Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

"ΚΕΫΝΣΙΑΝH ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ" > ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΜΕΡΟΣ Α')


ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΚΕΥΝΣΙΑΝH ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ
Είναι έξυπνος ο Καπιταλισμός…Ηλίθιε Κομμουνιστή…Σας αντιγράφει
Μέρος Πρώτο του Κευνιανισμού

John Maynard Keynes (1883-1946)
γράφει ο Δημ. Αντωνίου, γιατρός


Εισαγωγή: Στην μελέτη «τετραλογίας» αυτή, θα προσπαθήσουμε να μελετήσουμε συγκριτικά, τα τρία βασικά συστήματα του Καπιταλισμού, ήτοι του Κευνσιανισμού και Μονεταρισμού, Νέο-φιλελευθερισμού, στα δύο πρώτα κεφάλαια, ενώ στο τρίτο θα μελετήσουμε το οικονομικό σύστημα που προτείνεται καθ` υπεροχήν να εφαρμοστεί  στην σημερινή «Συν-ομοσπονδιακή Ευρώπη»  ανεξάρτητων εθνικών-κρατών, όπως αυτό αποτυπώνεται στα θεσμικές δομές της ΕΕ, ήτοι της Συνθήκης της Λισσαβώνας και του Καταστατικού της Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας. Κι έτσι θα μπορέσουμε τελικά να απαντήσουμε βασίμως και τεκμηριωμένα στους επικριτές της ΕΕ, οι οποίοι προτείνουν την έξοδό μας από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, «επειδή η ΕΕ εφαρμόζει έναν αδυσώπητο Νέο-φιλελευθερισμό». Είναι πράγματι η Οικονομική Πολιτική της Ευρωζώνης «Νέο-φιλελεύθερη» ?
Στο τέταρτο μέρος της «τετραλογίας» παραθέτω σε links, σημαντικά μου άρθρα του πρόσφατου παρελθόντος, που αναφέρονται στο ίδιο θέμα και πλαίσιο. Και μην ξεχνάτε…μην πυροβολείται τον ποιητή στο παραμικρό του λάθος…δεν είμαι οικονομολόγος, γιατρός είμαι.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Δ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ


ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 

Ενώπιον του Β` Μονομελούς Πλημε/κείου Χαλκίδος, 13-03-2013 (κατηγορούμην για εξύβριση (ΠΚ 361) και φθορά ξένης ιδιοκτησίας (φωτογραφικής μηχανής) (ΠΚ 281) ενός δημοσιογράφου. Αθωώθηκα).


Προφορική μου κατάθεση: Kοι Δικαστές, ως γνωστόν, με συγκεκριμένα άρθρα των τριών από το 2010 μέχρι τώρα, δανειακών συμβάσεων και μνημονίων μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικας, τα οποία (άρθρα) καταθέτω στο δικαστήριό σας, έχει ρητά εκχωρηθεί σε ξένες δυνάμεις η Εθνική Κυριαρχία και Ανεξαρτησία της Ελλάδος αμετάκλητα και άνευ όρων και μάλιστα σε συνθήκες, ούτε καν απειλής πολέμου, αλλά αντίθετα σε συνθήκες  πλήρους ειρήνης, γεγονότος πρωτοφανούς κι ανεπαναλήπτου στην Ελληνική και Παγκόσμια σύγχρονη πολιτική ιστορία. Η παράνομη αυτή εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, η οποία είναι η ανωτάτη δικαιακή αρχή σε κάθε σύγχρονη χώρα και συνιστά την κορυφή του Δικαίου, ως μια ανεστραμμένης πυραμίδος θεωρουμένης, αναγκαστικά και εξ ορισμού, ισοδυναμεί με την πλήρη κατάλυση του Δημοκρατικού Συντάγματος μιας ελεύθερης και κυρίαρχης χώρας (Συντ.1),

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ;


γράφει ο Δημ. Αντωνίου, ιατρός



Ορισμός: Η Συνθήκη της Λισσαβώνας θα αναφέρεται ως «Συνθήκη» και το Καταστατικό της Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας ΚΕΤ-ECB) ως «Καταστατικό»



Ι) Αντι-Ευρωπαιστής: Η ΚΕΤ απαγορεύει στο Καταστατικό της (αρ. 21.1 του Καταστατικού και αρ. 123.1 της Συνθήκης) να δανείζει τις κυβερνήσεις με υπεραναλήψεις (overdraft) κι άλλες πιστωτικές διευκολύνσεις (νομισματική επέκταση) κι έτσι δεν λειτουργεί ως «δανειστής τελευταίας καταφυγής», με αποτέλεσμα, τα ελλείμματα να καλύπτονται μόνο από εξωτερικό δανεισμό με δυσβάσταχτους όρους (υψηλά επιτόκια).