Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Ως πότε θα παρακολουθούμε σιωπηρά τους διωγμούς κατά της Ορθοδοξίας;
γράφει ο Βασίλης Πανδής
Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μετά και τα τελευταία γεγονότα στην γείτονα Αλβανία, ανακύπτει επιτακτικά το ερώτημα:
Ως πότε όλοι μας θα παρακολουθούμε αμέτοχα, σιωπηρά, τους σύγχρονους φοβερούς διωγμούς εναντίον ενός εκ των τριών βασικών εθνικών αξιών μας, της Πίστης μας δηλαδή, της Ορθοδοξίας;Ας κάνουμε λοιπόν μια σύντομη περιπλάνηση στην φλεγόμενη Ανατολική Μεσόγειο, για να αντικρύσουμε την αλήθεια.

Στην Αίγυπτο το προσφάτως καταλυθέν καθεστώς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις, θα λέγαμε, με τις εκεί χριστιανικές εκκλησίες και κοινότητες.
Τα ίδια ακριβώς βέβαια γίνονται και σε όλες τις υπόλοιπες αραβικές χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, που το πολιτικό και πολιτειακό τους status quo μετεβλήθη από τις πορτοκαλί επαναστάσεις που επονομάσθηκαν "Αραβική (μάλλον κατ'ευφημισμόν ονομαζόμενη ως τέτοια) Άνοιξη".

Η "Αραβική Άνοιξη" σε όλο της το... μεγαλείο! Κοπτική εκκλησία στο Κάιρο, παραδίδεται στις φλόγες.
Η Συρία είναι μια άλλη περίπτωση. Εκεί οι σιωνιστοκίνητοι και αμερικανοχρηματοδοτούμενοι "αντάρτες", που πολεμούν με νύχια και με δόντια την νόμιμη κυβέρνηση και προσπαθούν μανιωδώς να "γκρεμίσουν" το Εθνικό Καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, με λύσσα (κατα)διώκουν τον Ελληνορθόδοξο πληθυσμό ο οποίος έχει ταχθεί στο πλευρό των δυνάμεων του προέδρου της χώρας.

Μπασάρ Αλ Άσαντ και Ούγκο Τσάβες, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Δαμασκό, τον Αύγουστο του 2006. Εδώ στιγμιότυπο από επίσκεψή τους σε ελληνορθόδοξο Ι.Ναό.

Επίσης στην Συρία, βλέπουμε, πως η σύγρουση μάλλον τείνει να γίνει σύγκρουση δυο διαφορετικών κοσμοθεάσεων, δυο διαφορετικών πολιτισμικών αντιλήψεων.
Της κοσμικής, της ελεύθερης διαβίωσης των διαφορετικών θρησκειών και ιδεών, και της σκοταδιστικής, του νόμου της Σαρία και του βάρβαρου κορανίου.

Στην Τουρκία πριν από ένα διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός μήνα, ανακοινώθηκε ότι η νεοοθωμανική κυβέρνηση Ερντογάν, σκοπεύει να μετατρέψει και πάλι τον Αυτοκρατορικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντος σε ισλαμικό τέμενος.
Σε ανακοίνωσή του τότε ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ.Νίκος Νικολόπουλος, τόνιζε ότι:
"[...]Οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν τζαμί το ναό της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, όπως το ίδιο έκαναν και με τον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας της Βιθυνίας. Σε εκείνη την παρέμβαση το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος επίσης υπογράμμιζε ότι πολλοί διεθνείς παράγοντες προειδοποιούν ότι το κακό θα τριτώσει με επόμενη την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.
Η μνημονιακή κυβέρνηση ακόμα και όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν, μίλησε για την εκ νέου μετατροπή της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε ισλαμικό τέμενος, όπου τότε προκάλεσε και την αντίδραση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, την έκκληση του οποίου δημοσίευσαν αρκετά έντυπα στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα, προτίμησε να προσποιηθεί την κωφάλαλη και να μην αντιδράσει!! [...]"


Εσχάτως, στην Αλβανία, η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει καθώς φαίνεται φροντίσει να θυμίζει κάθε τόσο στην ελληνική μειονότητα, στα σκλαβωμένα αδέρφια μας, τις ημέρες του στυγνού άθεου, αντιχριστιανικού κομμουνιστικού καθεστώτος Χότζα, με νέους αντιχριστιανικούς διωγμούς, με αφορμή το "ιδιοκτησιακό καθεστώς" του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πρεμετή. Είδαμε συγκλονιστικές εικόνες με αλβανούς "σεκιούριτυ" να απομακρύνουν από τον Ναό τον ελληνορθόδοξο ιερέα σαν κοινό εγκληματία και Ευαγγέλια, Ιερά Δισκοπότηρα και άλλα ιερά σκεύη να πετιούνται και να στοιβάζονται στην καρότσα ενός φορτηγού σαν απλά σκουπίδια!

Δείτε φωτογραφίες-ντοκουμέντα:
1η "Αφελής" Ερώτηση (με αφορμή τα περιστατικά της Πρεμετής):
Εάν σε μια αυστηρά χριστιανική χώρα ιμάμης διωκόταν κατ'αυτόν τον τρόπο και κοράνια στοιβάζονταν σε καρότσες φορτηγών, τι θα είχε γίνει; Δεν θα είχε ξεσηκωθεί ολόκληρος ο μουσουλμανικός κόσμος; Δεν θα είχε καεί η μισή υφήλιος; Δεν θα πυρπολούνταν στις μουσουλμανικές χώρες οι πρεσβείες των δυτικών κρατών; Δεν θα καίγονταν οι σημαίες των κρατών της χριστιανικής Δύσης;

2η "Αφελής" Ερώτηση:
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας που είναι;;;
Οι επίσημες Αρχές της χώρας, η οποία είναι η ιστορική κοιτίδα της Ορθόδοξης Πίστης, δεν δίνουν δεκάρα και σφυρίζουν αδιάφορα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...