Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Το κατ' εξοχήν κόμμα-τραβεστί
γράφει ο Βασίλης Πανδής

Σήμερα θα επιχειρήσουμε ένα ταξίδι στις μαγικές πρακτικές του κόμματος της ΝΔ. Ενός κόμματος που επάξια διεκδικεί το χαρακτηρισμό του κατ' εξοχήν κόμματος-τραβεστί και αν το πεδίο δράσης του περιοριζόταν την εποχή της γέννησης του Χριστού θα είχε σίγουρα μια θέση στις "Μεταμορφώσεις" του Οβιδίου.


Μνημόνιο - Αντιμνημόνιο
Επί σχεδόν 2 χρόνια επένδυσε στο αντιμνημόνιο για να κάνει τη μεγάλη κωλοτούμπα και ενώπιον της Άνγκελα Μέρκελ ο πρόεδρός της να δηλώσει χωρίς κανένα ίχνος αιδούς "Ουδείς αναμάρτητος...".

Ο διαχρονικός έρωτας του Α.Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ
Έλεγε πως θα γκρεμίσει το διεφθαρμένο πασοκικό σύστημα που απλώνοντας τα πλοκάμια του παντού κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης έχει παραλύσει τη χώρα.
Τελικά συμμάχησε και συγκυβέρνησε δις με το ΠΑΣΟΚ (αρχικά του Γιώργου Παπανδρέου το 2011-2012 και κατόπιν του Βαγγέλη Βενιζέλου το από το 2012 ως σήμερα) και του έδωσε για άλλη μια φορά το πολυπόθητο "φιλί της ζωής", με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μας κυβερνά σήμερα το κόμμα που σε μια περίπου εβδομάδα δεν είναι καθόλου σίγουρο εάν θα ξεπεράσει σε ποσοστό το 3%· το κόμμα που σ' ένα ευνομούμενο κράτος επάξια θα διεκδικούσε το χαρακτηρισμό της εγκληματικής οργάνωσης και της καταδίκης των μεγαλοστελεχών του με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Η "Νέα Ελλάδα"
Και σα να μην έφταναν όλα τούτα, ο Αντώνης Σαμαράς μιλά διαρκώς για τη "Νέα Ελλάδα" και οτιδήποτε το "νέο" γενικώς· φαίνεται οι επικοινωνιολόγοι του τού είπαν πως πουλάει... Ας σκεφτεί, όμως, πέραν όλων των άλλων ότι το κόμμα του φέτος κλείνει 40 χρόνια δράσης.

Πλήρης αναντιστοιχία βάσης - ηγεσίας/πολιτικής
Η εκλογική της βάση ήταν και είναι (;) οι δεξιοί πατριώτες και κοινωνικά συντηρητικοί πολίτες, η επονομαζόμενη λαϊκή δεξιά, Η ρητορεία του κόμματος, όμως, είναι φιλελεύθερη, ενώ η εφαρμοζόμενη πολιτική του ως κορμού της κυβέρνησης είναι σκληρά πασοκική!
Έτσι λοιπόν, ο κ.Σαμαράς δηλώνει φιλελεύθερος, ενώ αξιώνει να λάβει για άλλη μια φορά την ψήφο των δεξιών συντηρητικών, χρησιμοποιώντας αριστεροπασοκικούς βερμπαλισμούς συνοδευόμενους από κούφιες, μαυρογιαλουρικού τύπου εξαγγελίες, καθώς προείπαμε, για "πρόοδο", για το "νέο" που επαγγέλλεται ο ίδιος, κ.λπ., κολλώντας ταυτόχρονα την ταμπέλα του "συντηρητικού" στο... ΣΥΡΙΖΑ (!) θεωρώντας τη μάλιστα και κάτι το οποίο δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια ρετσινιά!
Σε αυτή τη λαϊκή δεξιά που ψήφιζε ΝΔ, ανήκε η πλειοψηφία της μεσαίας αστικής τάξης. Η τάξη αυτή, όμως, έχει πια εξαθλιωθεί από τις σχεδόν σοβιετομπολσεβικικές δράσεις του κόμματος που η ίδια εστήριζε! Παρ' όλα αυτά η ΝΔ συνεχίζει να επιζητά για τις επερχόμενες εκλογές την ψήφο της μεσαίας τάξης χορεύοντας ινδιάνικα γύρω από το πτώμα του μικρομεσαίου και ψάλλοντας ύμνους για το success story και την Αγία Μέρκελ.


Στις 25 Μαΐου ας στείλουμε, λοιπόν, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας όλους τους τραβεστί της πολιτικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...