Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Αποκάλυψη: Ποιοί κερδίζουν από το πάρτυ κερδοσκοπίας της "Ελληνικής Κρίσης"


Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει παιχτεί στις πλάτες του Ελληνικού Λαού ένα τεράστιο κερδοσκοπικό παιχνίδι, το οποίο έχει αποφέρει στα "κοράκια των αγορών" κέρδη αστρονομικών ποσών.

Μέλη πολιτικών δυναστειών, διεθνείς κερδοσκόποι, φατρίες τραπεζιτών με πείρα... μερικών αιώνων στην πιάτσα των αγορών, παγκόσμιοι ελιτοκράτες και μεγαλοεπιχειρηματίες του εξωτερικού με δαιδαλώδεις διασυνδέσεις, όλοι τους λικνίζονται στον ξέφρενο χορό των δισεκατομμυρίων.

Στο σημερινό μας άρθρο, σας παρουσιάζουμε μερικές περιπτώσεις των "κερδισμένων" από την κρίση και την επαναγορά των ομολόγων.

Ο Daniel Loeb
Δικαίως ο επικεφαλής του hedge fund "Third Roint", Daniel Loeb, χαρακτηρίστηκε ως "Χρυσοδάκτυλος", αφού κατάφερε να κερδίσει μέσω του τζογαδόρικου πονταρίσματος στην παραμονή της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ, κέρδη που εκτιμώνται άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ!

Η "Third Point" λοιπόν, είχε αγοράσει τίτλους του ελληνικού δημοσίου στην τιμή των 17 λεπτών του ευρώ, τους οποίους και πούλησε στα 34 λεπτά κατά την διάρκεια της διαδικασίας επαναγοράς των ομολόγων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το fund Dromeus Capital αγόρασε ελληνικά ομόλογα στη τιμή των 18- 19 σεντς, ενώ ένα άλλο hedge fund με έδρα το Λονδίνο ονόματι "Adelante Asset Management" αρχικά αγόρασε ομόλογα για 12,5 σεντς τα οποία και τα funds πούλησαν με κέρδος της τάξεως του 70 %.

Ουσιώδης λεπτομέρεια (1): Από τα 62,3 δισ ευρώ των ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του hedge fund Greylock Capital τουλάχιστον τα 20 δισ ευρώ βρίσκονται στα χέρια των κερδοσκοπικών hedge funds

Ουσιώσης λεπτομέρεια (2): Πολλά δημοσιεύματα του εγχώριου και του ξένου τύπου υποστηρίζουν πως λίγες ημέρες πριν "κλειδώσει" η επαναγορά των ομολόγων, τόσο ο κατοχικός Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και οι ιθύνοντες του Υπ(ν)ουργείου (Υπ)Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκαν με εκπροσώπους μεγάλων κερδοσκοπικών hedge funds... Κάποιοι μιλούν για εσωτερική πληροφόρηση, ενώ άλλοι, που θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, λένε πως ήθελαν οι επιτελείς της συγκυβερνητικής χούντας να συμβουλευτούν τα "κοράκια" των αγορών για το εάν θα επιτύχει η επαναγορά...

Πηγές: zougla.gr, scottishbetting.blogspot.gr, iefimerida.gr, reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...