Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ > Να σταθούμε δίπλα στον συνέλληνά μας


γράφει ο Βασίλης Πανδής
(Κέρκυρα, 20/8/12)


Η σκλαβωμένη στην Τρόϊκα και το 4ο Ράιχ, Πατρίδα μας, βασανίζεται.
Και μαζί με αυτήν, ολόκληρος ο Λαός ο οποίος κουβαλώντας τον σταυρό του μαρτυρίου, βουβά (τουλάχιστον μέχρι τώρα) βουλιάζει στην ανεργία, την πείνα και την ανέχεια.
Όταν δεν έχεις να αγοράσεις μια φραντζόλα ψωμί ή ένα μπουκάλι γάλα για να θρέψεις τα παιδιά σου, αυτοί που ψήφισες φοβισμένος από τα ψευτοδιλήμματα που οι ίδιοι σου επέβαλαν, συνεχίζουν ακάθεκτοι να υπογράφουν τη μείωση του μισθού σου.
Έχουν μετατρέψει τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας σε παρόμοια με αυτά της γειτονικής Βουλγαρίας (αλλά πάνω σε αυτό το θέμα θα αναφερθούμε σε κάποιο επόμενο άρθρο).
Αυτή ήταν καθώς φαίνεται η "σωτηρία" της Τρόϊκας και των κομμάτων-υποτακτικών της (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, κ.λπ.)...
Οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, οι ακραίοι οσφυοκάμπτες του μνημονίου υπέγραψαν την καταδίκη σου και πρώτη αλλά και δεύτερη φορά, και εσύ τι έκανες ;
Τους ξαναψήφισες, τους έβαλες στη Βουλή και τους χάρισες απλόχερα τη βουλευτική ασυλία !
Επί του θέματος όμως.
Με την κοινωνία βυθισμένη ως το λαιμό στην κινούμενη άμμο της λιτότητας, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε βοήθεια "από τα πάνω".
Η λύση στην κοινωνική αναλγησία θα προέλθει από "κάτω".
Η Κοινωνική Αληλεγγύη πρέπει να αναπτυχθεί σε ευρεία βάση.
Ο Λαός να αποκτήσει συλλογική συνείδηση πάνω στο θέμα της αλληλοβοήθειας, γιατί αυτό είναι και το "σαράκι" που κατατρώγει τα σωθικά μας. Το ότι δεν έχουμε συνειδητότητα του "εμείς". Δεν έχουμε συνηθίσει στο πνεύμα συνεργασίας.
Τέτοιοι κλίμα μπορεί να καλλιεργηθεί ποικιλοτρόπως.
Μια καλή ιδέα, είναι οι πρωτοβουλίες αλληλοβοήθειας μεταξύ των Ελλήνων να ξεκινήσουν απο τα σχολεία, τους συλλόγους, τις ενορίες, κ.λπ.
Σημαντικό έργο μπορούν να επιτελέσουν ακόμη και πρωτοβουλίες σαν το "κίνημα της πατάτας" (που διέθεσε στους καταναλωτές φθηνή πατάτα χωρίς μεσάζοντες και με τη σειρά του ενέπνευσε παρόμοιες κινήσεις όπως αυτή του λαδιού, κ.α..
Επίσης τους απόρους συμπολίτες μας βοηθούν σε σημαντικό βαθμό και τα "Κοινωνικά Παντοπωλεία" των ανά την Ελλάδα Ιερών Μητροπόλεων.
Προς Θεού όμως, να πούμε όχι στα αυτοσχέδια πανηγυράκια καλοστημένων κομματικών μηχανισμών που προσβλέποντας στις επόμενες εκλογές, μαζεύονται στην κεντρικότερη πλατεία της πρωτεύουσας της χώρας και μοιράζουν τρόφιμα "μόνο σε Έλληνες", αγορασμένα βέβαια από... αλυσίδες γερμανικών πολυεθνικών σουπερ μάρκετ !
(Αλλά αν οι συγκεκριμένοι δεν αγόραζαν από τους γερμανούς, από που θα αγόραζαν;  Μην τρελαθούμε... "Ο όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα", λέει μια σοφή παροιμία!)


Κοινωνική Αλληλεγγύη για να μην αφήσουμε το Έθνος μας να πεινάσει και τελικά να εξαφανιστεί από την ψευδεπίγραφη κρίση των νεοταξιτών !
Κοινωνική Αλληλεγγύη για την Εθνική μας Αξιοπρέπεια !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...