Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Καμμένος: “Ερευνούσα τα CDS και για αντάλλαγμα μου είπαν να σιωπήσω” - Μετωπική με Βενιζέλο-Σταμάτη-Κεφαλογιάννη


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο, εξαπέλυση επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν για τη στάση της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι έγινε υπερασπιστής της κυβέρνησης Παπανδρέου- Βενιζέλου, συγκαλύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες που έχει που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο.

Ο Π.Καμμένος υποστήριξε ότι ενώ συνέχιζε να κάνει έρευνα για το θέμα των CDS, κάποιοι του ζήτησαν να σιωπήσει, με αντάλλαγμα να αποσύρουν την αγωγή που του έκαναν ύψους 15 εκατ. ευρώ.

«Στο όνομα του καλού πολιτικού κλίματος ζητάτε να τα κουκουλώσουμε; Γιατί; Μαζί τα φάγαμε; Όσοι τα φάγατε προσπαθείτε να τα κουκουλώσατε. Όσοι δεν τα φάγαμε, οφείλουμε να τα ξεσκεπάσουμε» ανέφερε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:
«Διαφωνώ με τον κ. Τσίπρα που είπε ότι θα μπείτε στο περιθώριο της ιστορίας. Εμείς δεν σας στέλνουμε στο περιθώριο της ιστορίας. Εμείς σας στέλνουμε στο σκαμνί και το εδώλιο του κατηγορούμενου και θέλουμε πίσω τα λεφτά που έκλεψαν οι κερδοσκόποι με τη δική σας κάλυψη.»

Η αναφορά Καμμένου ότι έχει χαρτί που αποδεικνύει εγγράφως ότι του είχε ανατεθεί (όταν ήταν στη ΝΔ) να ερευνήσει τα CDS, προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.
«Επειδή είναι προφανές ότι θέλετε συνήθως να διανθίζετε τις ομιλίες σας με στοιχεία που έχουν να κάνουν με πρακτοριλίκια κλπ, πρέπει να σας θυμίσω ότι ήσασταν έξω από το γραφείο μου, περιμένοντας να δείτε τον πρόεδρο της ΝΔ. Για να μην στέκεστε όρθιος, σας κάλεσα μέσα να σας κεράσω έναν καφέ» είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε:
«Στο γραφείο μου ήταν 3- 4 εφημερίδες και ένα blog που αναφερόταν στην έρευνα της ευρωπαϊκής επιτροπής για τα CDS. Και τότε σας ρωτάω: Πάνο ξέρεις τι λένε αυτά τα πράγματα, γιατί εγώ δεν γνωρίζω από αυτά. Άστο θα το ψάξω εγώ, μου είπατε. Είστε ο τελευταίος κ. Καμμένο που θα παίρνατε εντολή από έναν άτυπο σύμβουλο του προέδρου. Κάνατε εσείς την έρευνά σας. Και φέρατε σε μένα έναν φάκελο ογκώδη και σας είπα, δεν βγάζω άκρη, Πάνο. Ακολούθησε την κοινοβουλευτική διαδικασία. Και επειδή μπορεί να θεωρηθεί ότι ο Σταμάτης διάβαζε και δεν καταλάβαινε, φέρτε αυτόν τον φάκελο εδώ και αν βγάλουν άκρη οι άλλοι να μου το πείτε».
Ο ίδιος προκάλεσε τον κ. Καμμένο αν έχει χαρτί που να αποδεικνύει ότι είχε λάβει εγγράφως εντολή έρευνας για τα CDS, να το παρουσιάσει στη Βουλή.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τον γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, όταν ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι στη λίστα Λαγκάρντ είναι και η σύζυγός του κ. Κεφαλογιάννη.
Ο γραμματέας έκανε λόγο για υβριστική επίθεση και πρόσθεσε ότι τον δικαίωσε η ομόφωνη απόφαση τριών δικαστών, που έκριναν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για μια δυνητική κληρονομιά της συζύγου του.
«Να με ψάξετε μέχρι τρίτη γενιά. Θα είχατε, όμως, υπόψη σας την ποιότητα του χαρακτήρα μου, όταν μου κάνατε πρόταση και παρακαλούσατε να ηγηθώ της παράταξής σας» σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, για να του απαντήσει ο κ. Καμμένος:
«Η αλήθεια είναι πως όταν καταψηφίσατε το μνημόνιο, πίστεψα ότι Μανώλης Κεφαλογιάννης κρατά τη κρητική λεβεντά και όχι να ζητά συγνώμη από τον κ. Σαμαρά για να τον επαναφέρει στο κόμμα».
«Μου ζητήσατε να ηγηθώ της παράταξής σας και αρνήθηκα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε στις εκλογές σε ό,τι αφορά την Εξεταστική. Θα περίμενα να μου ζητήσετε συγγνώμη», αντέτεινε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σε σύντομη παρέμβασή του και σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Καμμένου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως εν δυνάμει και μοναδικό σύμμαχο του Αλέξη Τσίπρα, που δείχνουν με ποιον τρόπο θα οργανώσουν μαζί το μέλλον της χώρας.
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον κ. Καμμένο να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς μπορεί κάποιος να γίνει θύμα συκοφαντικής εκστρατείας και τον κατηγόρησε ότι δηλητηριάζει τη συνείδηση του ελληνικού λαού με κραυγαλέα ψέματα, σε ό,τι αφορά το θέμα των CDS.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σ.Σ.: Το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο και το βίντεο της ομιλίας του κ.Καμμένου ΕΔΩ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...