Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Τα δυο νέα εκπληκτικά βιβλία του Δ.Αντωνίου!

Διαβάστε την παρουσίαση των δύο νέων βιβλίων του ιατρού κ.Δημήτρη Αντωνίου (PhD, FRCS):WESTERN ARCHITECTURE
Κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες το νέο μου βιβλίο στην Αγγλική Γλώσσα, με τον παραπάνω τίτλο, το οποίο είναι «γέννημα» των σπουδών μου Φιλοσοφίας και Αισθητικής στο Oxford College της Αγγλίας. Το βιβλίο αποτελείται από 350 έγχρωμες σελίδες, στις οποίες πραγματεύομαι την Συγκριτική Περιγραφική, Ιστορική και Αισθητική μελέτη της Αρχιτεκτονικής από την Κλασική Αρχαιότητα μέχρι τον 21ο αιώνα. Περιγράφονται και μελετώνται αισθητικά, όλα τα Στυλ Αρχιτεκτονικής: Κλασικό, Ρωμαικό, Παλαιοχριστιανικό, Romanesque, Βυζαντινό, Γοτθικό, Αναγεννησιακό, Baroque, Νέο-κλασικό, Ρομαντικό, English Garden-Cities (Eb. Howard etc), Art Nouveau, Modern-Bauhaus (Gropius etc), Expressionistic (F. Gehry etc), Ανθρωπομορφικό (R. Steiner), Deconstruction (Eisenman, Liebeskind, etc), Symbolic. Τα κείμενα αισθητικής και ιστορίας τέχνης συνοδεύονται από 100άδες έγχρωμες φωτογραφίες μικρότερες και ολοσέλιδες, υψηλής ευκρίνειας και ποιότητας, όλων των αρχιτεκτονικών στυλ που περιγράφονται. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με πολυάριθμους έγχρωμους χάρτες της ιστορίας του δυτικού κόσμου (ιδιαίτερα της Ευρώπης) από τους προιστορικούς χρόνους, μέχρι των ημερών μας, με τα αντίστοιχα ιστορικά κείμενα.


ISLAMIC HISTORY, ART & ARCHITECTURE
Κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες το νέο μου βιβλίο στην Αγγλική Γλώσσα, με τον παραπάνω τίτλο, το οποίο είναι «γέννημα» των σπουδών μου Φιλοσοφίας και Αισθητικής στο Oxford College της Αγγλίας. Το βιβλίο αποτελείται από 350 έγχρωμες σελίδες, στις οποίες πραγματεύομαι την Συγκριτική Περιγραφική, Ιστορική και Αισθητική μελέτη όλων των μορφών της Ισλαμικής Τέχνης, με έμφαση στην Αρχιτεκτονική, από τον 7ο  μ.Χ.  μέχρι τον 21ο αιώνα. Περιγράφονται και μελετώνται αισθητικά, όλα τα Στυλ της Ισλαμικής τέχνης και Αρχιτεκτονικής (ιδιαίτερα των Τζαμιών-Μosques), των δυναστειών των Umayyads, Abbasids, Timurids (Ν. Αfrica), Nasrids (Spain), Fatimids, Mamluks (Εgypt), Seltjuk Τurks, Mongols (C. Asia), Ilkhanids (Persia) Ottoman Τurks, Mughals (India) κλπ.
Το βιβλίο ολοκληρώνεται με πολυάριθμους έγχρωμους χάρτες της ιστορίας όλου του Ισλαμικού Κόσμου, σε Ασία, Βόρειο Αφρική και Ισπανία, Κεντρική Ασία και Περσία, Ινδία κλπ,  από τον 7ο μ.Χ. αι., μέχρι των ημερών μας, με τα αντίστοιχα ιστορικά κείμενα. Το βιβλίο συμπληρώνεται με πολυσέλιδο και εικονογραφημένο «λεξιλόγιο» (Glossary) της Ισλαμικής Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Θρησκείας.
Τα κείμενα αισθητικής και ιστορίας τέχνης συνοδεύονται από στοιχεία της ιστορίας και του περιεχομένου της Ισλαμικής Θρησκείας και από 100άδες έγχρωμες φωτογραφίες μικρότερες και ολοσέλιδες, υψηλής ευκρίνειας και ποιότητας, όλων των μορφών της Ισλαμικής τέχνης και αρχιτεκτονικών στυλ που περιγράφονται. 

Η εκδόσεις αυτές είναι προσωπικές κα μη-κερδοσκοπικές και αποτελούνται από 50 αριθμημένα βιβλία (για τον κάθε τόμο) με τιμή 23 ευρώ. Μπορείτε να προεγγραφείτε για να σας δώσω προσωπικά στην Αθήνα, ή να σας τα ταχυδρομήσω στα τηλ. 22210-62743,  697-3689364  (δικά μου) και 210-9855982 (Αγγελική) και στο e-mail μου: epivetta@otenet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...