Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ, ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ...


Κέρκυρα, 27/8/12

Όπως είχα γράψει και στο παρελθόν, η επιμήκυνση είναι ο νέος από μηχανής θεός της συγκυβέρνησης... Η νέα δήθεν παραχώρηση των τρομοκρατημένων, από τη σκληρή διαπραγμάτευση του Αντώνη Κομανέτση (!), Ευρωπαίων... Το νέο τρόπαιο...
Μετά από δύο μνημόνια (έπεται και τρίτο) και ένα Κούρεμα-PSI (έπεται και δεύτερο), - και ό,τι όλα αυτά συνεπάγονται - έχουμε και την επιμήκυνση...
Κατά τον σχολιαστή της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "Το Ποντίκι": μας ετοιμάζουν εκ των τριών το... επιμηκέστερον !
Πάντως για την Ιστορία, το θέμα της επιμήκυνσης είναι τρίτη φορά που πέφτει στο τραπέζι, αφού η Τρόικα και το ΔΝΤ το είχαν προτείνει από την περίοδο κατά την οποία πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και επικεφαλής του ΔΝΤ ο Ντομινίκ Στρος Καν.
Η δεύτερη φορά ήταν επί εποχής της 1ης συγκυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και Υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ή Μπενίτο) όπως μάλιστα αποκάλυψε και η εφημερίδα "το Χωνί".
Και τις δυο φορές πάντως, οι "ελληνικές" (;) κυβερνήσεις απέρριψαν αυτό το ενδεχόμενο, με σκοπό να παραστήσουν τα "καλά παιδιά", δίνοντας φυσικά ρεσιτάλ ραγιαδισμού και διαπιστευτήρια δουλοπρέπειας.
Ας δούμε όμως και τι γράφει για την επιμήκυνση ο Στάθης, στο προχθεσινό φύλλο της εφημερίδας "Real News":
"Μόνη (δυστυχώς) φιλοδοξία του Αντώνη σε αυτήν την συνάντηση (εν. τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ προ ολίγων ημερών στο Βερολίνο) ήταν να κερδίσει χρόνο, μάλιστα, κατά τη δική του διατύπωση: "Δεν θέλουμε λεφτά, αλλά χρόνο". Όμως ο χρόνος είναι χρήμα. Και χρήμα εις βάρος μας. Διότι η επιμήκυνση προσθέτει χρέος και τόκους στους τόκους!"
Ολόσωστη η παρατήρηση του Στάθη, αλλά εγώ θα ήθελα να προσθέσω πως ακόμη και εάν η επιμήκυνση προσφέρει κάποια δημοσιονομικά "οφελη" και συμμάζεμα στους αριθμούς, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όπου ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης...
Και κατά τον Σκοτσέζο συγγραφέα Robert Louis Stevenson: "Το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για τα χρήματα, είναι μερικές φορές η ελευθερία."
Οπότε Έλληνες; Τι προτιμάτε; Να είστε φτωχοί και σκλαβωμένοι με τους τόκους των Ευρωπαίων, της Τρόικας και του κάθε λογής τοκογλύφου ή φτωχοί πλην τίμοι και Εθνικά Ανεξάρτητοι και Υπερήφανοι ;

Βασίλης Πανδής
enomenoi-ellines.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...