Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Γεωπολιτικό αλαλούμ - Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας για την κυριαρχία στην Ευρώπη, και στην μέση η Ελλάδα!γράφει ο Βασίλης Πανδής

Οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα φωτός και τα "πιόνια" πάνω στην γεωπολιτική σκακιέρα αλλάζουν θέσεις αστραπιαία.
Ο "υπόγειος πόλεμος" των αμερικανικών και των γερμανικών συμφερόντων εκδηλώνεται στο μάτριξ της ελληνικής κρίσης, αποκαλύπτοντας νέες πτυχές του παραπολιτικού παιχνιδιού για το ποιος θα είναι ο κυρίαρχος στην αυριανή Ευρώπη.

Οι εξελίξεις σε ΗΠΑ και ΔΝΤ

Οι Αμερικανοί οι οποίοι ελέγχουν κατά κύριο λόγο τις αποφάσεις των συμβουλίων του ΔΝΤ, είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να διαλύσουν τη συνοχή της γερμανικής κυριαρχίας (βάζοντας χέρι ταυτόχρονα και στα "ασημικά" της Ελλάδος).
Ακόμη και να κάνουν την Τρόικα να εγκαταλείψει οικειοθελώς την Αθήνα !
Αφορμές ψάχνουν παντού, όπως φάνηκε και από τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Βέβαια εμπόδιο σε αυτό το αμερικανικό σχέδιο στέκεται η γαλλίδα γεν.διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία όπως και ο προκάτοχός της Ντομινίκ Στρος Καν έχει πολιτικές βλέψεις και θα χρεωθεί ως και δική της αποτυχία την αποτυχία του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Έτσι, η Λαγκάρντ επιμένει σε νέο κούρεμα και απορρίπτει κάθε άλλη λύση.

Τι φοβούνται οι Γερμανοί

Τους γερμανικούς φόβους σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα εξέφρασε με απόλυτη και αφοπλιστική ειλικρίνεια ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου Άντον Μπέρνερ.
Ο Άντον Μπέρνερ είπε σε συνέντευξή του στην "Stuttgarter Zeitung" πως το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό και όχι οικονομικό.
Χαρακτήρισε την ελληνική αγορά ως "ουσιαστικά ασήμαντη για τις γερμανικές εξαγωγές" και προειδοποίησε για τον κίνδυνο αν η Ελλάδα τεθεί εκτός ευρωζώνης "να απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ε.Ε. και να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας. Η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε πρόβλημα ασφάλειας", προσθέτοντας επίσης πως "ευχαρίστως θα αποκτούσαν μια βάση στην Μεσόγειο".

Ποιές οι τοποθετήσεις των ελληνικών κομμάτων;

Τον τελευταίο καιρό το Μαξίμου αφήνει να "διαρρεύσουν" αρκετά σενάρια περί δημιουργίας νέου κόμματος στο οποίο θα στεγάζονται όλα τα "ορφανά του μνημονίου" με αρχηγό τον Σαμαρά. Πεδίο δόξης λαμπρό για τους απανταχού μνημονιόφιλους... Από τον Χρυσοχοΐδη, τον Πάγκαλο και τον Λοβέρδο μέχρι και τον Σαμαρά, τον Λαζαρίδη και τον Γεωργιάδη! Σαφής εννοείται πως είναι η προσήλωση του εν λόγω νέου κόμματος στα γερμανικά συμφέροντα, αφού πλέον οι συγκυβερνώντες εναποθέτουν τις τελευταίες τους ελπίδες στην επερχόμενη επίσημη δημιουργία του Δ' Ράιχ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, που φιλοδοξεί να γίνει το αντίπαλον δέος στο "ευρωπαϊκό μέτωπο" (στην ουσία "γερμανικό μέτωπο") των προαναφερομένων, κλίνει προς τις ΗΠΑ. Η "δήλωση υποταγής" του ΣΥΡΙΖΑ στα αμερικανικά συμφέροντα έγινε με τη παρουσίαση των προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείρηση του χρέους σε συνέντευξή του στο CNN, οι οποίες ταυτίζονταν με τις προχθεσινές αυτές του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δείχνοντας έτσι πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικροτεί και ενστερνίζεται τις αμερικανικές προτάσεις.

Η εξωτερική πολιτική, από την άλλη, που χαράζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται να κινείται προς το δόγμα της συμμαχίας με τον οποιονδήποτε προκειμένου  να εκμεταλλευθούμε κατά το μέγιστο τον ορυκτό μας πλούτο και να αποτινάξουμε τον γερμανικό ζυγό.
Αποσκοπεί σε μια σύνδεση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ αλλά και τη Ρωσία, προκειμένου να επιφέρει ένα γερό πλήγμα στις δυνάμεις του γερμανικού μπλοκ.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται σε επαφές με την "Συμμαχία Ευρωπαίων Συντηρητικών-Μεταρρυθμιστών" του ευρωκοινοβουλίου, στην οποία ηγετικό ρόλο παίζει το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της Μεγ.Βρεττανίας Ντέιβιντ Κάμερον.
Η σύμπραξη του Πάνου Καμμένου με το κόμμα του - γνωστού για τις αντιγερμανικές και ευρωσκεπτιστικές του θέσεις - Ντ.Κάμερον δεν μπορεί να εκληφθεί παρά ως άλλο ένα χτύπημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση και απώλεια Εθνικής Ανεξαρτησίας που επιδιώκει η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...