Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Οι οικονομολόγοι Β.Σεραφειμάκης και Π.Θεοδωρίδης αναλύουν την επιστροφή στη δραχμή


Οι οικονομολόγοι της "Συμμορίας της Δραχμής" απαντούν σε καυτά ερωτήματα

Διαβάστε τα ερωτήματα και τις απαντήσεις.
Πραγματικά αξίζει !


ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ...

1. ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ;

Βασίλης Σεραφειμάκης:

"Η Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα, θα αποκλειστεί από την διεθνή αγορά πιστώσεων, εάν και όταν κηρύξει μονομερώς αδυναμία εξόφλησης/εξυπηρέτησης των δημ. χρεών της. Αυτό θα είναι αναμενόμενο και τρόπον τινα φυσιολογικό. Τι θα κάνει, όμως, ή μάλλον τι μπορεί να κάνει μία χώρα που έχει αποκλειστεί από αυτές τις αγορές; Η κατάσταση είναι πολύ λιγώτερο "άσχημη" από αυτά που λένε οι διάφοροι τρομοκράτες. Ένα κράτος με εθνικό νόμισμα και δημοσιονομική ανεξαρτησία δεν έχει, εξ ορισμού πρόβλημα ευρέσεως "οικονομικών πόρων". Επειδή όμως ο κρατικός δανεισμός χρησιμεύει για την ρύθμιση των Επιτοκίων, το κράτος οφείλει να προχωρήσει σε ένα συνολικό μέτρο ρύθμισης τής τραπεζικής αγοράς (χωρίς να είναι απαραίτητη λειτουργικά η συνολική κρατικοποίησή του), έτσι ώστε να συνεχίσει να κινείται απρόσκοπτα ο όποιος εσωτερικός δανεισμός. Στο μεγαλύτερο μέρος της, η δημιουργία χρήματος θα γίνεται εσωτερικά: το κράτος θα αγοράζει το γραμμάτιο που το ίδιο εκδίδει.
Η Άργεντινή ήταν κι αυτή "μαύρο πρόβατο" για τράπεζες και πιστωτικούς οίκους όταν πήρε τα μέτρα διάσωσης τής οικονομίας της. Αλλά μόλις η οικονομία ανέκαμψε, όλοι αυτοί επανήλθαν - τρέχοντας! Αυτό είναι το καλό ημών των καπιταλιστών: τρέχομε πίσω από το κέρδος! Άμα το συνειδητοποιήσει αυτό μία κυβέρνηση, αρχίζει και κουνάει τα κατάλληλα κίνητρα μπροστά στα μάτια μας, κι εμείς τρέχομε!"
Παναγιώτης Θεοδωρίδης:

"Αποκλεισμός από αγορά ομολόγων ; Κλασική ερώτηση - τακτική των δοσίλογων και των υπηρετών της νέας τάξης πραγμάτων για να σπέρνει φόβο και να αποφασίζει ο κόσμος υπό την επήρεια πανικού. Μα εκδίδεις νόμισμα και θα χρειάζεται να δανείζεσαι ; ΕΛΕΟΣ !"


2. ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ;


Βασίλης Σεραφειμάκης:

"Το πρόβλημα δανεισμού, εάν και όταν πάμε στη Δραχμή κτλ, θα είναι οξύ για τον ιδιωτικό τομέα! Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά θα χτυπηθεί με τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που έχει στη διάθεση της μία αυτόνομη χώρα, αλλά οι επιχ/χεις έχουν δάνεια - και πολλά από αυτά είναι σε ξένο νομισμα. Θα χρειαστεί (όπου χρειαστεί) έντονη κρατική πιστωτική ενίσχυση, χωρίς "ιδεολογικά" ή "κομματικά" κριτήρια. Υπάρχει και ο κίνδυνος γενικώτερων εμπορικών αντιμέτρων κατά της Ελλάδος. Αυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε στο φάσμα επιλογών - από τίποτα μέχρι εμπάργκο. Η στάση των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, των ΗΠΑ και των διεθνών οργανισμών που αυτές κατευθύνουν, θα εξαρτηθεί απόλυτα από τα συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα που θα πάρομε (πχ πλήρης εθνικοποίηση τραπεζών και "διωγμός" τού ιδιωτ.τομέα θα δημιουργήσει "κλίμα" εχθρικό για μάς, χωρίς λόγο) αλλά κυρίως την πολιτική/διπλωματική μάχη που θα δώσομε: γι'αυτό επιμένω ότι είναι αδήριττη ανάγκη να αρχίσει έντονη προσπάθεια, σε κυβερνητικό επίπεδο, για άτυπες συμμαχίες "οφειλετριών χωρών" τής Ε.Ε. Μόνη της η Ελλάδα θα είναι κομματάκι δύσκολο να αναλάβει το βάρος της αποδείξεως ότι το Ευρώ είναι ένα κολοσσιαίο λάθος!
Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει η σημερινή κυβέρνηση κι ο ίδιος ο Σαμαράς να κάνουν μία τέτοια υπέρβαση που όμοιά της έχει να γίνει από τότε που ο Σαούλ έγινε Παύλος."

