Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: "до свидания Αντιμνημόνιο!"


γράφει ο Βασίλης Πανδής
http://enomenoi-ellines.blogspot.gr/

"Ντασφιντάνια" φωνάζει καθώς φαίνεται, οριστικά πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ προς το αντιμνημόνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει προς τα αχανή και ανήλιαγα μονοπάτια εξουσίας μέσω μιας φρενήρους διαδρομής συνεχών οβιδιακών μεταμορφώσεων.

Από το "θα καταγγείλουμε μονομερώς το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις" και το "την κόλαση δεν την διαπραγματεύεσαι" του Μαΐου του 2012, στο χλιαρό "θα επαναδιαπραγματευθούμε το μνημόνιο" του Ιουνίου του ιδίου έτους και το "Δεν θα σκίσουμε τις δανειακές συμβάσεις" του Ιανουαρίου του 2013.

Η Ελλάδα σε λίγους μήνες θα αποκτήσει άλλον έναν Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτή τη φορά από τα αριστερά. Και αυτό γιατί, με μαθηματική ακρίβεια ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί μέχρι κεραίας την πορεία του νυν πρωθυπουργεύοντος, τα τελευταία 2,5-3 χρόνια (ίσως η μόνη διαφορά τους, το ότι του Σαμαρά του πήρε περισσότερο να υποταχθεί ολοκληρωτικά στην Τρόικα από τη στιγμή που βρέθηκε στο κατώφλι της εξουσίας).

Το σχέδιο που καταγράφεται στο "φύλλο πορείας" του Α.Σαμαρά και δείχνει να ακολουθεί ο Α.Τσίπρας, είναι απλούστατο και είναι το εξής:
1ο στάδιο: Μακριά από την εξουσία - στην πολιτική απομόνωση: Λάβρος κατά του μνημονίου
2ο βήμα: Εγγύτερα της εξουσίας: "Να το κουβεντιάσουμε βρε παιδιά..."
3ο βήμα: Στο κατώφλι της εξουσίας: "Αποδεχόμαστε τις δεσμεύσεις μας. Εμείς ποτέ δεν ήμασταν ακραίοι..."
4ο και τελευταίο βήμα: Στογγυλοκαθήμενοι στην αναπαυτικότατη πρωθυπουργική πολυθρόνα: Εφαρμογή της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Θα το δείτε πως ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ αργά ή γρήγορα θα βαδίσει στα αβέβαια μονοπάτια του νεοφιλελευθερισμού, αφού έχει ήδη ξεκινήσει την περιπλάνηση σε αυτά της πλήρους συμμόρφωσης προς τους δανειστές. Όσο τσάτσος της Τρόικας είναι ο Σαμαράς, τόσο θα γίνει και ο Τσίπρας.

Υ.Γ.: Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου, που διατηρείτε σε υψηλά πόστα της ηγεσίας στο κόμμα σας αξιολογότατα στελέχη, σαν την Ρένα Δούρου, μεθαυριανή Υπ.Εξ. στην κυβέρνηση σας, συγγραφέα αυτού του άρθρου και φανατική υπέρμαχο εκείνης της ξεχασμένης από τα "μεγάλα" Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης μυστικής συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον (φανατικό Σιωνιστή, σφαγέα του Παλαιστινιακού Λαού) Σιμόν Περέζ. Και πάλι συγχαρητήρια, σύντροφοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...