Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Ο Νότης Μαριάς στο Συμβούλιο της Ευρώπης: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ:
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»
 
Ο κ.Μαριάς στο Συμβούλιο της Ευρώπης (φωτό, από την σελίδα του στο facebook)
Μιλώντας σήμερα 24/1/2013 στο Στρασβούργο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς έθεσε τους ευρωπαίους προ των ευθυνών τους για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες.
Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι οι Έλληνες σε αντίθεση με πολλούς ευρωπαίους έχουν αποδείξει ήδη στο παρελθόν τα φιλόξενα συναισθήματά τους απέναντι στους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που κατέκλισαν την Ελλάδα μετά την πτώση των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού τη δεκαετία του ‘90.
Στην παρούσα φάση οι μεταναστευτικές ροές έχουν φτάσει στο απροχώρητο καθώς χιλιάδες λαθρομετανάστες επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας.
Και όλα αυτά τη στιγμή που η τρόικα έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Η κοινωνική ένταση στη χώρα μας αυξάνεται, συνέχισε ο Νότης Μαριάς αφού οι χιλιάδες λαθρομετανάστες παρότι δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα εγκλωβίζονται λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και κυρίως της Συμφωνίας Σένγκεν και του Δουβλίνου 2. Έτσι η πατρίδα μας μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών, η ελληνική κοινωνία γεμίζει ανασφάλεια και τα φαινόμενα ρατσιστικής και ακροδεξιάς βίας αυξάνονται συνεχώς με αποτέλεσμα την πολιτική ενίσχυση συγκεκριμένων κύκλων.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε το ρόλο της Τουρκίας η οποία επιτρέπει τη διέλευση από το έδαφός της χιλιάδων λαθρομεταναστών ενώ ταυτόχρονα παραβιάζει τις διεθνείς συμβατικές της υποχρεώσεις αφού αρνείται να επαναπροωθηθούν σ΄ αυτήν όσοι λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται στον Έβρο και τα νησιά.
Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και πρέπει οι ευρωπαίοι αντί να διαθέτουν δισεκατομμύρια για τη διάσωση των τραπεζών να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο ζήτημα αυτό αφού μάλιστα δηλώνουν ότι κόπτονται δήθεν για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών.
Τέλος ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται με τη δημιουργία στρατοπέδων κράτησης και πρότεινε τα παρακάτω:
  1. Να υποχρεωθεί η Τουρκία να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς της υποχρεώσεις σχετικά με το ζήτημα της επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών.
  2. Να καταργηθεί το Δουβλίνο 2 που μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.
  3. Να αναλάβουν οι ευρωπαίοι τις ευθύνες τους στο πλαίσιο της περίφημης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και να πάρουν στις χώρες τους όσους λαθρομετανάστες επιθυμούν να πάνε εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...