Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

"Για την Σημαία και τον Σταυρό, αν χρειαστεί και στο βουνό, εμείς δεν ξέρουμε ζυγό..."γράφει ο Βασίλης Πανδής
Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

72 έτη συμπληρώνονται σήμερα από την ίδρυση του Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου από τον πολιτικό και στρατιωτικό ηγέτη Ναπολέοντα Ζέρβα.Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1941 λοιπόν, μαζί με τον Λεωνίδα Σπαή και τον Ηλ. Σταματόπουλο, ο Ναπολέων Ζέρβας ίδρυσε τον ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος).

Σε αυτό το άρθρο δεν θα επικεντρωθούμε στην ιστορική πλευρά του ζητήματος, αλλά στην κατάρριψη δυο από τους πιο διαδεδομένους, από την αριστερά, μύθους.

1) «Ο Ζέρβας τα είχε κάνει πλακάκια με τους Γερμανούς»
Βέβαια κάποιοι αριστερόφρονες ιστορικοί ανέλαβαν εργολαβικά την σπέκουλα εναντίον του ΕΔΕΣ κατηγορώντας τον πως δήθεν είχε συνθηκολογήσει με τους Γερμανούς Ναζί.
Η ιστορική αλήθεια όμως, άλλα υποδεινύει: οι μόνοι που υπέγραψαν σύμφωνα φιλίας και ειρήνης με τον κατακτητή ήταν οι "καπετάνιοι" του συμμορίτικου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. (βλ. εδώ)
Ο ΕΔΕΣ, ως γνήσιος εθνικοαπελευθερωτικός φορέας γνησίων εθνικά σκεπτομένων Ελλήνων και συνειδητοποιημένων πατριωτών, δεν θα μπορούσε ποτέ να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου -πόσω μάλλον δε να συμφωνήσει(!)- με τους κατακτητές της Ελλάδος.
Η αιτία πίσω από αυτές τις επιθέσεις κατά του ΕΔΕΣ και του Ν.Ζέρβα, ήταν και είναι η φιλοδοξία των συγκεκριμένων κρυφοδιεθνιστικών κύκλων να παρουσιαστούν ως διαπρύσιοι κήρυκες του πατριωτισμού και μοναδικοί πρωταίτιοι της Εθνικής Αντίστασης και της Απελευθέρωσης της Πατρίδας, αλώνοντας έτσι ολόκληρη την πολιτική σκέψη του τόπου και επιβάλοντας την σκιώδη ηγεμονία τους παντού (κάτι το οποίο και έγινε).

2) «Ο ΕΔΕΣ ξεκίνησε τον "Εμφύλιο" (Συμμοριτοπόλεμο)»
Ως γνήσιος πατριώτης ο Ζέρβας, χάριν του εθνικού συμφέροντος, προσπάθησε να κατασιγάσει τα αδελφοκτόνα πάθη.
Ωστόσο τα ανδρείκελα του "πατερούλη" της Μόσχας, όπως πάντα εναντίον των συμφερόντων του Ελληνισμού, συνέχισαν τις επιθέσεις τους εναντίον των εθνικών ομάδων του ΕΔΕΣ.
Δείτε έγγραφα του Ν.Ζέρβα με τα οποία καλούσε τους μαχητές του να πουν "Όχι" στον εθνικό διχασμό που τεχνηέντως καλλιέργησαν οι κομμουνιστοσυμμορίτες:
(Πηγή: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ: Οι επιθέσεις του ΕΛΑΣ εναντίον του ΕΔΕΣ τον Μάιο του 1943)


Υ.Γ.:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...