Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

"Γιατί οι Ρώσοι δεν έσωσαν την Κύπρο;"


γράφει ο Βασίλης Πανδής
Επικεφαλής ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ν.Κερκύρας


"Γιατί οι Ρώσοι δεν έσωσαν την Κύπρο;"

Μια ερώτηση που ακούμε συχνά τις τελευταίες ημέρες, είτε καλοπροαίρετα από τον απλό πολίτη, είτε χαιρέκακα από τους μνημονιόδουλους πολιτικάντηδες.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν στα διεθνή μέσα αναφέρουν πως στην συνάντηση του Κυπρίου Υπ.Οικονομικών Μ.Σαρρή με τον Ρώσο Πρωθυπουργό Ντ.Μεντβέντεφ, από κυπριακής πλευράς δεν ειπώθηκε τίποτε επί της ουσίας.
Απ'ότι φαίνεται ο κ.Σαρρής εφήρμοσε την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος όταν συναντήθηκε για παρόμοιο λόγο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν άρχισε να του μιλάει όχι για κάποιο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, αλλά για "πράσινη ανάπτυξη" και... πράσιν' άλογα!
Ο κ.Σαρρής λοιπόν, έμεινε σε αοριστολογίες και ασάφειες κάτι που μόνο έναν μισοπνιγμένο, αναζητώντα βοήθεια δεν θυμίζει...

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα, οι Ρώσοι προσδοκούσαν κάποια ναυτική βάση στην Κύπρο ή μέρος της εξαγωγής του φυσικού αερίου.
Η κυβέρνηση Κουίσκλιγκ όμως της Κύπρου, έχει ήδη δεσμευθεί για πλήρες ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών του νησιού στους εκ Δυτικής Ευρώπης ορμώμενους δανειστές-δυνάστες.

Προφανώς, οι Ρώσοι δεν επρόκειτο να βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα ή την Κύπρο για τα... ωραία μας τα μάτια!
Οι Ρώσοι έχουν συγκεκριμένα στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και ευχαρίστως θα εξάπλωναν την σφαίρα επιρροής τους μέχρις εκεί.

Οι δωσίλογοι κυβερνήτες της Κύπρου δηλαδή, καθώς φαίνεται εντέχνως οδήγησαν σε "ναυάγιο" τις ρωσοκυπριακές διαβουλεύσεις, αφού κανείς δεν μπορεί να προσφέρει ένα δάνειο σε κάποιον όταν αυτός δεν μπορεί να του δώσει κάποια εμπράγματη εγγύηση.

Ένα άλλο στοιχείο που μας δείχνει ότι από κυπριακής πλευράς το "ναυάγιο" των συνομιλιών ήταν προδεδικασμένο, είναι το γεγονός ότι δεν πήγε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης στην Ρωσία αλλά έστειλε τον... υπό παραίτηση Υπουργό του!

Η αλήθεια είναι πως το ξεπούλημα της Κύπρου (όπως και της Ελλάδος, αλλά και των υπολοίπων χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου) είναι ήδη δρομολογημένο.
Στην Ρωσία ο Σαρρής δεν είχε καμιά δουλειά. Πήγε μόνο και μόνο για να προσθέσει ως επιχείρημα στην μνημονιακή φαρέτρα το ότι -δήθεν- "τελικά οι Ρώσοι δεν μπορούν να βοηθήσουν".

Ένα "επιχείρημα" το οποίο προετοιμαστείτε να ακούτε κατά κόρρον πλέον από τους εν Ελλάδι εθελόδουλους, νεοφιλελεύθερους μνημονιολάγνους, σαν τον εθνικό μας μ.....:


οι οποίοι με ύφος χιλίων καρδιναλίων θα βγαίνουν στις τηλεοράσεις και θα λένε τέτοιου είδους ανοησίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...