Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ... "ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ" !


γράφει ο Βασίλης Πανδής
(Κέρκυρα, 24/8/12)


"Όποτε κάποιος μιλάει για την αγάπη που έχει στην Πατρίδα, είναι ολοφάνερο ότι περιμένει ανταπόδοση γι' αυτό."
~ Henry Louis Mencken
"Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων."
~ Samuel Johnson

Η παραπάνω ρήση του μεγάλου Άγγλου δεξιού πολιτικού Samuel Johnson (1709-1784) τίνει πλέον να γίνει κανόνας στην Ελλάδα αφού τώρα (όπως πάντα) που διαβαίνουμε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας μας, εμφανίζονται οι ελλαδέμπορες που μας πουλάνε άφθονη εθνικοφροσύνη.
Σε αυτούς οι οποίοι θυμούνται την Εθνική Συνείδηση μόνο λίγο πριν τις εκλογές, και μετά από αυτούς ξεπουλούν ό,τι βρεθεί στο διάβα τους και σαν γνήσιες μαριονέτες των νεοταξιτών δίνουν διαπιστευτήρια ραγιαδισμού, τους ταιριάζει απόλυτα το παλιό τραγούδι του μεγάλου μας Χάρρυ Κλυνν "Δηλώνω Εθνικόφρων"...
Είχα διαβάσει κάπου πως οι συγκεκριμένοι κύριοι (από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, μέχρι τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Καρατζαφέρη) είναι το λεγόμενο "ψευτορωμαίικο" που είχε προφητεύσει ο Πατροκοσμάς...
Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη περίπτωση λαμόγιων εξακριβώνει την προφητεία του φωτισμένου Γέροντα της Ελληνορθοδοξίας, αλλά σίγουρα ταιριάζει στην περιγραφή.
Σε αυτό το άρθρο δεν θα ασχοληθώ με τις κλασσικές περιπτώσεις "υπερπατριωτών" (ΛΑ.Ο.Σ., Χρυσή Αυγή) αλλά θα αναφέω μερικά παραδείγματα για το πως ακόμη και ο δικομματισμός, με μόνο σκοπό να επιβιώσει προσέφυγε στο προσφιλές "καταφύγιο του πατριωτισμού".
Η πρώτη φορά που - προσωπικά - άκουσα τέτοιες εκφράσεις από το συγκεκριμένο πολιτικάντικο συνάφι - και ομολογώ πως σοκαρίστηκα - ήταν το 2010 πριν τις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου, όταν ο Τζέφρυ Παπανδρέου μας έκανε έκκληση να ψηφίσουμε "πατριωτικά" (τώρα δεν ξέρω αν με το "πατριωτικά" εννοούσε ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ μόνο... πατριωτικό δεν είναι !).
Έκτοτε οι δηλώσεις του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ (και τότε ΥΠΕΘΑκαι στη συνέχεια ΥΠΟΙΚ) Ευάγγελου Τούρκογλου, ή αλλιώς Βουβουζέλου, ή Μπένι, ή Μπενίτο ο μισθοφάγος, βρίθουν από απλόχερη "νεοεθνικοφροσύνη" !
Τι για "εθνικό μέτωπο" ακούσαμε τι για "εθνικές προσπάθειες" δεν λέγεται...
Αλλά η ελλαδεμπορία πρέπει να βρήκε το alter ego της στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος και λίγο πριν τις εκλογές, στην ομιλία του στο Ζάππειο, είπε και το εξής μνημειώδες: "Δώστε μου τη δύναμη ενός Έθνους, για να κερδίσουμε τη μάχη της Πατρίδας!"
Επίσης τα κοντέρ της υποκρισίας έσπασε και το δεκάλεπτο σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 6ης Μαΐου με εικόνες της Αγια-Σοφιάς, του Ιουστινιανού, του Καποδίστρια, του Καραϊσκάκη, της Μαρίας Κάλλας, του Αριστοτέλη, του Παύλου Μελά, του Βασίλειου του Βουλγαροκτόνου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αδαμάντιου Κοραή, του Περικλή, και τόσων άλλων μεγάλων Ελλήνων, (0:07 έως 0:27 του βίντεο) με επόμενη εικόνα την αφεντομουτσουνάρα του άλλου μεγάλου (ανθ)Έλληνα... του Αντώνη Σαμαρά !
Αυτή είναι αγαπητοί συνέλληνες, η κάστα των γραικύλων και εθνομηδενιστών που λυμαίνεται τον βασανισμένο μα Άγιο τούτο τόπο...
Όταν κυβερνά είναι γερμανοτσολιάς και προεκλογικά... "πατριώτης" !!!

Βασίλης Πανδής
enomenoi-ellines.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...