Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Εκβιασμοί από το 8%


Ανδρέας Πετρουλάκης, Καθημερινή, 1/6/2014

γράφει ο Βασίλης Πανδής

Από μέρα σε μέρα αναμένεται ο ανασχηματισμός, για ν' αλλάξει άλλη μια φορά ο Μανωλιός (κυβέρνηση Νέας ΠΑΣΟΚρατίας) και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς.

Δίνουν και παίρνουν για άλλη μια φορά τα σενάρια περί βενιζελείων εκβιασμών προς τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να πάρει όσα περισσότερα υπουργεία γίνεται, καταλαμβάνοντας μάλιστα τους υπουργικούς θώκους όχι μόνον εκλεγμένοι βουλευτές του εθνοπροδοτικού αυτού μορφώματος, αλλά και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη του ευρύτερου πασοκικού χώρου!

Στάθης, Real News, 1/6/2014

Σε αυτό το έσχατο σημείο έχει φέρει τη χώρα και τη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.
Στο σημείο να δέχεται τους εκβιασμούς του ολίγιστου ψυχοπαθούς και ναρκίσσου φυρερίσκου Ευαγγέλου Βενιζέλου όντας και Πρωθυπουργός της χώρας (λέμε τώρα), αλλά και Πρόεδρος της ΝΔ, του ιστορικού δηλαδή αντιπάλου του ΠΑΣΟΚ (ή μήπως όχι;).
Στο σημείο να δέχεται τους εκβιασμούς του κόμματος με αυτήν την πορεία:

Ευρωεκλογές - Ιούνιος 2009: ΠΑΣΟΚ (πρώτο κόμμα): 36,65% (1.879.229 ψήφοι)

Εθνικές εκλογές - Οκτώβριος 2009: ΠΑΣΟΚ (πρώτο κόμμα): 43,92% (3.012.542)

Εθνικές εκλογές - Μάιος 2012: ΠΑΣΟΚ (τρίτο κόμμα): 13,18% (833.452)

Εθνικές εκλογές - Ιούνιος 2012: ΠΑΣΟΚ (τρίτο κόμμα): 12,28% (756.024)

Ευρωεκλογές - Μάιος 2014: "Ελιά - Δημοκρατική (εδώ γελάμε!) Παράταξη": 8,02% (458.403)

Αλλά θα διερωτηθεί κάποιος, μήπως η σαμαρική ΝΔ έχει καλύτερη πορεία από το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ;
Η απάντηση είναι ότι στην ουσία είναι το ίδιο κόμμα, αλλά δεν μπορούν επισήμως (ακόμη τουλάχιστον) να συμπράξουν σε ενιαίο σχηματισμό.

Ας επιστρέψουμε όμως στο κυρίως θέμα μας.
Όπως είδαμε παραπάνω, στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009 το ΠΑΣΟΚ ήρθε πρώτο κόμμα και συγκέντρωσε περίπου 37% και σχεδόν 2.000.000 ψήφους.
Στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 όχι ως ΠΑΣΟΚ, αλλά ως "Ελιά" πια συγκέντρωσε ένα ποσοστό ελάχιστα ανώτερο του 8% και ούτε μισό εκατομμύριο ψήφους.

