Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Η (αβάσταχτα παλιά) "Νέα Ελλάδα"γράφει ο Βασίλης Πανδής

Γιατί τόση πρεμούρα για αυτή τη θολή κι απροσδιόριστη εικόνα της "Νέας Ελλάδας" που μάλλον και το... 99% των κομμάτων, που κατεβαίνουν στις Ευρωεκλογές, ευαγγελίζονται;


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Από το 2010 υπάρχει το κόμμα "Νέα Ελλάδα" με έμβλημά της 3 αρχαιοελληνικά κιονόκρανα (από αριστερά προς τα δεξιά: ένα ιωνικού, ένα κορινθιακού κι ένα δωρικού ρυθμού).


Τον Απρίλη του 2013 κάνει την εμφάνισή της η "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα" (έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος ήταν έτοιμοι να προσθέσουν και ως υπότιτλο το "δενβρήκαμετίποτακαλύτεροκαιπιομεγάλογιαναονομάσουμετομιααπ'ταίδιααλλάκατάταάλλανέοκόμμαμαςγι'αυτόκαιχρησιμοποιήσαμεγιαάλλημιαφοράαυτήτηνκαραμέλα").
Το κόμμα αυτό το ίδρυσε ο πάλαι ποτέ "δελφίνος" του γιωργοπαπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, δενείμαικαθόλουνάρκισσοςκιαυτάρεσκοςκαιναπάειναναναναοχοντρομπένι Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να μπορεί να σουλατσάρει και να κάνει τα πολιτικά σούρτα-φέρτα του ανετότερα, κλείνοντας πιο εύκολα τα "deals" του (γεγονός που έγινε φανερό από τις τωρινές κολεγιές του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο -με τον οποίο μέχρι χθες δεν μιλούσε καν!- και τη συμμετοχή του στο σχήμα της "Ελιάς").

Ριγήστε, κοριτσίστικα καπούλια! Ήρθε ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ να σκίσει παρθενοραφές!Τον Ιούνιο του 2013 στο 9ο συνέδριο της ΝΔ είχαμε την επίσημη πρώτη της "Νέας Δημοκρατίας - Νέας Ελλάδας - Νέας Πολ.Αν. (;)" του Αντώνη Σαμαρά:Έκτοτε διαρκώς κυκλοφορούν σενάρια περί του ότι αυτή πρόκειται να είναι η ονομασία του νέου "αστικού, φιλοευρωπαϊκού κόμματος" (εδώ ξερνάμε), που ετοιμάζει, για να αντικαταστήσει τη ΝΔ και να συνεργαστεί ανοιχτά πια με όλα τα ρετάλια του "μεσαίου χώρου", της ασθμαίνουσας ελαφροδεξιάς, δηλαδή, και του νεκροζώντανου "εκσυγχρονιστικού", σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

"Το Βήμα"

Σ.Σ.: Πριν προχωρήσουμε, θα ήθελα σε αυτό το σημείο να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για το ότι υπάρχουν ακόμη έντιμοι και πατριώτες δεξιοί οι οποίοι στηρίζουν το κόμμα του Α.Σαμαρά. Ας σκεφτούν επιτέλους οι αγαπητοί αυτοί φίλοι κι ας αναρωτηθούν το γιατί το κόμμα, που υποτίθεται πως εκπροσωπεί στην Ελλάδα το συντηρητικό χώρο, τη συντηρητική δεξιά, μιλά συνεχώς για χωρίς αντίκρυσμα "νέες Ελλάδες" και νεφελώδεις "προόδους", που παραπέμπουν περισσότερο σε αριστεροθολοκουλτουριάρικη ή σοσιαλδημοκρατική ρητορεία.

Συνεχίζουμε, όμως, το υπέροχο ταξίδι στο κόσμο των Ελλήνων βαρόνων Μινχάουζεν!

Και σαν να μην είχαμε μπουχτίσει από τόσον αέρα ανανέωσης ως τώρα, διαβάζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "προσπέρασε από αριστερά" τη ΝΔ κατά πρώτον με τον αρχηγό του να μιλά από βήματος της Βουλής και σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα για τη "Νέα Ελλάδα", και κατά δεύτερον κατοχυρώνοντας πρώτος ιστότοπο με την διεύθυνση neaellada.gr, ο οποίος μάλιστα σήμερα κάνει την "πρεμιέρα" του.

Το caption από το κομματικό blog του ΣΥΡΙΖΑ


Μετά από όλα αυτά τα πολιτικάντικα παραμύθια, ας επανέλθουμε στην ιστορική πραγματικότητα. Για να τελειώσουμε μια και καλή με αυτές τις ανοησίες:
Υπερδημοκράτες μου, γνωρίζετε μήπως ποιός πρωτοπλασάρισε το αγαπημένο σας σύνθημα;


Ο Ιωάννης Μεταξάς!

Περαστικά και με τις υγείες σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...