Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Μερικές σκέψεις με αφορμή το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών...


γράφει ο Βασίλης Πανδής
enomenoi-ellines.blogspot.gr

Την προηγούμενη Κυριακή οι συμπαθείς πολίτες της γείτονος Ιταλίας έγραψαν Ιστορία με την ψήφο τους.

Οι Ιταλοί αδιαφόρησαν για τα "θα βγούμε από το ευρώ, θα καταστραφούμε, θα.., θα...) και αγνόησαν όλες εκείνες τις υστερικές φωνές που τους καλούσαν σε "συμμόρφωση" και να δώσουν την ψήφο τους στο "γενόσημο" κόμμα του Μόντι ή στους νεκραναστημένους μνημονιακούς της κεντροαριστεράς.

Έτσι λοιπόν ψήφισαν κατά συνείδηση, ανέτρεψαν το κατεστημένο της χώρας τους και επέτυχαν μια μεγάλη νίκη. Μια μεγάλη και ιδιαίτερα τιμητική νίκη για τους ίδιους τους Ιταλούς. Μια νίκη όλου του καταπιεζόμενου ευρωπαϊκού νότου.
Με την ψήφο τους σε κόμματα όπως το ανοιχτά αντιευρωπαϊκό "Κίνημα 5 Αστέρων" του χαρισματικού Μπέπε Γκρίλο ή τον ευρωσκεπτιστικό "Λαό της Ελευθερίας" του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έδωσαν ένα ηχηρότατο χαστούκι στους νεοφιλελεύθερους γραφειοκράτες των Βρυξελλών! Έδωσαν ένα ηχηρότατο χαστούκι στην Μέρκελ και τα απανταχού ανά την Ιταλία και την Ευρώπη "σκυλάκια" της!

Θλιβερές οι όποιες συγκρίσεις με τον δικό μας Λαό...
Οι Έλληνες αποδείξαμε δυστυχώς ότι σκύψαμε το κεφάλι στην Μέρκελ...

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, ψηφίσαμε με κίνητρο τις πελατειακές σχέσεις, τις -πρακτικά νεκρές- αγκυλώσεις του παρελθόντος και τα μνημονιακά ψευτοδιλήμματα και φόβητρα.
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, στους πρώτους γύρους των εκλογών διαβλέφθηκε μια ελπίδα...
Τον περασμένο Ιούνιο στην Ελλάδα και πριν δυο εβδομάδες στην Κύπρο, ο Ελληνισμός είχε τις ευκαιρίες του αλλά όχι απλά τις αφήσαμε να φύγουν, αλλά τις... διώξαμε με τις κλωτσιές χωρίς να το καλοσκεφθούμε καν!

Όμως ας αφήσουμε το παρελθόν στους ιστοριογράφους... Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αποδείξει ως Έλληνες ότι έστω και την τελευταία στιγμή, έστω και στο παρά 5', μπορούμε να ενωθούμε και να κάνουμε θαύματα!

Το ιταλικό θαύμα της περασμένης Κυριακής έδειξε περίτρανα πως υπάρχει άλλος δρόμος. 
Πως μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι στους νεοταξίτες της Ε.Ε. που μας κουνούν δασκαλίστικα το δάχτυλο, γιατί στην πραγματικότητα αυτοί είναι που μας έχουν ανάγκη.
Πως μπορούμε να αντιταχθούμε στο 4ο Ράιχ ειρηνικά, ακόμη και μέσω των εκλογών!

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν για το καλό μας, το ιταλικό παράδειγμα σε περίπτωση που στο άμεσο μέλλον μας δοθεί η ευκαιρία να σπεύσουμε στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...