Στάθης, Real News, 1/6/2014
Τι σημαίνει αυτό;
Ό,τι καλύτερο μπορούσε να επιτύχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη δεδομένη στιγμή ήταν το 8% (και το 8% από την 26η Μαΐου κι εντεύθεν όλο και φθίνει φυσικά). Και το πέτυχε αυτό με τη σύμπραξη στην "Ελιά" όλων των πασοκικών και πασοκογενών σαπροφύτων της Μεταπολίτευσης, όλων όσοι δηλαδή είχαν φύγει από το κόμμα αυτό τα τελευταία 2 χρόνια και αφού έφτιαξαν τα μαγαζάκια τους, που δεν έπιαναν ούτε 0,00000000001%, γύρισαν για να οχυρωθούν πίσω από τον Ευ.Βενιζέλο (λόγω μεγέθους είναι η αλήθεια ότι του αρμόζει αυτή η δουλειά) και να λάβουν από ένα κοκαλάκι ο καθένας από τη νομή των ποσοστών.
Συν τοις άλλοις λοιπόν ο "κ."Σαμαράς δέχεται τους εκβιασμούς του κόμματος που στην καλύτερη των περιπτώσεων (με συγκέντρωση όλων των δυνάμεών του, τον τρομερό εκφοβισμό από τα Μ.Μ."Ε"., κ.λπ.) ασθμαίνοντας μπόρεσε να συγκεντρώσει το 8%.

Επιπλέον, δε θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη την προεκλογική εξαγγελία Βενιζέλου, η οποία πλέον έχει... ξεχαστεί στη μετάφραση.
Προεκλογικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της "Ελιάς", Υπουργός Εξωτερικών, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ, γιός του πατέρα του, πατέρας, σύζυγος, και πολλά, πολλά άλλα, εδήλωνε ότι εάν υπάρξει αποδοκιμασία της "Ελιάς" στις Ευρωεκλογές τότε θα αποσύρει την υποστήριξή του από την κυβέρνηση προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές:

Έτοιμος να ρίξει την κυβέρνηση δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε περίπτωση που αποδοκιμαστεί η «Ελιά» στις εκλογές. 

Όπως είπε μιλώντας στον Alpha και τη Σοφία Παπαϊωάννου σχετικά με την επόμενη μέρα και σε ποιον θα πει ότι αποχωρεί, «δεν θα (το) πω στον κ. Σαμαρά, θα το πω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διότι εδώ πρέπει να ξαναενωθεί το έθνος κι όλοι να έρθουν προ των ευθυνών τους. Εδώ το έθνος είναι διχασμένο σε μια βάση τεχνητή, ξεπερασμένη και επικίνδυνη. Έχουμε βρει την ευκολία τώρα, είμαστε τα θύματα εμείς που κάνουμε τη σκληρή πολιτική με κόστος και οι άλλοι είναι αντιμνημονιακοί, χαλαροί. Γιατί το βάρος της ευθύνης της χώρας το έχει το ΠΑΣΟΚ ιστορικά και δεν το έχει η ΝΔ; Γιατί δεν το έχουμε όλα τα κόμματα που κυβερνήσαμε;»

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το αν θα διασαλευθεί η κυβερνητική συνοχή, αν δεν πάρει πολύ μεγάλο ποσοστό η «Ελιά», ο κ. Βενιζέλος είπε «όχι αν δεν πάρει μεγάλο ποσοστό», προσθέτοντας ότι δεν αναφέρεται σε ποσοστό «γιατί δεν είναι γενικές βουλευτικές εκλογές, είναι δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές», αλλά «εάν δεν μας δείξει ο κόσμος ότι καταλαβαίνει αυτό που κάνουμε, ότι το εκτιμά».

«Εάν δεν το στηρίζει, έστω το ανέχεται ή το κατανοεί, βεβαίως θα υπάρξει πρόβλημα ισορροπίας, συνοχής, σταθερότητας, νομιμοποίησης και πρέπει να δούμε τι θα γίνει», τόνισε.

Πηγή: newpost.gr

Ως αποδοκιμασία δεν θεωρείται η απώλεια ενός ποσοστού της τάξεως του 4,26;
Φυσικά όμως δεν τόλμησε ο διαρκώς παραδίδων μαθήματα πολιτικού κουτσαβακισμού Αντιπρόεδρας της κυβερνήσεως να ρίξει την κυβέρνηση διότι στις επόμενες εκλογές είναι πολύ αμφίβολο αν το κόμμα του (όπως κι αν λέγεται ως τότε) θα πιάσει το "ταβάνι" του 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...