Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Η εθνικιστική ΧΑ, η πολεμική της στην αριστερά και άλλες ιστορίες
γράφει ο Βασίλης Πανδής
Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κατά την χθεσινή διαδικασία συζήτησης για την άρση της ασυλίας 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής Β' Αθηνών Γεώργιος Γερμενής (γνωστός από το μνημειώδες εκείνο "εγέρθουτου"
της βραδιάς των εκλογών, αλλά και με το καλλιτεχνικό "Καιάδας" από την εξ ίσου μνημειώδη συμμετοχή του στο σατανιστικού ύφους μέταλ συγκρότημα "Naer Mataron"), εδήλωσε αρχικά:
«Δεν μου αρέσει ο στρατός! Δεν έπαιρνα μέρος καν σε ασκήσεις!»

Ενώ στη συνέχεια σε ένα ρεσιτάλ φιλοκομμουνισμού είπε:

«Γίνεται ένα κυνήγι μαγισσών αυτήν τη στιγμή γύρω από όσους στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή. Όπως θυμάμαι τον παππού μου που την δεκαετία του ΄60 όταν έστελνε τη μητέρα μου στο περίπτερο να του φέρει τον "Ριζοσπάστη" και να τον κρύψουν για να μην τον δουν»

Μάλιστα. Η γνωστή τακτική "ξεπλύματος"... Αμέσως στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ με την επίκληση των ιερών αγελάδων της αριστεράς!

Βέβαια την περίοδο εκείνη ο "Ριζοσπάστης" δεν κυκλοφορούσε, αφού ήδη από το 1947, κατά την διάρκεια του Συμμοριτοπολέμου, είχε ανασταλεί η έκδοσή του (η οποία και αποκαταστάθηκε το 1974).
Στο μεταξύ μπορεί να κυκλοφορούσαν σποραδικά κάποια παράνομα φύλλα, όμως ανεπιφύλακτα μπορούμε να πούμε πως δεν πωλούνταν στο... περίπτερο της γειτονιάς!

Λάθος από άγνοια ή κακοστημένο ψέμμα;

Δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία βέβαια το ποια είναι η αλήθεια και αυτό γιατί η "ταμπακιέρα" είναι άλλη:

Σε τι διαφέρει  η τοποθέτηση αυτή του βουλευτού του "Λαϊκού" Συνδέσμου - Χρυσής Αυγής από το υπόλοιπο "σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα" που καταγγέλει νυχθημερόν η Χ.Α.;
Δεν αποδεικνύει ότι είναι μια από τα ίδια;

Δεν ταυτίζεται με τα λεγόμενα των στελεχών και πολιτευτάδων της ραγιάδικης "κεντροδεξιάς", που μόλις τολμούσαν να διανοηθούν να ασκήσουν την όποια στοιχειώδη κριτική σε κάποιο από τα κακώς κείμενα της αριστεράς, έσπευδαν να συμπληρώσουν με δέος και απέραντο φόβο -μήπως και τους χαρακτηρίσουν φασίστες!- "βεβαίως σέβομαι τους αγώνες της αριστεράς, κ.λπ. κ.λπ..."
Δεν είναι ταυτόσημη αυτή η τακτική με εκείνη της υποταγμένης στις αριστερές παλινωδίες, ελαφροδεξιάς λοιπόν;

Το γλύψιμο στην αριστερά καλά κρατεί  ακόμα και από την Χρυσή Αυγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...