Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ο στρατός απειλεί με επέμβαση αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική στην Πορτογαλία - Μήπως κύριοι του ΓΕΕΘΑ να πάρετε μερικά μαθήματα ανδρισμού από τους Πορτογάλους ;

 
Για πρώτη φορά μετά το 1974 και την "επανάσταση των γαρυφάλλων" όπου και οι Πορτογάλοι πολίτες μαζί με δημοκρατικούς στρατιωτικούς ανέτρεψαν το δικτατορικό καθεστώς Σαλαζάρ, ο Πορτογαλικός Στρατός προειδοποιεί την κυβέρνηση της χώρας πως αν συνεχιστεί η υποτέλεια στο ΔΝΤ θα επέμβει !

Σε μια πράξη αξιοπρέπειας προβαίνει ο Πορτογαλικός Στρατός και στέλνει τελεσίγραφο στην συγκυβέρνηση του Πέδρο-Πάσος Κοέλιο, αφού στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η συγκυβέρνηση «καταστρέφει τη χώρα» και ότι «έχει μετατρέψει τον λαό της χώρας σε ινδικά χοιρίδια για κοινωνικά πειράματα  με τα νέα μέτρα λιτότητα».

Η τρόικα έχει επιβάλει και στην Πορτογαλία (όπως και στην Ελλάδα) ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο μνημόνιο ρίχνοντας τη χώρα στον Καιάδα.

«Είναι φανερό ότι οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί από αυτή την κυβέρνηση έχουν αποτύχει. Έχουν επικεντρωθεί στην εκθεμελίωση των εργαζομένων και των κοινωνικών τους δικαιωμάτων με το να επιβάλλουν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, περισσότερη ανεργία και περισσότερη ανασφάλεια» τονίζεται στην ανακοίνωσή της Associação de Praças (ΑΡ).

Επίσης στην ανακοίνωσή της η AP τονίζει ότι δεν επιθυμεί να μείνει απλός παρατηρητής «όσο αυτή η αχρεία αυτή επίθεση προετοιμάζεται» υπενθυμίζοντας ότι  «δεν είναι στην νοοτροπία του Στρατού να αποφεύγει καταστάσεις»!

«Κύριε πρωθυπουργέ για το καλό της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων κάντε τους τη χάρη παραιτηθείτε τώρα και φύγετε από τη χώρα»(!), αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση η οποία έρχεται ύστερα από την άδεια της ΑΡ προς τους Πορτογάλους στρατιωτικούς να παραβρεθούν στις μεγάλες συγκεντρώσεις κατά τις λιτότητας.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Τρόικα και σε κανένα άλλο να συνεχίσουν. Έχουμε νόμιμη εξουσιοδότηση να υπερασπιστούμε το πορτογαλικό σύνταγμα και δεν μπορούμε, ούτε και πρόκειται να εγκαταλείψουμε ένα έθνος με 900 χρόνια ιστορία  να μαραζώσει επειδή εσείς αποφασίσατε να κάνετε την Πορτογαλία όμηρο των διεθνών οικονομικών κύκλων».

Τέλος η ΑΡ υπενθυμίζει στον κεντροδεξιό πρωθυπουργό της συγκυβέρνησης (σας θυμίζει κάτι αυτό;) ότι "Όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας έχει ορκιστεί στην υπεράσπιση της χώρας, να περιφρουρεί το σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας και αποκηρύσσουν κατηγορηματικά τις πολιτικές που ακολουθούνται γιατί είναι αντίθετες με αυτά που οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ορκιστεί".

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο στους στρατιωτικούς της Πορτογαλίας !
Έχουν φαίνεται μάθει να τηρούν τους όρκους που έδωσαν και να τιμούν την Πατρίδα τους.

Θλιβερές οι συγκρίσεις με τους πλείστους των εν Ελλάδι "στρατιωτικών"...

Αμέτοχοι και άβουλοι, παραβιάζουν τους όρκους τους και επαναπαύονται, αντί του να υπερασπίσουν την Εθνική Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια. Υπαλληλάκοι της Τρόικας, εξίσου όπως οι πολιτικάντηδες και οι δημοσιογραφίσκοι.

Αρέσκονται στον ψευτοσυνδικαλισμό, παρά στο να αρπάξουν τα άρματα...

Βασίλης Πανδής
enomenoi-ellines.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Πορτογαλία, αλλά εδώ μια χαρά είναι μια χουντίτσα για τον λαό της ήσσονος προσπάθειας. Σου λέει που να κάτσω να δουλέψω να γίνω κανονική χώρα. Κάνω ένα πραξικοπηματάκι και καθάρισα. Ρε ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...