Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Η αποικιοποίηση συνεχίζεται


Σημερινό πρωτοσέλιδο της (φιλομνημονιακής κατά τα άλλα) "Δημοκρατίας".

γράφει ο Βασίλης Πανδής

Σύμφωνα με καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξη Μητρόπουλου, από τις 8 Μαΐου 2014 έχει εγκατασταθεί στο Υπουργείο Εργασίας γκαουλάιτερ του ΔΝΤ, που παρακολουθεί τη διαδικασία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων και την εφαρμογή της βασικής σύνταξης.


Μάλιστα ο κ.Μητρόπουλος είπε ότι ο Πέτερ Ράτκλιφ, τεχνοκράτης του ΔΝΤ, ορίστηκε Επίτροπος της τρόικα στα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, μετά από συμφωνία της προδοτικής συγκυβέρνησης, με την τρόικα και τοποθετήθηκε ήδη σε γραφείο στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης, δίπλα στον Υπουργό (!).

Πάντα κατά το βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κύριο καθήκον του εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ θα είναι η παρακολούθηση της διαδικασίας κατάργησης των επικουρικών συντάξεων με εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος-βιωσιμότητας των Ταμείων από 1/7/14, καθώς κι η πιστή εφαρμογή του δωσιλογικού ν.3863/2010, που ορίζει ότι από 1/1/15 το κράτος θα εγγυάται μόνον τη βασική σύνταξη που ανέρχεται στα 360 ευρώ.

Η αποκάλυψη αυτή είναι άλλο ένα ισχυρό χαστούκι στα παπαγαλάκια των τηλεπαραθύρων και παπαγαλιστές των μνημονιακών ψευδών, της προπαγάνδας του εχθρού, που προσπαθούν να βγάλουν γραφικό όποιον μιλά για ξένη κατοχή και για δωσιλογισμό των κυβερνώντων τη χώρα.

Σε λίγο κάθε θεσμός θα έχει παραδοθεί από το άθλιο σαμαρο-βενιζελικό καθεστώς στους δανειστές-δυνάστες της χώρας.

Αλλά, θα πει κάποιος, δε φταίνε αυτοί... Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. ΦΤΑΙΝΕ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ !!!

Πόσο, λοιπόν, ακόμα θα προχωρήσει η αποικιοποίηση της Ελλάδος;
Πόσο ακόμα θα ανεχτούμε εμείς να προχωρήσει;

Και για να σας χρυσώσω το χάπι...
Την ίδια ώρα στην Πορτογαλία, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ακύρωσε αρκετά μέτρα λιτότητας, τα οποία είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2014. Συγκεκριμένα απορρίφθηκαν τρία από τα τέσσερα μνημονιακά μέτρα εναντίον των οποίων είχε προσφύγει η αντιπολίτευση.

Οι δικαστές απέρριψαν ένα μέτρο που προέβλεπε κρατήσεις 6% και 5% επί των επιδομάτων ανεργίας και ασθενείας αντίστοιχα και ένα άλλο που αφορούσε την επιβολή όρων για τη χορήγηση των συντάξεων χηρείας.

Η Πορτογαλία τελούσε υπό την εποπτεία της Τρόικας εδώ και τρία χρόνια και βγήκε από το πρόγραμμά στις 17 Μαΐου. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση παρ' όλα αυτά παραμένει δεσμευμένη να συνεχίσει το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και λιτότητας που εφαρμόζει (κάτι δηλαδή σαν τις δικές μας εξαγγελίες Σαμαρά ότι δήθεν "τελείωσε το μνημόνιο", "έχουμε μπει στη μεταμνημονιακή εποχή" και πράσσειν άλογα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...