Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Τι άλλο περιμένετε; Να καταδικάσει και η ίδια η Μέρκελ την λιτότητα;


γράφει ο Βασίλης Πανδής
Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΟ διακεκριμένος οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τζέιμς Γκάλμπρειθ σε προ ημερών συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung, διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των "ισχυρών" της Ευρωζώνης μετατρέπουν τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών σε βαρέλια δίχως πάτο χωρίς καμιά απολύτως ελπίδα ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα με την συνέντευξή του αυτή, ο κ.Γκάλμπρειθ συντάσσεται με όλους εκείνους που υποστηρίζουν θερμά την γενναία διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της Ελλάδος διότι ειδάλλως όπως λέει, φοβάται πως η "Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει".

Εν συνεχεία, προτείνει την πλήρη "αλλαγή ρότας" από πλευράς των ευρωπαϊκών ηγεσιών στο θέμα της οπτικής με την οποία αντιμετωπίζουν την κρίση.

Ο αμερικανός οικονομολόγος υποστηρίζει επίσης τις προτάσεις για προστασία των οικονομικά αδυνάτων και την λήψη μερικών αναγκαίων αναπτυξιακών μέτρων. Σύμφωνα με τον ίδιο:
«Η Ευρώπη πρέπει να διαγράψει στην Ελλάδα περισσότερα χρέη. Δεν έχει νόημα να κάθεται κανείς και να παρακολουθεί την κλιμάκωση της κρίσης. Η Ευρώπη πρέπει να μεριμνήσει για τις ελληνικές τράπεζες. Δεν πρέπει να τις αφήσει απλώς στα χέρια ολιγαρχών. Πρέπει να υπάρξει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων για την Ελλάδα, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία. Η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει ένα είδος συμφώνου για τους χαμένους της κρίσης, μια κοινωνική βασική ασφάλιση και να εγγυηθεί τουλάχιστον ένα μέρος των περιουσιών και π.χ. των συντάξεων».

Παράλληλα ο Τζέιμς Γκάλμπρειθ "καυτηρίασε" τους χειρισμούς της "ελληνικής" κυβέρνησης των Κουίσλιγκς όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις της ΑΤΕ και της ΔΕΠΑ, αλλά και το "μαύρο" στην ΕΡΤ.


Την ίδια ώρα, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού...

Εν Αθήναις, ο "Πρωθυπουργός" Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, υπογράφουν νέα εγγυητική επιστολή προς τους Ντράγκι, Ρεν και Ντάισελμπλουμ , με την οποία δεσμεύονται ουσιαστικά για την λήψη νέων μέτρων (κατά τα άλλα δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα...).

Και για του λόγου το αληθές:
 

Πηγή: olympia.gr

Δεσμεύονται δηλαδή να παραμείνουν πιστοί ταγοί της ίδιας βάρβαρης, μη ρεαλιστικής νεοφιλελεύθερης δογματικής πολιτικής ασφυξιακής λιτότητας. Εκείνης της πολιτικής που έχει οδηγήσει σε χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας, χιλιάδες απολύσεις, δεκάδες χιλιάδες λουκέτα. Εκείνης της πολιτικής που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, σε ένα πραγματικό ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ.
Ορκίζονται πίστη στην πολιτική του ξεπουλήματος και της εθνικής καταστροφής, ενώ όλοι οι αισχυντηλοί αξιωματούχοι τόσο της Ευρωζώνης, όσο και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θρασύτατα και χωρίς ίχνος αιδούς ομολογούν πως το μνημόνιο μας επεβλήθη όχι για να σωθεί η ελληνική οικονομία από την χρεοκοπία, αλλά η ευρωπαϊκή!

Και αφού όλοι εμείς είμαστε οι φαντασιόπληκτοι και οι συνωμοσιολόγοι, εσείς αγαπητοί φίλοι που είστε επιρρεπείς στις περίτρανα αποδεδειγμένες ως επισηνείς για το Έθνος μνημονιακές, σαμαροβενιζελικές μωρολογίες, δείτε όλη την αλήθεια σε δυο κάρτες:

Την αλήθεια για την "ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ" της ελληνικής οικονομίας:


Και την αλήθεια για την "ΔΙΑΣΩΣΗ" της, αλλά και την "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ":


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...