Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

"Μπλόκο" σε δάνεια, χαράτσι και τέλη κυκλοφορίας από τους ΑΝ.ΕΛ. Ρεθύμνου!«Μπλόκο» στο χαράτσι της ΔΕΗ, τα δάνεια και τα τέλη κυκλοφορίας προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και στο Ρέθυμνο, που συμμετέχουν μαζί με την κίνηση «Αντίσταση Τώρα» στην προσπάθεια «αντίστασης» σε όλα αυτά που έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών.

Ο κ.Καλογεράκης
Για την προσπάθεια ενημέρωσε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Ρέθυμνο, κ. Χάρης Καλογεράκης, ο οποίος ανέφερε τους τρόπους με τους οποίους θα γίνει αυτή η «αντίσταση». Κάλεσε τους πολίτες να καταθέτουν εξώδικα στις τράπεζες για τα δάνειά τους, να μην πληρώσουν το χαράτσι του έκτακτου τέλους ακινήτων, αφού κρίθηκε παράνομη η είσπραξη του μέσω της ΔΕΗ, καθώς επίσης και να πληρώσουν μόλις ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας, αφού έχουν χάσει τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά το χαράτσι των ακινήτων που πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ο κ. Καλογεράκης σημειώνοντας τη σημασία της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω της ΔΕΗ, τόνισε ότι είναι «απαράδεκτο να καλείται να πληρώνει χαράτσια ένας λαός που συνεχώς εξαθλιώνεται» και πρόσθεσε ότι δεν είναι νόμιμη η επιβολή του τέλους για το 2013 και το 2014.
Για τα τέλη κυκλοφορίας, η κίνηση προτείνει την κατάθεση ενός ευρώ για την απόκτησή τους και αυτό για μία σειρά από λόγους. Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογεράκης σημείωσε ότι τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, όμως ελάχιστα χρήματα έχουν επιστρέψει στους πολίτες του νομού Ρεθύμνου μέσα από οδικά έργα.

Αντ’ αυτού, είπε, έχουν εκατοντάδες νεκρούς στους δρόμους. Ακόμα, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές για το που πήγαν αυτά τα χρήματα, ενώ είναι αντισυνταγματικό και παράνομο να ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη, όπως επίσης και ο διπλασιασμός τους εφόσον ο πολίτης δεν τα έχει πληρώσει όταν μπει ο νέος χρόνος». Χαρακτήρισε, δε, «ληστρική και αναιτιολόγητη» την αύξηση των τελών, την ώρα που το εισόδημα των πολιτών μειώθηκε δραματικά, ενώ πρόσθεσε πως «το ελληνικό δημόσιο δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει τους Έλληνες φορολογουμένους».

Για τα δάνεια των τραπεζών, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Κίνηση «Αντίσταση Τώρα» προτείνουν την κατάθεση εξωδίκων, επειδή οι τράπεζες δεν έχουν επιστρέψει στους πολίτες τα δάνεια που πήραν με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου από την ΕΚΤ και τον μηχανισμό στήριξης. Ο κ. Καλογεράκης έκανε λόγο για «υπεξαίρεση των χρημάτων αυτών», που σύμφωνα με τον ίδιο φτάνουν τα 233 δις ευρώ. «Εμείς θα τους ζητήσουμε να μας πουν που πήγαν τα χρήματα αυτά», είπε ο κ. Καλογεράκης, ο οποίος τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες μπορούν να αντισταθούν στις απαιτήσεις των τραπεζών.

Η κίνηση πρόκειται να ενημερώσει αναλυτικά τους πολίτες του Ρεθύμνου για το πώς μπορούν να κινηθούν και με ποιο τρόπο θα οργανωθεί η προσπάθεια συλλογής εξωδίκων και κατάθεσης αγωγών για τα σοβαρά αυτά ζητήματα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...