Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Αντώνη, άλλο "Κοινωνικός Φιλελευθερισμός" και άλλο "Νεοφιλελευθερισμός"...


Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποδείξει πλέον περίτρανα ότι έχει ξεχάσει τα οράματα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, και ότι αγνόησε και εξαπάτησε με τον χειρότερο τρόπο τον κόσμο της λαϊκής, ριζοσπαστικής δεξιάς.
Τον Νοέμβρη του 2009 όμως αυτή η μερίδα των ψηφοφόρων της ΝΔ τον ανέδειξε Πρόεδρο της παράταξης. Οι άνθρωποι αυτοί, τότε, όταν στήριζαν τον Α.Σαμαρά ήλπιζαν σε μια πατριωτική αναθέσμιση του κράτους, σε ανατροπή του διεφθαρμένου πελατειακού συστήματος που εξέθρεψε το Πασοκ και επιτέλους επιστροφή αξιακά στις ιδρυτικές αρχές της ΝΔ, αλλά όπως φάνηκε, όλες οι ελπίδες τους πήγαν χαμένες...
Ο Αντώνης Σαμαράς όπως είπαμε, εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ, προτάσσοντας την "ταυτότητα" της λαϊκής δεξιάς απέναντι στην νεοφιλελεύθερη Ντόρα Μπακογιάννη.
Η δημοτικότητά του έφτασε στο ζενίθ της με την είσοδο της χώρας στην μνημονιακή περιπέτεια και όταν αυτός ξεκίνησε έναν αντιμνημονιακό αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση του ΓΑΠ και την Τρόικα, τότε ήταν που διέγραψε την Ντ.Μπακογιάννη από την Κ.Ο. αλλά και έδειξε την πόρτα της εξόδου σε όσα στελέχη του κόμματος συμμερίζονταν τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της προαναφερθείσας.
Όμως πια ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεχθεί πίσω στο κόμμα την Ντόρα Μπακογιάννη και τα στελέχη που την ακολούθησαν στην ΔΗΣΥ, συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ του ακραίου νεοσοσιαλφιλελεύθερου Ευ.Βενιζέλου, συνομιλεί παρασκηνιακά με τον Τζήμερο της "Δημιουργίας, ξανά!" και τοποθετεί πρόεδρο στο ΤΑΙΠΕΔ τον Στέλιο Σταυρίδη (επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της "Δράσης" του -νεοφιλελεύθερου, πρ.Υπ.Οικονομικών στην κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη- Στέφανου Μάνου).
Αποδείχθηκε ότι ο Α.Σαμαράς ευκαιριακά, με την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ, πέταξε την φωτοβολίδα του διαφορετικού πολιτικοϊδεολογικού οράματος από αυτό της Ντόρας...
Ας δεχθούν λοιπόν μερικοί αμετανότητοι νεοδημοκράτες ότι:
  1. Η εποχή της ισχυρής και κραταιάς ΝΔ του παρελθόντος, έχει περάσει ανεπιστρεπτί
  2. Οι μόνοι υπαίτιοι της καταστροφής αυτής είναι ο νυν -ελέω Τρόικας- πρωθυπουργεύων και η "συμμορία" που έχει μαζευτεί γύρω του.
Υ.Γ.: Αντώνη Σαμαρά όσοι το 2009 σε ψήφισαν για πρόεδρο εκείνης της παράταξης την οποία κατέστρεψες είχαν τις ιδεολογικές και αξιακές τους αναφορές σε ΑΥΤΟΥΣ:


Και όχι σε αυτούς:Βασίλης Πανδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...