Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Η εθνική αποδόμηση προχωράThomas Cole: "Destruction", 1836, από τη σειρά 5 πινάκων με τίτλο
"The Course of Empire" και θέμα την αρχαία Ρώμη (εδώ ο τέταρτος και η καταστροφή της).

γράφει ο Βασίλης Πανδής

Τη 19η Μαΐου, πριν από λίγες ημέρες, οι Έλληνες τιμήσαμε τα 353.000 θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας κατά την περίοδο 1914-1923.

Το αφιερωμένο σε εκείνα τα γεγονότα άρθρο μου έκλεινε με μια αναφορά στο μήνυμα της επετείου σε δύο επισημάνσεις:
"Η πρώτη επισήμανση έχει να κάνει με το ότι η μόνη πραγματική ενοχή όλων των Ποντίων που κατεσφάχθησαν από τις τσέτες του Κεμάλ, ήταν ότι ήταν Έλληνες. Ο Ελληνισμός ενοχλεί πολλούς μέχρι και σήμερα. Το γεγονός τούτο βεβαίως δε θα πρέπει να μας αποθαρρύνει και να μας τρομάζει. Αντιθέτως, θα πρέπει να μας δυναμώνει!"

Ο Ελληνισμός πράγματι ενοχλεί αρκετούς.
Οι περισσότεροι είναι οι εκτός Ελλάδος κοσμοεξουσιαστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αρκετοί μάλιστα που ανήκουν στη μερίδα εκείνων που ενοχλούνται από την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, είναι ελληνόφωνοι και (παρουσιάζονται τουλάχιστον ως) Έλληνες (π.χ. οι αριστεροδεξοκεντρώοι Σαμαροβενιζέλοι και οι αριστεριστές των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ).
Η δεύτερη κατηγορία ειδικά δεν ανέχεται τίποτε το ελληνικό και παρ'όλο που κολλάει σ'όλους τους άλλους τις γνωστές ταμπέλες των "φασιστών" και των "ρατσιστών", διαπράττει την πιο βαριά προδοσία, αφού αποδεικνύεται πως τρέφει τα αισχρότερα ρατσιστικά αισθήματα εναντίον των Ελλήνων.

Συνεχίζοντας τον επίλογο του ίδιου άρθρου ετόνισα:
"Δεν πρέπει επ' ουδενί να ξεχνάμε το οποιοδήποτε παραμικρό σημείο της Ιστορίας μας, διότι αν κάνουμε αυτό το φοβερό έγκλημα, δε θα ξέρουμε ούτε ποιοί είμαστε, ούτε πού πάμε, ούτε τι ζητάμε. Θα είμαστε πια ένα Έθνος καταδικασμένο. Ή μήπως είμαστε ήδη;"

Ο Μίλαν Κούντερα γράφει στο "Βιβλίο του γέλιου και της λήθης":
"Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία. Δε θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα."

Αν δεν είναι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα, τότε τι είναι;
Δεν υπάρχει ίχνος ιστορικής μνήμης. Όλα τα σοβαρά βιβλία των περασμένων εποχών που μιλούσαν την πατριωτική γλώσσα της αλήθειας (π.χ.: οι θρυλικές εκδόσεις του Γ.Ε.Σ. για τη στρατιωτική Ιστορία του Ελληνικού Έθνους ) στην πλειοψηφία τους είναι πια δυσεύρετες, αφού φρόντισε η "Ιερά Εξέταση" του ανδρεοπαπανδρεϊκού πασοκικού καθεστώτος της δεκαετίας του '80 να τα εξαφανίσει στέλνοντάς τα μαζικά για πολτοποίηση. Οι ελληνικές παραδόσεις, ήθη κι έθιμα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια αφορμή για φολκλορικές ανοησίες. Τα "νέα βιβλία" γράφτηκαν και κυκλοφορούν παντού και κατά κύριο λόγο στα σχολεία' εκεί που η μάθηση έχει γίνει απεχθέστατη λόγω των ανθελληνικών και εξαιρετικά κακογραμμένων βιβλίων.
Βαίνοντας βάσει του σχεδίου αυτού, λοιπόν, πράγματι αυτό το Έθνος δεν άργησε να αρχίσει να ξεχνάει ποιό είναι. Και καθώς φαίνεται, εφόσον πληρούμε όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις είμαστε ένα Έθνος που βαδίζει σε μια σταθερά πτωτική πορεία, σε μια διαρκή κάθοδο.

Και το "παζλ" αυτής της διαρκούς καθόδου, συμπληρώνεται από την πλήρη εγκατάλειψη των εθνικών θεμάτων από τις εθνομηδενιστικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Και φυσικά η παρούσα δωσιλογική συγκυβέρνηση συνεχίζει την προς τις γείτονες χώρες ενδοτική εξωτερική πολιτική.
Ο δήθεν "Μακεδονομάχος" Αντώνης Σαμαράς ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας μας στους γυφτοσκοπιανούς, ένα νέο ανθελληνικό "σχέδιο Ανάν" είναι έτοιμο για την Κύπρο μας με σκοπό την πλήρη αφαίμαξη των πετρελαϊκών κοιτασμάτων γύρω από το πολύπαθο νησί και οι τουρκικές ύαινες ελοχεύουν εποφθαλμιώντας τη Θράκη.
Ο Ελλάς προχωρά χωρίς καμία απολύτως σοβαρή διαμορφωμένη εθνική στρατηγική, που να εξασφαλίζει την επίτευξη των συμφερόντων του Έθνους μας.

Ας αναλογιστούμε, λοιπόν, πού πάμε και πού θέλουμε να πάμε και ας ψηφίσουμε σε αυτές τις εκλογές αυτούς που το αξίζουν, αυτούς που κινούνται με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...