Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΡΙ «ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ» ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΛΑΟ ΑΜΑΘΗ! > ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΨΕΥΔΗ!


γράφει ο Δημήτρης Αντωνίου - ιατρός

Μας έχουν τρελάνει οι καταραμένοι τρία χρόνια τώρα, ότι «εάν δεν πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου, τελειώνουν τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και θα κοπούν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι…κηδείες δημοσία δαπάνη»!! και δώστου να τρομάζουν τους αμαθείς και να τους αρπάζουν εκβιαστικά και απατηλά την ψήφο…για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία ο λαός ψηφίζει εκούσια τους τυράννους του (μετά τους Γάλλους που ψήφισαν τους Ναπολέοντες Α` και Γ` και τους Γερμανούς που ψήφισαν τον Χίτλερ). Τρία χρόνια φωνάζουμε ότι αυτό είναι ψέμα, αλλά ποιός μας ακούει εμάς τους «τρελούς»!! Λοιπόν δείτε:
1. Όταν ένας εργοδότης δεν έχει «ταμειακά διαθέσιμα», παύει την πληρωμή των μισθών των υπαλλήλων του, αλλά παραμένει οφειλέτης των τελευταίων, οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα δικαστικά.
Ερώτημα σουρεάλ: Υπάρχει εργοδότης ο οποίος να μην πληρώσει τους μισθούς και παρόλα αυτά να μην χρωστάει στους υπαλλήλους του, έτσι ώστε οι τελευταίοι να μην μπορούν να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα στην δικαιοσύνη?
 Απάντηση: NAI, η Κυβέρνηση !!! τι κάνει η κυβέρνηση όταν δεν έχει λεφτά να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, πρόνοια, υγεία, κλπ? Τα χρωστούμενα τα καθιστά «μη-χρωστούμενα» με νόμο!!! Τα περίφημα «έκτακτα μέτρα» που μας «επιβάλει» η Τρόικα κάθε τρίμηνο, είναι αυτά ακριβώς τα ποσά…δηλ. το κράτος κόβει αναδρομικά, αλλά και προκαταβολικά (εμπροσθοβαρή μέτρα!) αυτά που δεν μπορεί να πληρώσει στον λαό ΜΕ ΝΟΜΟ!!!...συνεπώς η έννοια «δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα» είναι κενή νοήματος και μια μεγάλη Απάτη. Το κράτος πληρώνει κάθε φορά αυτά που έχει! κι αν αυτά δεν φτάνουν –σύμφωνα με τους συμφωνημένους μισθούς και συντάξεις- απλά κόβει την διαφορά με νόμο!!...κι έτσι διαγράφει τα χρέη του, δεν χρωστάει και ΙΣΟΣΚΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ!....όπως αναλύω στο πρόσφατο άρθρο μου (βλ. παρακάτω) το κράτος ισοσκελίζει τα ελλείμματά του, κόβοντας τους μισθούς και συντάξεις, ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, τα οποία πάνε εξ ολοκλήρου για την εξόφληση των περασμένων οφειλών του κράτους στους τοκογλύφους…γι αυτό το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από το 110% στο 180% του ΑΕΠ στα τρία αυτά χρόνια, παρά τις θυσίες του λαού!! Και βέβαια να σημειώσω ότι τα ετήσια έσοδα του κράτους είναι (την τελευταία 5ετία) 55-60 δις, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις 19 δις. !!! Ένα παληκάρι από την αντιπολίτευση δεν μπορεί να τα πεί αυτά στον Λαό, από τις τηλεοράσεις που ξημεροβραδυάζονται?....αλλά θα μου πείτε…μήπως τα ξέρουν?

Με αγάπη, Δημ. Αντωνίου

1 σχόλιο:

  1. καλά τα λες συνάδελφε, είναι θέμα χρόνου να μαθευτεί και από την πλειοψηφία του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...