Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στην Ουκρανία (;)
γράφει ο Βασίλης Πανδής

Το ΝΑΤΟ, με κύριο εκτελεστικό του όργανο τους δεδηλωμένους ακροδεξιούς φιλοδυτικούς εθνικοσοσιαλιστές (που δεν κρύβουν τις σχέσεις τους με το σιωνισμό [1] [2]), έχει σπρώξει την Ουκρανία στο χείλος της αβύσσου, μετά την πορτοκαλί επανάσταση των προαναφερθέντων και τον εθνικό διχασμό.

Η όλη κατάσταση δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως άλλη μια πτυχή της κλιμάκωσης του γεωπολιτικού παιχνιδιού που παίζεται στην ευρύτερη περιοχή
και που πριν μερικούς μήνες έγινε φανερό ότι παίζεται, στη Συρία.
Και φυσικά και η ίδια η Συρία ήταν ένα μικρό κομμάτι της σκακιέρας. Ό,τι έγινε στη Γιουγκοσλαβία, τη Μ.Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική συνεχίζεται τόσο στη Συρία, όσο και τελευταία στη βορειοανατολική Ευρώπη.

Επιχειρούν, λοιπόν, να αποσπάσουν από τη γεωπολιτική σφαίρα επιρροής της Ρωσίας την Ουκρανία. Και αυτό γίνεται τώρα εσπευσμένα, διότι πλησιάζει η επίσημη ίδρυση του αντιπάλου δέους του ευρωατλαντισμού, της "Ευρασιατικής Ένωσης" του Βλαντιμίρ Πούτιν δηλαδή, και -καθώς λέγεται- ο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς ήταν έτοιμος να εντάξει τη χώρα του σε αυτήν.

Έβγαλαν, έτσι, στους δρόμους τους "μπαχαλάκηδές" τους, έδιωξαν κακήν κακώς τον εκλεγμένο Πρόεδρο, εγκατέστησαν δική τους δοτή κυβέρνηση κι έσυραν τη χώρα στον ολισθηρό δρόμο του επερχόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν όμως, όπως έχει αποδείξει πολλάκις και στο παρελθόν, δεν χάνει την ψυχραιμία του και δείχνει πως ξέρει καλά τους κανόνες του "παιχνιδιού". Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν "μασάει" και φτύνει κατάμουτρα τους αμερικανογερμανούς.

Στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, κατά την 90λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους το βράδυ του παρελθόντος Σαββάτου διεμήνυσε ότι: "η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντά της, αλλά και αυτά των ρωσοφώνων που ζουν στην Ουκρανία". [3]Και πράγματι έχει ξεκινήσει ήδη αυτή την περιβόητη "προστασία των δικαιωμάτων" τους.
Στέλνει διαρκώς από το Σαββατοκύριακο πλοία του πολεμικού του ναυτικού σε στρατηγικά σημεία του Εύξεινου Πόντου και τμήματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία. Έτσι, μένει μόνο να ανακοινωθεί επίσημα ότι η Κριμαία είναι πλέον μέρος της ρωσικής επικράτειας, αφού ουσιαστικά έχει καταληφθεί από τη Ρωσία.
Παράλληλα, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. της Ουκρανίας και 18 πλοία του ουκρανικού στόλου τάχθηκαν με τη ρωσική πλευρά, υψώνοντας μάλιστα τη σημαία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, το λάβαρο με το Σταυρό του Αγίου Ανδρέα, ενώ διαδηλώσεις και κινήματα ξεσπούν σε πολλά σημεία της ρωσόφιλης και ρωσόφωνης ανατολικής Ουκρανίας.

Το να ξεκινήσει η σύρραξη είναι θέμα μερικών 24ώρων (ή απλά ωρών, αφού τα δεδομένα μεταβάλλονται συνεχώς), και  απελπισμένοι και απεγνωσμένοι οι Ουκρανοί ακροδεξιοί νεοναζί καλούν τους Τσετσένους ισλαμοφασίστες τρομοκράτες σε βοήθεια [5], επιδεικνύοντας απροκάλυπτα το ποιόν τους.

Ευχή όλων, να δοθεί το συντομότερο δυνατόν τέλος στις αιματοχυσίες και να επικρατήσουν οι υγιείς δυνάμεις της σωφροσύνης.


Σημειώσεις:
1: http://embassies.gov.il/kiev/NewsAndEvents/Pages/DinElYaroshMeeting27Feb2014.aspx
2: http://www.wicipolskie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=9820
3: http://www.epikaira.gr/article/poutin-se-ompama-dikaioma-moy-na-epemvo-stin-oykraniaoi-ipaapeiloun-me-diethni-apokleismo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...