Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


γράφει ο Βασίλης Πανδής
(Κέρκυρα, 21/8/12)Καθώς προχωράμε προς το μεταίχμιο μιας εποχής η οποία διέσπειρε απλόχερα πόνο, διχόνοια αλλά και απελπισία στους Έλληνες, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι.
Η απόφασή μας θα είναι αυτή που θα καθορίσει το μέλλον ενός ολόκληρου έθνους.
Το πρόβλημα για το ποιό τελικά δρόμο θα ακολουθήσουμε είναι απλό: ή αυτοί ή εμείς.
Ή θα συνεχίσουμε να τρέφουμε τα παράσιτα του συναφιού των πολιτικάντηδων, των τροϊκανών, των τραπεζιτών, των δημοσιογραφίσκων και λοιπών γραικύλων και ανθελλήνων, ή θα αποφασίσουμε να τους ξεφορτωθούμε και να θρέψουμε τον Λαό μας φιάχνοντας ένα μέλλον στερεωμένο σε γερές βάσεις για τις επόμενες γενιές Ελλήνων, τα παιδιά μας!
Για να ξεφορτωθούμε όμως αυτά τα "τσιμπούρια" πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τις τακτικές τους.
Οι μνημονιακοί εντολοδόχοι όποτε ήθελαν να πετύχουν κάτι και εμμέσως να μας το επιβάλουν (να έχει δηλαδή την αίσθηση ο Λαός, ότι ο ίδιος επέλεξε "ελεύθερα" και "δημοκρατικά" για το τι μέλλει γενέσθαι) μας έβαζαν μπροστά σε κάποιο ψευτοδίλημμα.
Έτσι μας βύθιζαν στην απελπισία και προσφέροντας το  - υποτιθέμενο -  πρόβλημα, μας έδιναν και την  - δήθεν -  λύση (η οποία όλως τυχαίως) είναι περισσότερο επικερδής και βολική για αυτούς παρά για εμάς...).
Όμως ο "άλλος" δρόμος, ποιός είναι ;
Μα φυσικά είναι ο δρόμος της Εθνικής Υπερηφάνιας και της Ανεξάρτητης Ελλάδας !
Το Όραμα για μια Ελλάδα που δεν θα ζητά εξωτερικές βοήθειες και δανεικά για τις ανάγκες της, υποθηκεύοντας τον ορυκτό πλούτο της.
Το Όνειρο για μια Ελλάδα που με τις δικές της δυνάμεις θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες του Λαού μας.
Μια Ελλάδα που δεν θα την δεσμεύουν τοκογλυφικά χρέη που σκλαβώνουν επ' αόριστον  την Εθνική της Κυριαρχία και την όλη αυθυπαρξία της.
Γιατί τα χρέη είναι η χειρότερη μορφή σκλαβιάς. "Φτώχεια δίχως χρέη, σημαίνει πλούτο", όπως έλεγε και ο μεγάλος Αριστοτέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...