Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

"Ήξερα ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει" - "Έχει δίκιο ο Ρουμελιώτης"Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο κύριος υπεύθυνος της μνημονιακής κατάντιας, μίλησε (χωρίς να ξέρει πως καταγράφεται από κρυφή κάμερα) στην ημερίδα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ με θέμα την "ανοικοδόμηση της Ευρώπης" (!).

Στο επίμαχο βίντεο ο Γ.Παπανδρέου ερωτάται από Ελληνίδα φοιτήτρια για το παρασκήνιο της ένταξης της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αφορμή όσα υποστηρίζει στο αποκαλυπτικό βιβλίο του ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ Π.Ρουμελιώτης.

Σύμφωνα με το βιβλίο του κ. Ρουμελιώτη, η Ελλάς οδηγήθηκε στο Μνημόνιο χωρίς να επιδιώξει εξ αρχής αναδιάρθρωση του χρέους (όπως πρότεινε τότε ο Ντομινίκ Στρος Καν) και χωρίς καμιά διαπραγματευτική διάθεση από ελληνικής πλευράς, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οικονομία και να φτάσουμε τελικά στο σημερινό μας χάλι.

Η άποψη του πρώην πρωθυπουργού, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική, αν και τελικά ακόμα και ο ίδιος παραδέχεται πως ο κ. Ρουμελιώτης είχε δίκιο, έστω και εν μέρη.

Όπως λέει, απαντώντας στην Ελληνίδα φοιτήτρια, όσα γράφει ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από την αλήθεια (!) αλλά δε μπορούσε να ξέρει όλη την αλήθεια.
«Είδε μόνο τη μια πλευρά του θέματος. Ζήτησα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά ξέρετε ποιος είπε όχι; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν το συζητούσαν καθόλου. Δεν θα έδιναν ποτέ την συγκατάθεσή τους και οι περισσότερες χώρες, σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν εναντίον. Ο λόγος ήταν ότι για προφανείς λόγους η ΕΚΤ δεν ήθελε την αναδιάρθρωση, και ήταν εναντίον για πολύ καιρό», ανέφερε ο κ.ΠαπανδρέουΣφοδρή ήταν η αντίδραση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Πάνου Καμμένου, ο οποίος μέσω facebook, δήλωσε για το επίμαχο βίντεο:

"Χρήσιμο υλικό για την δικαιοσύνη για την παραπομπή ΓΑΠ.......

και την ίδια στιγμή......

Ο Στρός Καν λέει δημόσια οτι είχες ζητήσει την προσφυγή στο ΔΝΤ....

Άλλαξες το Τ3 σε Τ10..........

Πούλησες τα ασφάλιστρα κινδύνου CDS του Τ.Τ.....

Ο αδελφός σου δούλευε στην ΤΤΕ άρα γνώριζε.......

Ο αδελφός σου δούλευε ταυτόχρονα στην Unigestion που αγόρταε CDS.....

Ο αδελφός σου ήταν συνέταιρος σε Ελβετική offshore I4Sence με τον συναίτερο του κερδοσκόπου......

Απογείωσες τα sread δυσφημίζοντας την Ελλάδα.....

Αλλοίωσες με τον Παπακωνσταντίνου τα στατιστικά στοιχεία........

ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ Ο ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΣΟΥ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΛΑΘΟΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...