Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Νότης Μαριάς: "Τουρκοποίηση των λιμανιών της Κρήτης !"

Την απόπειρα τουρκοποίησης των λιμανιών της Κρήτης και των υπόλοιπων νησιών του Αιγαίου κατήγγειλε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή που κατέθεσε 11 Σεπτεμβρίου για την σχεδιαζόμενη παραχώρηση του λιμανιού του Ρεθύμνου σε τουρκική εταιρεία.
Από τις απαντήσεις του Υφυπουργού Άμυνας κ. Π. Καράμπελα προκύπτει ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας έδωσε τη συναίνεσή του για την παραχώρηση επί 40 έτη σε εταιρεία τουρκικών συμφερόντων της αποκλειστικής εκμετάλλευσης του εμπορικού λιμένα της Μυτιλήνης.
Η Κυβέρνηση δεν δεσμεύτηκε ρητά ότι δεν πρόκειται να γίνει το ίδιο και στην Κρήτη, δηλαδή να μην παραχωρηθεί σε τουρκική εταιρεία ή σε εταιρεία τουρκικών συμφερόντων η Σούδα και κυρίως το λιμάνι του Ρεθύμνου, αλλά και του Αγίου Νικολάου.
Ο κ. Νότης Μαριάς εξέφρασε την ανησυχία του, γιατί η Κυβέρνηση υπό τις εντολές της Τρόικας ξεπουλά τα λιμάνια χωρίς να ενδιαφέρεται αν αυτά θα καταλήξουν σε τουρκικά συμφέροντα.
Ο Ν. Μαριάς επισήμανε στην Κυβέρνηση ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο της Τουρκίας για την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Έτσι η Άγκυρα αμφισβητεί πλέον ακόμη και τη Γαύδο και έχει δρομολογήσει ένα μακρόπνοο σχέδιο οικονομικής διείσδυσης στη χώρα μας.
Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παλέψουν ενάντια σε κάθε απόπειρα τουρκοποίησης του λιμανιού του Ρεθύμνου προκειμένου να μην καταλήξει στα χέρια του Τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία Koc και της ντόπιας παρέας του.
Τέλος ο Νότης Μαριάς επισήμανε την πλήρη αντίθεσή του στο ξεπούλημα των λιμανιών της Κρήτης και όλης της Ελλάδας που επιχειρεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα μέσα από το ΤΑΙΠΕΔ, που στήθηκε με εντολή των δανειστών προκειμένου να λεηλατηθεί η δημόσια περιουσία.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...