Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

"Απ'τα κόκκαλα βγαλμένη, των Ελλήνων τα ιερά..."


Γράφει ο Βασίλης Πανδής


 «Φωτιά στα σπίτια και τσεκούρι στη περιουσία και το λαιμό εκείνων που κάνουν τα χατίρια των Τούρκων. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!»
~ Θεόδωρος Κολοκοτρώνης


25η Μαρτίου 2013 σήμερα, και 192 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το έτος-ορόσημο της νεοελληνικής Ιστορίας.

Από το 1454 έως το 1820, υπάρχουν καταγεγραμμένα περί τα 115 επαναστατικά κινήματα!
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι το 1821 δεν ήταν η απαρχή της Επανάστασης.
Το 1821 ήταν το οργανωμένο ξέσπασμα της Επανάστασης. Ήταν το αποκορύφωμα ενός Αγώνα περίπου 400 χρόνων!

Μέχρι τότε όλες οι εξεγέρσεις τους -και όχι μόνο οι ελληνικές, αλλά και των υπόλοιπων υπόδουλων στην Οθωμανική αυτοκρατορία λαών- είχαν αποτύχει και όσοι είχαν συμμετάσχει σε αυτές διώχθηκαν από τις τουρκικές αρχές ανελέητα. Μέχρι τότε οι Τούρκοι δυνάστες εκμεταλλεύονταν το ότι όλες εκείνες οι εξεγέρσεις είχαν πρόχειρα προετοιμαστεί από τους οργανωτές τους. Εκμεταλλεύονταν το ότι οι ενέργειες των ξεσηκωμένων δεν ήταν συντονισμένες και ενωμένες.

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου δεν είναι μόνο για να θυμόμαστε και να τιμούμε τους Αγωνιστές του '21.
Υπάρχει για να είναι φάρος των διαχρονικών υπέρ Πατρίδος αγώνων των Ελλήνων.
Υπάρχει επίσης για να αποκομίζουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Χρήσιμα συμπεράσματα για το πως οι ξένοι διαρκώς προσπαθούν να μας διχάσουν όταν βρισκόμαστε στο απώγειο της δόξας μας. Χρήσιμα συμπεράσματα για το ότι δεν πρέπει να φιλονικούμε μεταξύ μας φορώντας παρωπίδες, αλλά να βλέπουμε λίγο παραπέρα, να βλέπουμε τον κοινό εχθρό, αυτόν που απειλεί όλους μας. Για το πως μονιασμένοι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον οποιονδήποτε απειλεί την εθνική μας αυθυπαρξία και υπόσταση.

192 χρόνια μετά, και το "Ελευθερία ή θάνατος", η φυσική εξέλιξη του "Ή ταν ή επί τας", παραμένει πάντοτε επίκαιρο και φλογίζει τις καρδιές των Ελλήνων.
192 χρόνια μετά, και η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι υπό κατοχήν και οι Έλληνες είναι και πάλι ραγιάδες...

Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε σε όλους τους εχθρούς και επιβουλευτές του Ελληνισμού και της Εθνικής αυτοτέλειάς του, είναι ότι η Επανάσταση συνεχίζεται. Και συνεχίζεται γιατί απλούστατα ποτέ δεν ολοκληρώθηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...