Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Το ΚΚΕ... συμφωνεί διαφωνώντας με τους ΑΝΕΛ(!)Αφού χθες σύσσωμη η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής συνυπέγραψε μαζί με τον βουλευτή Αχαΐας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκο Νικολόπουλο, την πρόταση του Πάνου Καμμένου και της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για παραπομπή των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε ειδική προανακριτική επιτροπή με αφορμή τον τρόπο διαχείρησης από πλευράς τους της Λίστας Λαγκάρντ, σήμερα, και το Κομμουνιστικό Κόμμα με δελτίο τύπου του δηλώνει (εμμέσως πλην σαφώς) πως συμφωνεί να υπάρξει έλεγχος και για Παπαδήμο-Παπανδρέου αλλά... δεν συνυπογράφει την πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. !!!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ"


Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και του παρέδωσε την πρόταση του κόμματος, με τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην Πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και των πρώην υπουργών Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.«Πριν από λίγο καταθέσαμε την πρόταση για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την παραπομπή των πρώην πρωθυπουργών κ. Γιώργου Παπανδρέου και κ. Λουκά Παπαδήμου και των πρώην υπουργών Οικονομικών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τις απαιτούμενες κατά το Σύνταγμα και κατά τον κανονισμό της Βουλής υπογραφές.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όπως είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να τιμωρηθούν εκείνοι οι οποίοι με πράξεις και παραλείψεις παρανόμησαν εις βάρος του ελληνικού λαού, εκείνοι οι οποίοι οδήγησαν στα χέρια και στα νύχια της Τρόικας τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικογένεια, εκείνοι που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πριν από λίγο με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος συμφωνεί με την άποψη της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την παραπομπή των δύο πρώην πρωθυπουργών και ουσιαστικά και με την πρόταση και για τους δύο υπουργούς Οικονομικών.

Ζητώ από τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου την επόμενη Πέμπτη που θα γίνει η συζήτηση να στηρίξουν την πρόταση που είναι απαίτηση του ελληνικού λαού. Ζητώ ιδιαίτερα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αποφασίσουν εάν θα εκτελέσουν την εντολή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να συγκαλύψει τον πρώην συμμαθητή του Γιώργο Παπανδρέου και τον σημερινό συνέταιρό του αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, να συγκαλύψει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Οι βουλευτές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα στηρίξουν τον κ. Σαμαρά ή τη θέληση των ψηφοφόρων τους.

Ζητώ ακόμα από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά το ότι αρνήθηκε να υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρότασή μας να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής, όπως το είχε ζητήσει εξάλλου η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ζητώ ακόμα και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που πολλοί με δημόσιες δηλώσεις τους ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως ο κ. Γρηγοράκος ο οποίος μίλησε για ποινικές ευθύνες του κ. Παπανδρέου. να στηρίξουν την πρότασή μας και βεβαίως όσους συνυπέγραψαν, προκειμένου ο ελληνικός λαός να δει ότι οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής δεν είναι διακοσμητικές και να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο οι πρωταγωνιστές της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ό,τι λέμε ισχύει για πάντα.»
Από την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της Κ.Ο του κόμματος αναφέρει ότι:
"με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν ενδείξεις για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους δύο υπουργούς: Γεώργιο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο" και επισημαίνει ότι η έρευνα της υπόθεσης θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκόμενου, "και ιδιαίτερα του Γεωργίου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, που ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη".
Τέλος δηλώνει ότι «από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει την δημοσιοποίηση των ονομάτων που περιέχονται στην "λίστα Λαγκάρντ" και την διενέργεια ελέγχου με όλους τους τρόπους».

Η Γενική Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. ειδικότερα δήλωσε:
"Εμείς ήδη με ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δηλώνουμε ότι οπωσδήποτε πρέπει η προανακριτική επιτροπή να εξετάσει τις ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Βενιζέλου, διότι και οι δύο ως υπουργοί οικονομίας είχαν άμεση σχέση και έχουν ευθύνες κατά τη γνώμη μας, μπορεί να μη ταυτίζονται πλήρως μεταξύ τους αλλά έχουν σοβαρές ευθύνες για ό,τι συνέβη με τη λίστα Λαγκάρντ.
Θεωρούμε όμως ότι δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε αυτά τα δυο ονόματα, πρέπει να διερευνηθούν και οι ευθύνες Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, που πρωτίστως βεβαίως και από πρώτη ματιά έχουν οπωσδήποτε πολιτικές ευθύνες, αλλά ως πρωθυπουργοί και αφού γι’ αυτούς ήταν πρώτης γραμμής το θέμα της φοροδιαφυγής πρέπει να απαντήσουν από την πλευρά τους πώς έλεγξαν τη διερεύνηση της συγκεκριμένης λίστας ή και όποιας άλλης λίστας είχε τεθεί υπόψη των ελληνικών κυβερνήσεων. Με αυτήν την έννοια, την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί ακόμα πιο συγκεκριμένα η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
 Θέλω επίσης να προσθέσω και ένα άλλο με την ευκαιρία, επειδή άκουσα τον κύριο Καμένο να λέει ότι συμφωνούμε με το κείμενο το οποίο κατέθεσε. Ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς αρνηθήκαμε να συνυπογράψουμε το κείμενο αυτό με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και με τη Χρυσή Αυγή, ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς χωριστά αντιμετωπίζουμε το ζήτημα, δεν κάνουμε με άλλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες κοινή παρέμβαση και οπωσδήποτε αν δει κανείς και τις δικές μας τοποθετήσεις ασχολούμαστε και μελετάμε το θέμα, πέρα από τους δυο, μελετάμε το ζήτημα και λέμε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες για τον κύριο Παπανδρέου και τον κύριο Παπαδήμο. Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να διαθέσουμε στοιχεία για ποινικές ευθύνες των δυο. Εμείς ζητάμε να επεκταθεί η εξέταση και αυτών. Υπάρχει δηλαδή μια διαφορά ανάμεσα στις δυο προτάσεις» καταλήγει η κ. Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...