Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δημ. Αντωνίου: Σχέδιο Νόμου για την Εξαπάτηση Εκλογέων


Δεν το βάζουμε κάτω. Αφού η Βουλή των προσκυνημένων αρνείται να διατελέσει το έργο της, αναλαμβάνουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες !

Εισαγωγικό σημείωμα "Ενωμένοι Έλληνες":

Αφού τελικά στο κοινοβούλιο των προσκυνημένων και των "προθύμων" βουλευτών της Τρόικας δεν ψηφίζεται ουσιαστικά κανένα φιλολαϊκό μέτρο, οι αφυπνισμένοι και πατριώτες πολίτες βάζουμε τέλος στη σιωπή και πέρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Στήνουμε την δική μας βουλή, κι από εδώ, τη δική μας γωνιά Εθνικής Αντίστασης σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά το πρώτο σχέδιο νόμου, γραμμένο από τον κ.Δημήτριο Αντωνίου, το οποίο και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

Το σχέδιο νόμου αυτό έχει θέμα την προστασία των εκλογέων από την προεκλογική εξαπάτηση των πολιτικάντηδων.


ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

από Δημ. Αντωνίου, ιατρό

ΠΚ 162Α: ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, ΕΚΒΙΑΣΗ, ΑΠΕΙΛΗ ΕΚΛΟΓΕΩΝ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Το «δόγμα Calvo»: H Μονομερής διαγραϕή του εξωτερικού χρέους στο Ελληνικό και Διεθνές Δίκαιο


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Γράφει ο Δημήτρης Αντωνίου, ιατρός

Το κάθε κράτος μπορεί νόμιμα –ως ελεύθερη και χωρίς προϋποθέσεις, εξωτερικές και εσωτερικές, έκφραση, πραγμάτωση και αυτοπροστασία της Εθνικής του Κυριαρχίας- να κατάσχει (σε περίπτωση παράνομων πράξεων), να απαλλοτριώσει, ή  να εθνικοποιήσει, ημεδαπές και αλλοδαπές, κρατικές και ιδιωτικές,  ιδιοκτησίες και επενδύσεις στην εδαφική του επικράτεια, με αναγκαστικά κύριο και πρωταρχικό σκοπό την διασφάλιση και προστασία της Εθνικής του Κυριαρχίας και γενικότερα του Δημοσίου του Συμφέροντος (νοουμένου εδώ και με την δευτερεύουσα οικονομική, αλλά κυρίως με την πρωταρχική έννοια του, ήτοι αυτή της Εθνικής του Κυριαρχίας), με ή χωρίς αποζημίωση των πρώην ιδιοκτητών (Συντ. 1,17,106).

Ως «επενδύσεις» εδώ νοούνται αδιακρίτως και ισότιμα, οι βιομηχανικές επενδύσεις, οι επενδύσεις εκμετάλλευσης ορυκτού πλούτου (
concessionagreements), αλλά και επενδύσεις (δανειακών) κεφαλαίων, ήτοι χρηματικά δάνεια με την  μορφή ομολόγων, εντόκων γραμματείων κλπ. Τα δικαιώματα αυτά προστασίας της Εθνικής Κυριαρχίας και Εθνικού Συμφέροντος, έχουν ενσωματωθεί στο διεθνές δίκαιο τυπικά από το 1962 (βλ. βιβλ. WorksintheUNComissiononPermanentSoevereigntyoverNaturalResources & Resolution 1804 (XVII) bytheUNGeneralAssemblyon 14-12-1962) κι αποτελούν μια τροποποίηση του «δόγματος Calvo» (Calvo`sdoctrine), το οποίο εισηγήθηκε ο Αργεντίνος δικαστής Calvo το 1868  (στον κολοφώνα της αποικιοκρατικής εκμετάλλευσης του τρίτου κόσμου από της ευρωπαϊκές κυρίως αποικιοκρατικές χώρες).