Παναγιώτης Θεοδωρίδης:

"Αποκλεισμός από διεθνές εμπόριο ; Έχετε δει να είναι ο κόσμος ένα ; ΕΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ . Κατ αρχάς σύμμαχος σου είναι αυτός που έχει τα ίδια συμφέροντα με εσένα την ίδια χρονική στιγμή και κανένας άλλος. Ο εθνάρχης ........με το << ανήκομε εις την δύση >> δεν είπε τίποτα άλλο από την εντολή των αφεντικών του, της μασονίας, της οποίας τα σύμβολα είχε πάνω στο γραφείο του. Δεύτερον από πλευράς γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής έχουμε επάρκεια 94% και εύκολα μπορείτε να το διαπιστώσετε αν πάτε με το τρένο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και όχι από την Εθνική οδό και δείτε αν καλλιεργούνται η όχι τα χωράφια σε αντίθεση με ότι λέγονται για το ότι οι αγρότες σταμάτησαν να σπέρνουν και έβαλαν φωτοβολταϊκά."

3. ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ (ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Π.Γ.Δ.Μ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ);


Παναγιώτης Θεοδωρίδης:

"Όχι συμμάχους στις πολιτικές διεκδικήσεις !!!! Διεκδικούμε κάτι και δεν το ξέρω ; Μέχρι τώρα οι άλλοι δεν κάνουν και τον Χριστό σκοπιανό αλβανό γκρίζο κλπ ; Σε όλες αυτές τις διεκδικήσεις τους, που κάθε μέρα προσθέτουν και άλλες, ποιοι μας υποστήριξαν πραγματικά και ποιο θετικό αποτέλεσμα είχαμε; ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ , όχι δυο , ΜΟΝΟ ΜΙΑ!"

4. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΤΕΙ ΜΕΣΩ ΕΞΩΘΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ Η ΜΕ ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ;


Παναγιώτης Θεοδωρίδης:

Εκβιασμός – εσωτερική αποσταθεροποίηση – θερμό επεισόδιο με Τουρκία φυσικά .
Ποιος από όλους εμάς αφήνει στο σπίτι του ξεκλείδωτη την πόρτα του και τα παράθυρα ανοικτά, είτε λείπει είτε κοιμάται μέσα ; Πρώτα εξασφαλίζεις την ασφάλεια του σπιτιού σου και μετά κοιμάσαι ήσυχος . Πρώτα στην χώρα πρέπει , τόσο η αστυνομία να εφαρμόζει τους συνταγματικούς νόμους για να υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια στο εσωτερικό , όσο και ο στρατός να μπορεί να πει ΟΧΙ , σε αυτούς που επιβουλεύονται το καλύτερο κομμάτι του πλανήτη. Όμως σιγά σιγά βλέπετε πως διαλύουν την Αστυνομία και τον Στρατό για να είναι εύκολη η τελική εισβολή .
ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ – ΜΙΣΘΩΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ;;; ΝΑΙ αυτοί οι μισθοφόροι θα αντικαταστήσουν κατ αρχάς την αστυνομία γι αυτό καταργούν και τις σχολές αυτής . Σε λίγες μέρες όλα τα παιδιά στα αστυνομικά τμήματα θα δούνε πως έχουν ημερομηνία λήξεως και τους αντικαταστάτες τους. Με το ΦΕΚ και οχι με υποσχέσεις, όπως τα 18 σημεία του προεκλογικού προγράμματος του Σαμαρά . Όπως σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, η ΑΜΥΝΑ φέρνει την νίκη έτσι και στο κράτος που δεν έχει άμυνα είναι θέμα χρόνου να τελειώσει . Το να δέχεσαι και να υποκύπτεις σε εκβιασμούς για να μην ....πάθεις κάτι κακό σημαίνει ότι είσαι ...παρθένα πόρνη . Δηλαδή υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι δεν είμαστε στο τελικό στάδιο της επίθεσης εναντίον του Ελληνισμού με όλα αυτά που βλέπουμε ότι γίνονται κάθε μέρα ;

Σχόλιο "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ":
Η συζήτηση συνεχίζεται και πλέον αφού οι δυο από τους συνολικά έξι οικονομολόγους έχουν απαντήσει στα τέσσερα βασικά ερωτήματα αυτού του "γύρου συζητήσεων" πλέον απαντούν σε ερωτήματα μελών της Ομάδας της "Συμμορίας της Δραχμής".
Δείτε όλες τις απαντήσεις των δυο οικονομολόγων ΕΔΩ.

Μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς στην συζήτηση, αφού γίνετε μέλη της Ομάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...