Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΠΡΟΣ
Τον κ. Πρόεδρο Της Βουλής
Κοιν:
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής
(Προς Εκτέλεση) 
Μετά την πρόσφατη διάσκεψη του προεδρείου της Βουλής αποφασίστηκε η μείωση ορισμένων παροχών των βουλευτών. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε και η  κατά 50% μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών.
Διαφωνώντας με αυτή την απόφαση του προεδρείου, ζητώ να μην μου καταβάλλεται οποιαδήποτε αποζημίωση για τις 2 επιτροπές, στις οποίες θα συμμετέχω, ανελλιπώς, όπως μέχρι σήμερα, και στο μέλλον.

 Στην απόφασή αυτή, οδηγούμαι από έναν, κατά την άποψή μου, σπουδαιότατο λόγο: Tη βεβαιότητα ότι δεν προσφέρω απολύτως τίποτε με την συμμετοχή μου σε αυτές τις επιτροπές, στις οποίες ο ρόλος του βουλευτή έχει καταντήσει διακοσμητικός και άδειος έως σημείου αυτοεξευτελισμού.  Οι νόμοι έρχονται στις επιτροπές, προκαθορισμένοι και προαποφασισμένοι, με συνέπεια όλες οι προτάσεις των βουλευτών να προσκρούουν στο τείχος μιας ονειδιστικής και αντιδημοκρατικής εμμονής.
Η αλήθεια είναι δεδομένη και στην προκειμένη περίπτωση ολοφάνερη, καθώς η νομοθετική εξουσία έχει καταργηθεί. Οι βουλευτές ΔΕΝ νομοθετούν, όπως ορίζει το σύνταγμα. Το σύνταγμα των Ελλήνων ευτελίζεται με συνεχιζόμενες παραβιάσεις του άρθρου 44 αυτού, το οποίο ορίζει ρητά ότι: «μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.»
 Οι Βουλευτές από τότε που ορκιστήκαμε στη Βουλή μέχρι σήμερα, κυρώνουμε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
  Προσωπικά δεν αποδέχομαι τον ρόλο του απράγμονος -και μάλιστα του χρησιμοποιούμενου απράγμονος- Βουλευτή  και επιστρέφω, δια αυτού του τρόπου, τον επιχειρούμενο αυτοεξευτελισμό του Βουλευτή, στο προεδρείο, το οποίο ανέχεται την διατήρηση αυτής της ντροπιαστικής συμπεριφοράς, της εκτελεστικής εξουσίας, προς τη νομοθετική και στα πρόσωπα τα οποία εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στο κοινοβούλιο του.
Επιμένω στο αρχικό αίτημά μου και ζητώ η οποιαδήποτε αποζημίωση μου, για τη συμμετοχή μου στις, ως άνω, επιτροπές, να καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τραπέζης, με αριθμό 134/296004-41, που ανήκει στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών .
Αθήνα, 26/11/2012
Ο Αιτών
Βασίλειος Καπερνάρος
Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ. Β΄ΠΕΡ. ΑΘΗΝΑΣ


Δείτε το σχετικό έγγραφο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...