Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Η κυβέρνηση μας έδεσε στο άρμα της Τουρκίας!!!


γράφει ο Βασίλης Πανδής
Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Επικεφαλής Τ.Ο. Ν.Κερκύρας

Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες τους συγκυβερνώντες να πανηγυρίζουν ξέφρενα για την "επιτυχία" τους στην σύγκλιση με τους Αζέρους, της οποίας τέκνο είναι η συμφωνία για τον αγωγό TAP.

Τα ΜΜΕ μεταδίδουν πως θα απασχοληθούν στον αγωγό 2.000-2.500 εργαζόμενοι άμεσα, ενώ έμμεσα 12.000.
Μάλιστα. Πολύ θετικό αυτό όσον αφορά την καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας, μας λένε.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο TAP θα ξεκινήσει το 2019, και αν έως τότε (σε βάθος 6 χρόνων από τώρα) συνεχίζονται οι αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές, ο αριθμός των (έστω) 12.000 που θα απασχοληθούν, θα είναι ένα τίποτα μπροστά στις στρατιές των εκατομμυρίων ανέργων (λάβετε υπ'όψιν το γεγονός ότι, ήδη, στα 3 πρώτα χρόνια της ξένης κατοχής υπάρχουν σχεδόν 2.000.000 άνεργοι. Φανταστείτε πόσοι θα υπάρχουν σε 6 χρόνια από τώρα...) !!!

Το κύριο έγκλημα της κυβέρνησης όμως σε σχέση με τον αγωγό, είναι ότι αυτός περνά από την Τουρκία πριν φτάσει στην Ελλάδα.
Δηλαδή, σε ένα ενδεχόμενο διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδος-Τουρκίας, απλούστατα η Τουρκία θα μπορεί να κλείσει της βάνες και το ελληνικό κομμάτι του αγωγού να στερέψει από φυσικό αέριο!

Και μην φανταστεί κανείς πως αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, διότι υπάρχει και το ιστορικό προηγούμενο των συνεχών κρίσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Οι ρωσικοί αγωγοί περνούν από την Ουκρανία  για να προμηθεύσουν αρκετές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης με φυσικό αέριο. Οι διαμάχες μεταξύ των ηγεσιών Ρωσίας-Ουκρανίας κρατούν ήδη από την δεκαετία του '90 και κατά την μεγάλη κρίση των μεταξύ τους σχέσεων για τις τιμές του αερίου, τον Ιανουάριο του 2009, εκβιαστικά οι Ουκρανοί έκλεισαν τις βάνες και βύθισαν την Ευρώπη στο ψύχος.

Η αλήθεια είναι πως η κατοχική συγκυβέρνηση των εθελόδουλων εντολοδόχων των ξένων τοκογλύφων, έψαχνε απεγνωσμένα ένα succes story, αφού και όλες οι προβλέψεις τους για το έλλειμμα έπεσαν έξω (βλ. το άρθρο μου "Greek success story" and the ass' nine days...) και το ξεπούλημα των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ οδηγείται σε ναυάγιο.
Η συμφωνία για τον αγωγό TAP λοιπόν, δεν είναι τίποτε παραπάνω, από άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης.

Όπως έυστοχα δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.Πάνος Καμμένος:
«Το success story εγκαταλείφθηκε. Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να ξυπνήσει από το success dream και να δει την πραγματικότητα της ανεργίας, της ύφεσης και των αυτοκτονιών. Καλό ξημέρωμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...