Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Η μεσαία τάξη στο στόχαστρο κυβέρνησης και δημοσιογράφων*


γράφει ο Βασίλης Πανδής
Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σε ένα θλιβερό "κυνήγι μαγισσών" βλέπουμε να επιδίδονται αυτά τα 3 χρόνια της τροϊκανής κατοχής και της μνημονιακής εξαθλίωσης, τα γνωστά και μη εξαιρετέα παπαγαλάκια του συστήματος: οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι.
Ο στόχος του παρανοϊκού αυτού "κυνηγιού" δεν είναι άλλος από εκείνη την πλατιά μεσαία τάξη, την ραχοκοκαλιά ουσιαστικά της κοινωνίας μας.

Το σενάριο της υπόθεσης (άρτι αφιχθέν από τα σκοτεινά υπόγεια του Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda του Βερολίνου) έχει ως εξής
Όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες είναι φοροφυγάδες, αλλά όχι επειδή απλούστατα η φορολογία σχεδόν φτάνει στα επίπεδα της τουρκοκρατίας, αλλά επειδή είναι απατεώνες, αλήτες και τα μιάσματα της Ευρωζώνης.
Δεν λέω... Καλό το παραμύθι τους, αλλά ρε παιδί μου, λείπει ο δράκος...

Η αλήθεια όμως (όπως όλοι ξέρουμε), απέχει πολύ από την συγκεκριμένη "άποψη".

Η κυβέρνηση Παπανδρέου και οι ακόλουθες συγκυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά, παρά το γεγονός της υπόσχεσής τους για ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας, στην πραγματικότητα μάλλον την έσπρωξαν περισσότερο προς τον γκρεμό.

Το κόμμα της ΝΔ το οποίο ηγείται της δικομματικής πλέον συγκυβέρνησης και ο Πρόεδρός του, ο οποίος (υποστηρίζει πως) προεδρεύει της κυβερνήσεως, δηλώνουν πως αντιπροσωπεύουν την "φιλελεύθερη παράταξη".
Μάλιστα. Ο φιλελευθερισμός όμως δεν προβλέπει χαμηλή φορολογία, έτσι ώστε να αποδεσμεύεται η ιδιωτική πρωτοβουλία από τα δεσμά της γραφειοκρατίας; Έτσι ώστε να ανατύσσεται ελεύθερα η οικονομία;
Τι απόα αυτά εφαρμόζει το συγκεκριμένο κόμμα τώρα που κρατά τις τύχες όλων των Ελλήνων στα χέρια του;
Συνεπώς, είναι φιλεύθερο κόμμα η ΝΔ; Είναι φιλελεύθεροι ο Αντώνης Σαμαράς και οι συν αυτώ, που θεσπίζουν το παράλογο αυτό φορολογικό σύστημα;

Και σας ερωτώ λοιπόν: ποιός φταίει που δεν πληρώνει ο λαός φόρους;
Ο ίδιος ο λαός ο οποίος έχει εξουθενωθεί και μέρα με τη μέρα απομυζώνται όλο και περισσότερο οι οικονομικοί του πόροι, ή οι πανάθλιοι συγκυβερνώντες που ενώ γνωρίζουν ότι οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση συνεχίζουν να θεσπίζουν δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα;

Και επανερχόμαστε στους δημοσιογράφους εκείνους της κακιάς ώρας που τα βάζουν καθημερινά από τα "παράθυρα" των καναλιών τους, με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
Σας ξαναρωτώ: ΠΟΣΟ ΑΛΗΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;

Αλλά θα μου πείτε, πώς να μπορέσει ο μεγαλοδημοσιογράφος που τσεπώνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μηνιαία βάση, να καταλάβει τον πόνο του μέσου Έλληνα μικρομεσαίου ελεύθερου επαγγελματία, που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με την σκληρή καθημερινότητα και πλέον μετά βίας τα βγάζει πέρα;

Από την άλλη βέβαια, τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους οι οποίοι, ο μόνος πατριωτισμός τον οποίο (ανα)γνωρίζουν είναι ο... φορολογικός!


*Ένας ορθότερος τίτλος για το άρθρο ίσως να ήταν "Η μεσαία τάξη (ή ό,τι απέμεινε από αυτήν) στο στόχαστρο κυβέρνησης και δημοσιογράφων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...