Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

Η μνημονιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ"Το μνημόνιο υποτίθεται ότι εκπορεύονταν από τη δανειακή σύμβαση προκειμένου να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος στο μέλλον. Αυτό αποδείχθηκε αδύνατο και για το λόγο αυτό η δανειακή σύμβαση έχει ήδη αναθεωρηθεί τρεις φορές, αρχικά με το κούρεμα των ομολόγων, στη συνέχεια με τη μεταφορά όλου του ελληνικού χρέους στην περίοδο 2020-2050 και τέλος με τη μείωση των τόκων που θα πληρωθούν μέχρι το 2020. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε από την αρχή ότι το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση πρέπει να αποσυνδεθούν και να εφαρμοστεί μία διαφορετική οικονομική πολιτική στον αντίποδα του μνημονίου και να διαμορφωθεί, μετά από διαπραγματεύσεις, ένα βιώσιμο σχέδιο για το δημόσιο χρέος."

Τα παραπάνω είναι η απάντηση ενός εκ των διαμορφωτών της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, του βουλευτή Γιώργου Σταθάκη, στην ερώτηση "Τελικά τι θα γίνει με το μνημόνιο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει επικεφαλής αριστερής κυβέρνησης; Θα το καταργήσει, θα το ακυρώσει, θα επαναδιαπραγματευτεί – τι απ’ όλα;"

Έτσι "απαλά" και "βελούδινα" ο ΣΥΡΙΖΑ περνά σε μια φάση "μνημονιοποίησης"...

Από φανατικός πολέμιος του μνημονιακού κατεστημένου ο Αλέξης Τσίπρας, σταδιακά μετατρέπεται σε ταγό των κελευσμάτων της Γερμανίας και του ΔΝΤ, περνώντας από την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, στην "επαναδιαπραγμάτευση".

Βέβαια εμείς θα θέλαμε να θυμίσουμε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μια παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: "Την κόλαση δεν την διαπραγματεύεσαι. Μπορείς να διαπραγματευτείς την κόλαση; Αυτό που λέει ο κ.Σαμαράς;" (Το βίντεο εδώ)

Παρατήρηση 1: Δεν σας θυμίζει ολίγον από τις θεαματικές κωλοτούμπες του Αντώνη Σαμαρά;

Παρατήρηση 2: Δεν χρειάζεται φυσικά να επισημάνουμε ότι εμείς ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο είχαμε επισημάνει την διαφαινόμενη κωλοτούμπα της αξιωματικής αντιπολίτευσης... Δείτε εδώ


Υ.Γ.: Ως όλα δείχνουν, δεν αργεί η ώρα που θα δούμε και αυτήν την εικόνα:
 
Βασίλης Πανδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...