Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Μας λένε: "Σε 2 χρόνια η Ελλάς θα αναστηθεί" - Απαντάμε: "Εξαρτάται"


Αναφέρει το enikos.gr :

«Πρόκειται για ιστορική στιγμή. Μέσα σε δύο χρόνια η Αθήνα θα αναστηθεί», δηλώνει στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» της Ρώμης, ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης. Σύμφωνα με τον κ. Πισσαρίδη, ο οποίος διδάσκει στο London School of Economics «η συμφωνία αυτή αποτελεί, οπωσδήποτε, σημείο καμπής για την Ελλάδα».

Ο γνωστός οικονομολόγος, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τονίζει ότι πρόκειται για «έναν άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από αποφασιστική και συγκεκριμένη δράση», ενώ θεωρεί ότι «όλη η κυβέρνηση της Αθήνας είναι σε θέση να συνεχίσει τη δράση της με σοβαρότητα».


Τι απαντάμε λοιπόν εμείς στον κ. Πισσαρίδη;


Εξαρτάται. Εξαρτάται από το μείγμα πολιτικής που θα ακολουθηθεί.
Και εννοείται πως δεν πρόκειται να σωθούμε από κανέναν "κουβά" με ζεστά ευρωπουλάκια ο οποίος θα πέσει στην αχανή χοάνη του αδάμαστου και μη-διαχειρήσιμου χρέους.
Είναι κοινό μυστικό πως μέχρι την ερχόμενη άνοιξη θα χρειαστεί να εκταμιευθεί και νέα δόση!
Εάν δεν καταγγείλουμε άμεσα το εθνοκτόνο μνημόνιο, εάν δεν διακδικήσουμε μέσω της εγγραφής στις ανείσπρακτες οφειλές προς το δημόσιο στον προϋπολογισμό της γενικής κυβερνήσεως τις οφειλές των Γερμανών (κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις, κ.λπ.), εάν δεν διαγράψουμε το επαχθές και επονείδιστο χρέος, η Ανάσταση δεν πρόκειται να έρθει.
Η αδιέξοδη, τρελή και διαστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας αντί να εξαλείψει το πρόβλημα, το διογκώνει και το επιτείνει !!!
Και όσο συνεχίζεται τόσο πιο δύσκολο θα είναι για την πατριωτική αντιμνημονιακή κυβέρνηση όταν αναλάβει την εξουσία, να φέρει την Ελλάδα στον ίσιο δρόμο.
Γι'αυτό χρειάζεται άμεσα να ρίξουμε την κυβέρνηση των δωσιλόγων και των προσκυνημένων στις αγορές, και να βαδίσουμε μετά ενωμένοι, στον εθνικό δρόμο ανάπτυξης που εγγυάται το μόνο άμεσα εφαρμόσιμο αντιμνημονιακό πρόγραμμα, η Εθνική Αντιπρόταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...