Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Η επανάσταση του αυτονόητου και η καμπύλη Λαφέρ


γράφει ο Βασίλης Πανδής
Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


"Φόρον εις το κατούρημα και φόρον εις το κλάμα - φορολογούνται χωριστά ή και τα δυο αντάμα;
Ομως το εις την ύπαιθρον λαμβάνον χώραν χέσιμον
τυγχάνει εξαιρέσιμον."
Γ.Σουρής


Τα τελευταία 3,5 χρόνια βλέπουμε να λαμβάνει χώρα μια τρομακτικής έκτασης, επιχείρηση υφαρπαγής της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Συνεχώς οι πολίτες βομβαρδίζονται με νέους και όλο και πιο δυσβάσταχτους φόρους, με σκοπό να γεμίσει το... βαρέλι δίχως πάτο του επαχθούς χρέους.
Το αποτέλεσμα αυτής της φορομπηχτικής πολιτικής είναι όμως όχι να αυξάνονται τα έσοδα στα κρατικά ταμεία, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, να μην μπορεί εν τέλει να αντεπεξέλθει στις φορολογικές και μη υποχρεώσεις της!
Και ενώ Τρόικα και κυβέρνηση βλέπουν πως τα έσοδα αντί να αυξάνονται, μειώνονται... θεσπίζουν νέους φόρους!

Στην πολιτική αυτή, που στην καλύτερη και επιεικέστερη των περιπτώσεων θα την χαρακτηρίζαμε ΒΛΑΚΩΔΗ, την απάντηση δίνει η θεωρία της "ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΛΑΦΕΡ".

Η Καμπύλη Λαφέρ (Laffer Curve) είναι η απάντηση στην διαρκή αύξηση των φόρων, και την αδυναμία ανταπόκρισης στις φορολογικές υποχρεώσεις, που έρχεται ως αποτέλεσμα της πρώτης.
Πρεσβεύει ότι η μείωση των φόρων ισούται με αύξηση των φορολογικών εσόδων στα ταμεία του κράτους.
Πρεσβεύει δηλαδή το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

Καταλάβετέ το επιτέλους:
ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ = ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ = ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΛΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Και αυτό γιατί οι πολίτες δεν πληρώνουν φόρους όχι επειδή είναι "μπαταχτσήδες", αλλά απλούστατα επειδή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!

Αλλά κύριοι της ψευδοσυγκυβέρνησης των προσκυνημένων, αν πράγματι ενδιαφερόσασταν για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, θα είχατε προβεί άμεσα, από την πρώτη στιγμή, σε μια βίαιη πτώση της βαριάς φορολογίας...
Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό είναι μόνο ένα παραπέτασμα καπνού που σας επιτρέπει να συγκαλύπτετε τους πραγματικούς στόχους των εντολοδοτών σας: την φτωχοποίηση της Ελλάδος.
Και εννοείται όχι μόνον της Ελλάδος, αλλά και ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Νότου, από την Πορτογαλία ως την Κύπρο, όπου βλέπουμε να εφαρμόζονται ανάλογες φορομπηχτικές επιδρομές όπως και στη χώρα μας.


Η τυφλή λιτότητα ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ όλες ανεξαιρέτως τις κοινωνικές δομές.
Όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό λοιπόν από όλους, τόσο πιο γρήγορα θα δοθεί επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την αδιέξοδη, αντεθνική, νεοφιλελεύθερη πολιτική που οδήγησε τον Λαό μας στην πλήρη εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...