Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Ως πότε τουρκοπροσκυνημένες οι ελλαδικές κυβερνήσεις;γράφει ο Βασίλης Πανδής

Τελικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη διεθνή κατακραυγή, πήρε πίσω τους λαϊκίστικους λεονταρισμούς του και δεν έγινε η συμπροσευχή των ισλαμιστών ηγετών στην Αγια-Σοφιά χθες, ανήμερα της μαύρης για τον Ελληνισμό επετείου της Άλωσης της Βασιλίδος των Πόλεων από τις ορδές των (κατά Κωνσταντίνο ΙΑ' Παλαιολόγο) "αγρίων χοίρων" του Μωάμεθ Β'.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ", η ακραία ισλαμοφασιστική οργάνωση "Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολίας" καλεί όλους τους μουσουλμάνους σε ομαδική προσευχή στην Αγία Σοφία αύριο, 31 Μαΐου, στις 04.00 τα ξημερώματα. Στην ανακοίνωσή της μάλιστα η οργάνωση καλεί τους πιστούς να φέρουν μαζί τους το "σετζαντέ" τους, το μικρό χαλί δηλαδή στο οποίο γονατίζουν και προσεύχονται.


Στην ίδια εφημερίδα ο βουλευτής που ξεκίνησε την όλη ιστορία, Γιουσούφ Χαλάτσογλου, εδήλωσε σχετικά με το διάταγμα του Μουσταφά Κεμάλ "Ατατούρκ" που καθιέρωνε το ρόλο της Αγ.Σοφίας ως μουσείου:
"Το εν λόγω διάταγμα δε δημοσιεύθηκε ποτέ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν έχει ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου, η δε υπογραφή που λέγεται ότι είναι του Ατατούρκ είναι πλαστή."

Παρ'όλα αυτά μπορεί η κυβέρνηση Ερντογάν εν τέλει να τηρεί χαμηλούς τόνους, όμως, όπως μεταδίδεται από όλα τα μέσα, εκείνη είναι που υποδαυλίζει και συντηρεί το ηλεκτρισμένο κλίμα, υποστηρίζοντας -πλέον περισσότερο έμμεσα- όλες τις τουρκικές αλυτρωτικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες.

Οι κινήσεις αυτές του Ερντογάν δεν πέρασαν βέβαια δίχως αντιδράσεις. Μάλιστα οι αντιδράσεις Βερολίνου, Ουάσιγκτον και Μόσχας ήταν εκείνες που τον απέτρεψαν.

Την ίδια ώρα, γράφει ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και τουρκολόγος κ.Νίκος Χειλαδάκης:

"Την πλήρη αποπομπή της Τουρκίας από τα ευρωπαϊκά φόρουμ και την υποβολή μόνιμου βέτο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν μερικές από τις πρώτες δηλώσεις της θριαμβεύτριας των ευρωεκλογών στην Γαλλία, Μαρί Λεπέν, δηλώσεις που εξόργισαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν σχεδόν όλες οι τουρκικές εφημερίδες, η νικήτρια των τελευταίων εκλογών στην Γαλλία το πρώτο πράγμα που ανέφερε μετά την θριαμβευτική της νίκη ήταν ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη και ότι πρέπει να σταματήσει αμέσως κάθε ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα προχώρησε και ζήτησε την διάλυση και κατάργηση της Συμφωνίας Εμπορικών Συναλλαγών μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η Τουρκία έχει υπολογίσει τα μέγιστα για τις οικονομικές της συναλλαγές. Η Γαλλίδα αρχηγός του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, απαίτησε την αποχώρηση όλων των λαθρομεταναστών από την Γαλλία και ιδιαίτερα καταφέρθηκε στην ανεξέλεγκτη και αθρόα είσοδο μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από χώρες της Ασίας και της βόρειου Αφρικής, γεγονός που, όπως τόνισε η ΛεΠεν, απειλεί άμεσα την εθνολογική σύσταση της χώρας της (αλήθεια τι σας θυμίζει αυτό;).

Ο θρίαμβος της Μαρίν Λε Πεν έχει θορυβήσει την Τουρκία που βλέπει ότι η μελλοντική υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας έχει εκδηλώσει από την αρχή τα έντονα αντιτουρκικά της αισθήματα, με αποκορύφωμα τις τελευταίες της δηλώσεις για την αποπομπή της Τουρκίας από κάθε ευρωπαϊκό θεσμό δηλώνοντας πως οι Τούρκοι και η Τουρκία δεν ανήκουν στην Ευρώπη. 
Τώρα οι Τούρκοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρώτη επίσημη εμφάνιση της Λεπέν στις Βρυξέλες μετά την θριαμβευτική της νίκη στις ευρωεκλογές, καθώς αναμένεται να επαναλάβει τις έντονες αντιτουρκικές της δηλώσεις. 
Εκείνο όμως που έχει ανησυχήσει περισσότερο την Άγκυρα, είναι ότι η Μαρίν Λεπέν έσπευσε να εκδηλώσει την επιθυμία της ότι θα είναι υποψηφία για την προεδρία της Γαλλίας στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2017, αν και πολλοί πιστεύουν ότι αυτές θα γίνουν πιο γρήγορα καθώς ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάν, κλονίζεται από τα σκάνδαλα και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τελειώσει την θητεία του μέχρι το 2017."

Φυσικά, παρ' όλον αυτόν τον ορυμαγδό εξελίξεων, το ελληνικό (;) Υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, "θεωρώντας τη συζήτηση άνευ ουσίας".
"Άνευ ουσίας" και αφήνουμε τους Γερμανούς να ανησυχούν για τα συμφέροντα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας (όχι από ανθρωπισμό και φιλελληνισμό εννοείται... Μόνο και μόνο διότι στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι...).
Το ερώτημα όμως προβάλλει για άλλη μια φορά ζητώντας άμεσα απάντηση:
Ως πότε τουρκοπροσκυνημένες οι ελλαδικές κυβερνήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...