Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ (Grexit): ΜΕΔΟΔΟΣ, ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ. ΟΑΣΗ Ή ΕΡΗΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ; (μια επιστημονική μελέτη)


 "H Έξοδος", Masaccio, 1426-7
Γράφει ο Δημ.Αντωνίου, ιατρός

Πρόλογος: H ανάγκη σύνταξης και δημοσίευσης της σύντομης αυτής μελέτης και μάλιστα από έναν μη-ειδικό, προήλθε από την ιλαροτραγική παράλειψη, λόγω περιφρονητικής αμέλειας και ανικανότητας να την κάνουν, όχι μόνο τα αρμόδια κόμματα, αλλά κυρίως , η δια νόμου, ηθικού και νομικού, υπόχρεη να το κάνει, ήτοι η κυβέρνηση, ως ένα σημαντικό μέτρο προστασίας της Δημόσιας Τάξης και Συμφέροντος, στην περίπτωση ξαφνικής κι ακούσιας εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Και η εθνική αυτή παράλειψη, καθίσταται θλιβερά κραυγαλέα, ότι όλες οι άλλες ευρωπαικές κυβερνήσεις, αλλά και άλλα ιδιωτικά επιστημονικά και μη-κερδοσκοπικά ινστιτούτα μελετών, έχουν ήδη ολοκληρώσει, για την προστασία των δικών τους λαών, ανάλογες μελέτες, σεβόμενες την εμπιστοσύνη και την ιστορία των λαών των. Το παρόν άρθρο μου στηρίχθηκε στην σημαντική μελέτη του Άγγλου Roger Bootle και της ομάδος του οικονομολόγων, στους οποίους απονεμήθηκε γι αυτή, το βραβείο Wolfson Economic Prize 2012, το οποίο θεωρείται δεύτερον στην τάξη μετά το βραβείο Νοbel (για λεπτομέρειες δείτε στην βιβλιογραφία στο τέλος του άρθρου) και σε δικές μου σκέψεις και απόψεις, κατά το μέτρο των δυνάμεών μου ως προς τις οικονομικές μου γνώσεις (γι αυτό σε περίπτωση ενδεχόμενων μικρολαθών…μην πυροβολείτε τον ποιητή…ιατρός είμαι, όχι οικονομολόγος).

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΠΩΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


Γράφει ο κ.Δημήτρης Αντωνίου

Μια πληθώρα συνειδητών ντόπιων οργάνων του Εχθρού, συνεχίζουν και προπαγανδίζουν υπέρ του εχθρού, ενσπείροντας φόβο, ηττοπάθεια στο λαό κι εξαπατώντας τον, με ψευδείς ισχυρισμούς του τύπου: "Παράγουμε ελλείμματα και τα μόνα χρήματα για να τα καλύψουμε είναι αυτά της Τρόικας…γι αυτό οφείλουμε να πάρουμε τα μέτρα αυτά…" (που συνιστούν μια πραγματική γενοκτονία του Λαού μας). Κι αυτό είναι βέβαια ένα μέγα ψεύδος από γλώσσες, νόες και ήθη ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ. Ιδού η Αλήθεια:

Στο δεύτερο Μνημόνιο προβλέπεται ότι οι προυπολογισμοί μας στο εξής θα είναι ισοσκελισμένοι, δηλ. ότι δεν θα έχουμε πρωτογενή ελλείμματα. Αυτό σημαίνει ότι το ετήσιο έλλειμμά μας, ήτοι το υπόλοιπο: Κρατικά Έσοδα΅ μείον τις “Κρατικές δαπάνες (χωρίς τους τόξους των δανείων)” θα είναι ΜΗΔΕΝ. Με άλλα λόγια τα εσωτερικά μας έξοδα και ανάγκες θα καλύπτονται αποκλειστικά ενδογενώς, ήτοι από την Ελλάδα, χωρίς την χρήση εξωτερικού δανεισμού από την Τρόικα. Προβλέπεται περαιτέρω, ότι τα δάνεια της Τρόικας θα πηγαίνουν αποκλειστικά για την εξόφληση των εξωτερικών μας δανείων κι όχι του εσωτερικού μας ετήσιου ελλείμματος, Κι αυτό γίνεται…πώς…