Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Πάλι με χρόνια, με καιρούς... 29/5/1453 - 29/5/2013
γράφει ο Βασίλης Πανδής
Επικεφαλής Τ.Ο. Ν.Κερκύρας - Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοι δοῦναι, οὔτ’ ἐμόν ἐστιν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν!»
~ Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, ο τελευταίος των Ρωμαίων αυτοκράτωρ

«Το να σου παραδώσω την Πόλη ούτε δικό μου δικαίωμα είναι ούτε κανενός άλλου από τους κατοίκους της· γιατί όλοι με μια ψυχή προτιμούμε να πεθάνουμε με τη θέλησή μας και δε λυπόμαστε για τη ζωή μας!»
Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να αποδώσουμε στην σημερινή νεοελληνική, τα ηρωικά λόγια του τελευταίου Αυτοκράτορα της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας.

Της Αυτοκρατορίας που τόσο μίσησαν οι Φράγκοι και οι υπόλοιποι βάρβαροι της -"πολιτισμένης" κατα τα άλλα- Δύσης.
Εκείνης της Δύσης που με πρόφαση τις Σταυροφορίες, εισέβαλε, κατέλαβε και λεηλάτησε ανελέητα τους ανεκτίμητους θησαυρούς της Ρωμανίας.
Κάπως έτσι ανορθώθηκε ολόκληρη η δυτική Ευρώπη και κατέρρευσε η Αυτοκρατορία των Ρωμιών, η οποία ούτε καν 200 περίπου χρόνια μετά δεν κατάφερε να ορθοποδήσει και βρέθηκε βορά για τους απολίτιστους των ασκεριών του Μωάμεθ.
Η αιρετική, παπική Δύση, που σκόπιμα ονόμασε την αυθεντική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία «Βυζάντιο».

Είναι πράγματι αλήθεια το ότι οι δυτικοί έφεραν και φέρουν κόμπλεξ κατωτερότητος απέναντι στους Έλληνες και αυτό φαίνεται από το ότι επί 400 χρόνια σχεδόν τίποτα δεν έκανε για να απελευθερώσει την κοιτίδα του πολιτισμού και του πλούτου που την εξύψωσε και να διώξει επιτέλους το οθωμανικό καρκίνωμα από τα ευρωπαϊκά εδάφη.

Γιατί μπορεί ο Πατριάρχης Γεννάδιος να αναφώνησε «Κάλλιον ειδέναι φακιόλιον τούρκικον παρά καλύπτραν λατινικήν» όμως κάτι ανάλογο πίστευαν και οι δυτικοί, αφού καλύτερα για αυτούς θα ήταν να υπάρχει τουρκική παρουσία στην Ευρώπη παρά ελληνορθόδοξη!!!
Όλα αυτά ας είναι διδακτικά και ας μην υποπέσουμε και σήμερα στα λάθη περιμένοντας τους «από μηχανής (ή καλύτερα «εκ Δύσεως ορμώμενους») θεούς»...Θα ξανάρθει η ώρα που θα δούμε την σημαία με τον Δικέφαλο Αετό της χιλιόχρονης αυτοκρατορίας, να ανεμίζει σε Ανατολή και Δύση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...