Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η κρίση αξιών δεν αντιμετωπίζεται με φτηνιάρικη λογιστικήΜήπως τελικά η Μέρκελ θέλει τη διάλυση του ευρώ ;

Γιατί μόνο η αυστηρή νεοφιλελεύθερη ηγεμονία της, μπορεί να φέρει κάτι τέτοιο!

Ούτε οι "ανεύθυνοι", ούτε τα "λόμπι της δραχμής" (κατά τις αγαπημένες φράσεις του κατοχικού διοικητή πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά).

Οι κοντόφθαλμες μικροπολιτικές και παραλογιστικές αντιλήψεις της Γερμανίας που προσπαθεί να διαλύσει τα έθνη-κράτη με σκοπό να εγκαθιδρύσει τις "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης" - στην ουσία το 4ο Οικονομικό Ράιχ.

Η κρίση στην Ευρώπη είναι κρίση δομική και κρίση αξιών.

Οι μπακαλίστικοι υπολογισμοί ενός τσούρμου (υποτιθέμενων) οικονομολόγων, που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή ατζέντα, το μόνο που μπορούν να επιτύχουν, είναι να.. βαθύνουν την κρίση ακόμη περισσότερο.

Αυτό φυσικά φαίνεται από την περίπτωση της 1ης ευρωπαϊκής χώρας  - πειραματόζωο. Της Ελλάδας!

Η ανάπτυξη την οποία εγγυώταν η τοπική κομισαρία του Ράιχ, η "Τρόικα εσωτερικού" αργεί και καθώς φαίνεται δεν θα'ρθεί. Την πάτησε και αυτή ο οδοστρωτήρας των Σαμαροβενιζέλων, όπως και την περίφημη "επαναδιαπραγμάτευση" αλλά και όλες τις άλλες προεκλογικές τους δεσμεύσεις (Ζάππειο 1,2,3..... 25, 67, 83, κ.λπ.).

Η δυσπραγία των υπαλληλάκων των Βρυξελλών, μετατρέπει την όλη κρίση των δημοκρατικών αξιών αφού τα "παρακρατικά" μνημονιακά συστήματα ανεβοκατεβάζουν δοτές δωσιλοικές κυβερνήσεις "ειδικού σκοπού" και "εθνικού προσχήματος".

Δεσμεύονται πως αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα, αλλά μάλλον αυτή τη φορά θα είναι τα "μέτρα" για τη δική τους κάσα και όχι του Λαού.

Το δικαίωμα στη ζωή, η Δημοκρατική Ελευθερία, η Εθνική Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες, υψηλότερες και σημαντικότερες από οποιοδήποτε νεοϊμπεριαλιστικό "όραμα" της Μέρκελ και των συνεταίρων της, των ξένων και ντόπιων κοτζαμπάσηδων !

Βασίλης Πανδής
enomenoi-ellines.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...