Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Επικίνδυνο παιχνίδι εντυπώσεων στη Θράκηγράφει ο Βασίλης Πανδής

Γίνεται σε ένα -υποτίθεται- ευνομούμενο κράτος να αλωνίζουν ανενόχλητοι και πανελεύθεροι να κραυγάζουν -και μετά παρρησίας μάλιστα!- στρατευμένοι εχθροί του λαού του, αυτοί που απειλούν την εθνική του ακεραιότητα; Κι όμως γίνεται. Τρανό -αν όχι μοναδικό- παράδειγμα η Ελλάς.

Τις τελευταίες ημέρες σηκώθηκε πολύ σκόνη στην πολιτική κονίστρα από τις πομφόλυγες των αριστοφανικών "σπουδαρχιδών" και "μισθαρχιδών" πολιτικών μας, που γίναν άλογα και κοντάρια, και προσέφεραν άρτους και θεάματα στο μισοαδιάφορο κοινό.

Ακούσαμε πολλά και διάφορα με αφορμή τη διαγραφή της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. και την παραίτηση (ή "παραίτηση" άραγε;) του Αχμέτ Κουρτ από το ψηφοδέλτιο του ίδιου κόμματος για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Κατ' αρχάς, η κ.Σουλεϊμάν είναι ρομά και μουσουλμάνα και υπερήφανα δηλώνει εθνικά Ελληνίδα. Δήλωσε επίσης πως θέλει τα παιδιά της να πάνε σε ελληνικό σχολείο και έχει υποστεί επιθέσεις από τουρκόφρονες. Αυτός ήταν -σύμφωνα πάντα με την ίδια- και ο λόγος της διαγραφής της από τη λίστα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Η αποπομπή ήρθε έπειτα από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σύμφωνα με την οποία η κ.Σουλεϊμάν... πληροί τα κριτήρια προκειμένου να είναι υποψήφια (!). Μετά, λοιπόν, την αποπομπή της, είπε στα ΜΜΕ: "Φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης..." Και μάλλον έτσι φαίνεται να έχουν τα πράγματα.

Σα να μην έφτανε το γεγονός αυτό, έρχεται κάποιος Δημήτρης Χριστόπουλος και δηλώνει περιχαρής ότι αυτός ήταν ένας από εκείνους που εργάστηκαν για να διωχθεί η κ.Σουλεϊμάν από τη λίστα του κόμματος.
Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο συγκεκριμένος κύριος ήταν και παραμένει ακόμη και τώρα υποψήφιος του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ!
Και επιπλέον σχολιάζει πάνω σε δήλωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν: "Στο επίδικο της υποψηφιότητας, που ευτυχώς ανακλήθηκε, και δηλώνω δημοσίως ότι δούλεψα για αυτό, λέω πως ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι «δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος», και άλλο η κυρία να λέει ότι «με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός»".
Δηλαδή δεν ενοχλείται ο συγκεκριμένος κύριος από τον... τουρκικό εθνικισμό!
Τέλος, ο κ.Χριστόπουλος είπε: "Βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα". Εδώ τι να σχολιάσει κανείς; Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αναρωτηθεί τι συμφέροντα εξυπηρετούν όσοι μπερδεύουν τις θρησκευτικές μειονότητες με τις εθνικές.

Και αν νομίζετε πως τα "παράδοξα" τελειώνουν εδώ είστε για τα καλά γελασμένοι. Από εδώ και πέρα πρέπει να αρχίσετε να τραβάτε τα μαλλιά σας.

Στο φως της επικαιρότητας ήρθε, όπως προείπαμε, και κάποιος Αχμέτ Κουρτ, μέλος του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν λίγες ημέρες ανεκαλύφθησαν στο λογαριασμό του, όμως, στο twitter μερικές "περίεργες" φωτογραφίες. Ο κ.Κουρτ είχε κατά καιρούς, καθώς φαίνεται, εκλεκτές παρέες στο πλευρό του. Στις φωτογραφίες βρισκόταν ο -χαμογελών μέχρι τ' αυτιά- Αχμέτ Κουρτ, στα γραφεία της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης", δίπλα σε προτομές του Κεμάλ "Ατατούρκ" και σε τουρκικές σημαίες, δίπλα σε Τούρκους υπουργούς και στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγό της τουρκικής υπερεθνικιστικής οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι", οργάνωση υπεύθυνη για τις στυγνές δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στην αιματοβαμμένη Κύπρο μας. Επίσης ο κ.Κουρτ πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν εξέφρασε την υποστήριξή του στο μόρφωμα DEB, που ίδρυσε στη Θράκη ο Αχμέτ Σαδίκ.
Δείτε και φρίξτε:

Ο κ.Κουρτ, λοιπόν, απεπέμφθη από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δράση του και καλώς έπραξε το κόμμα και τον απέπεμψε. Όμως:
α) Γιατί συμπεριελήφθη εξ αρχής; Τόσο ανίκανα στελέχη, που δεν μπορούν να μάθουν τι πρεσβεύει ο κάθε υποψήφιος που ορίζουν, έχει στη συγκεκριμένη περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ;
β) Ακόμη καλύτερο δε θα ήταν να μην είχε συμπεριληφθεί σε καμία λίστα κανενός ελληνικού κόμματος ο εν λόγω ή ο οποιοσδήποτε ομοϊδεάτης του;
Με μια κατόπιν εορτής αποπομπή σαν ετούτη, γίνεται πια ξεκάθαρο πως οι ιθύνοντες του κόμματος δρουν, κινούνται και λαμβάνουν αποφάσεις εκ του πονηρού και μάλιστα με βάση το κομματικό συμφέρον και το πολιτικό κόστος. Διότι εάν δεν είχε κυκλοφορήσει η ιστορία των σχέσεων του κ.Κουρτ με τους "Γκρίζους Λύκους" μάλλον θα παρέμενε υποψήφιος.
Σ.Σ.: Εδώ δεν είδα κανένα κ.Χριστόπουλο να βγαίνει από τα ρούχα του... Αλλά μάλλον για τον τουρκικό εθνικισμό, όπως προείπαμε άλλωστε, δεν έχει τόσο άσχημη άποψη.

Για να μην έχουμε, όμως, κοντή μνήμη (ως συνήθως) ας θυμηθούμε και παλιότερα στιγμιότυπα με παρελθόντες υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που εν τέλει κάθισαν στα βουλευτικά έδρανα.


Οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχουν χρέος να αντιπροσωπεύουν το Ελληνικό Έθνος. Οι άνθρωποι, οι οποίοι είτε γεννήθηκαν Έλληνες και (ανήκοντες στην αντεθνική αριστερά) έχουν κάνει τον εθνομηδενισμό σημαία τους, είτε δηλώνουν πως είναι Τούρκοι στην εθνικότητα και την καταγωγή, τι ακριβώς κάνουν μέσα στην Ελληνική Βουλή; Τι συμφέροντα προωθούν αυτοί οι τουρκόφρονες και οι συνοδοιπόροι τους;

Η λύση είναι να κυβερνήσουν επιτέλους άνθρωποι, οι οποίοι είναι έτοιμοι να δώσουν οριστικό τέλος στο πρόβλημα της Θράκης. Κάποιοι που θα σπάσουν το απόστημα, που θα σταματήσουν μια για πάντα τις ανθελληνικές κινήσεις του τουρκικού προξενείου και της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης". Η λύση είναι να αποπεμφθούν οι τουρκόφρονες βουλευτές και στελέχη. Όποιος νιώθει Τούρκος και αντιπαθεί τόσο πολύ τον Ελληνισμό, ας πάει να ζήσει στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...