Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ! - ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ


Οι πιέσεις της Ουάσινγκτον:

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Ποντίκι":
"Μυστικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ γίνονται το τελευταίο διάστημα υπό στενή αμερικανική καθοδήγηση.
Την περασμένη εβδομάδα οι πρώτες διερευνητικές επαφές αυτής της προσπάθειας πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα με την επίσκεψη κλιμακίου Αμερικανών διπλωματών στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Να σημειωθεί ότι επικεφαλής αυτής της αμερικανικής διπλωματικής ομάδας, ήταν η κ. Σάιντερς, η δεύτερη στην ιεραρχία στην αμερικανική πρεσβεία των Σκοπίων.
Οπως υποστηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα, βασικός στόχος της Ουάσινγκτον είναι να αρθούν οι ελληνικές επιφυλάξεις και να προχωρήσει τάχιστα -μέχρι το τέλος του χρόνου- η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Για να δρομολογηθεί αυτή η διαδικασία, οι Αμερικανοί απαιτούν από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, επιστολή προς το ΝΑΤΟ, στην οποία θα διατυπώνει ότι η χώρα αυτή θα πληροί τις προϋποθέσεις για να αρχίσει η διαδικασία ένταξής της.
Στην εν λόγω επιστολή, θα υποβιβάζεται το πρόβλημα της ονομασίας σε εκκρεμότητα η οποία θα πρέπει να διευθετηθεί.
Μάλιστα, το όνομα που προτείνουν οι Αμερικανοί προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός, είναι το Ανω Μακεδονία."


"Σφυροκόπημα" από τον Π.Καμμένο στη Βουλή

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Πάνος Καμμένος, με θέμα την αποδοχή εκ μέρους της Κυβέρνησης σύνθετης ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. με γεωγραφικό προσδιορισμό που περιλαμβάνει και τον όρο Μακεδονία.
Το κείμενο της επερώτησης αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Μετά τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, ότι η Κυβέρνηση αποδέχεται τη σύνθετη ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. με γεωγραφικό προσδιορισμό που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:
  1. Η σταθερή σας θέση που σας οδήγησε στην πτώση της Κυβέρνησης του 1993 για τη μη αποδοχή του όρου Μακεδονία ακόμα και με γεωγραφικό ή οποιοδήποτε άλλον προσδιορισμό της Π.Γ.Δ.Μ., ισχύει και σήμερα;
  2. Προτίθεστε να φέρετε στη Βουλή των Ελλήνων την απόφασή σας προς έγκριση ή θα αποφασίσετε μονομερώς ερήμην του ελληνικού λαού; 
  
Ο "μακεδονομάχος" Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς "έριξε" την κυβέρνηση του... "ακατανόμαστου" το '93, με το πρόσχημα του κινδύνου για το εθνικής σημασίας ζήτημα του Σκοπιανού.
Ποιός να το έλεγε πως σχεδόν 20 χρόνια μετά (19 για την ακρίβεια) ο πολιτικός που τότε αρνιόταν την ενδοτική στάση του αρχηγού του και χάραξε τη δική του πορεία φτιάχνοντας την Πολ.Αν. (της οποίας κακέκτυπο είναι η σημερινή Ν.Δ.), θα καθόταν σήμερα με τεράστια άνεση, στο τραπέζι του διαλόγου...


Βασίλης Πανδής
http://enomenoi-ellines.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...