Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Επιλεκτικός αντιρατσισμός, κοντή μνήμη και μια χώρα γεμάτη "ρατσιστές"γράφει ο Βασίλης Πανδής

Ο Μάκης Βορίδης, πρώην στέλεχος της "επαράτου ακροδεξιάς" και νυν βουλευτής της ΝΔ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος" εδήλωσε δίχως ίχνος αιδούς:

- Αλλο μεγάλο θέμα που αναδεικνύει το ΠΑΣΟΚ είναι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Εκεί η ΝΔ θα σταματήσει να το μπλοκάρει;

Μα η ΝΔ ουδέποτε προέβαλε δομική αντίρρηση ή αντίρρηση αρχής στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, εκείνο που είπαμε είναι ότι η Ελλάδα ήδη έχει επαρκή αντιρατσιστική νομοθεσία, το δε αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που έχει προταθεί ουσιαστικά βελτιώνει σε ορισμένα σημεία την ήδη υφισταμένη νομοθεσία. Η πραγματικά προστιθέμενη αξία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αυτό που είναι νέο και πράγματι έλειπε από την ελληνική νομοθεσία είναι η ποινικοποίηση της αρνήσεως του Ολοκαυτώματος. Η συγκεκριμένη ρύθμιση πράγματι λείπει από την έννομη τάξη μας και πράγματι έχει καθυστερήσει. Είναι ρύθμιση που θα έπρεπε να έχει νομοθετηθεί ακόμη και αυτοτελώς δηλαδή να μην είναι απαραίτητα ενταγμένη στη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Εχω κατ' επανάληψη μιλήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα και θεωρώ ότι πρέπει να αποτελέσει μία από τις νομοθετικές προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Οι παρατηρήσεις με αφορμή αυτή τη δήλωση είναι αρκετές.

Κατ' αρχάς, εάν πρόκειται να υπάρξει μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση, γιατί να υπάρξει μόνο για όσους αρνούνται ότι υπήρξε εβραϊκό ολοκαύτωμα, και να μην περιλαμβάνει και τους αρνητές της γενοκτονίας των Ποντίων; Βρισκόμαστε στην Ελλάδα ή στο Ισραήλ, κύριοι της κυβέρνησης;Κατά δεύτερον, να θυμίσω στον κ.Βορίδη το κάτωθι δελτίο τύπου του νυν κόμματός του (ο ίδιος τότε ανήκε στην Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ.):

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις αληθινές Δημοκρατίες, ο λόγος δεν δένεται με νόμους που ποινικοποιούν την ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της κριτικής. 
Το νομοσχέδιο Καστανίδη μόνο με τον αλήστου μνήμης γαλλικό νόμο Γκαιϋσσώ – Φαμπιούς της 13-7-1990, μπορεί να συγκριθεί: ένα ολοκληρωτικού πνεύματος νομοθέτημα. 
Αποτελεί για την κυβέρνηση βαρύτατο νομικό και πολιτικό σφάλμα η υιοθέτηση της ποινικής καταστολής ως μέσου για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων ή ενοχλητικών για κάποιους χρήσεων του λόγου, στην Πολιτική, στην Κοινωνία, στον Τύπο, στην Ιστορία, στην Τέχνη. 
Οι Υπουργοί πρέπει να έχουν συναίσθηση ότι είναι υπάλληλοι της Ιστορίας. Δεν έχουν το δικαίωμα να ενδίδουν σε παράλογες απαιτήσεις “ομάδων επιρροής” ή να υπηρετούν μη ξεπερασμένη (αν μη και ύποπτη) Πολιτική Ορθότητα. 
Πρωτίστως, όμως, οφείλουν να τηρούν ευλαβικά το Σύνταγμα της Χώρας που -στην περίπτωση του νομοσχεδίου Καστανίδη- παραβιάζεται πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. 
Υπό το κράτος, άλλωστε, της ισχύος του ν. 927/79 για τις φυλετικές διακρίσεις στον Τύπο κλπ. η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει κρίνει την αντισυνταγματικότητα ομοίων διατάξεων (Ολ. Α. Π. 3/2010). 
Αναμφίβολα το νομοσχέδιο Καστανίδη αποτελεί μια οργουελικής έμπνευσης προσπάθεια για να ιδρυθεί στην Ελλάδα ένα είδος αστυνομίας της Σκέψης και της Γλώσσας. 
Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί γιατί προσβάλλει και την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού, που ανέδειξε την ανεκτικότητα απέναντι στον Άλλο ως θεμελιώδη δημοκρατική αξία, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να την επιβάλει με μέσα νομοθετικού εξαναγκασμού».

Επειδή χρὴ τ' ἀληθῆ λέγειν μόνον το όνομα του Υπουργού, που θα φέρει το νομοσχέδιο προς ψήφισιν στη Βουλή, αλλάζει. Το νόημα του ανωτέρω δελτίου τύπου παραμένει ίδιο, αναλλοίωτο και επίκαιρο, διότι απεφάσισε τότε το συγκεκριμένο κόμμα, φαίνεται, να πει και κάποια αλήθεια. Τι να την κάνουμε όμως την αλήθεια εκείνη, αφού το κόμμα έχει μνήμη κοντή, την οποία μάλιστα ξεπουλάει χάριν της εύνοιας των υπερατλαντικών συμφερόντων και της "κυβερνησιμότητας".


Κατά τρίτον, εν πάση περιπτώσει, ο κ.Βορίδης, δεν μας διευκρίνισε αν με το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο θα απαγορευθούν και τα εξής:

Η ελληνοκεντρική αρχαιοελληνική γραμματεία:

"Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ κουτοί. Αιώνες ολόκληρους ξεχώρισαν από τα άλλα έθνη χάρη στην ανώτερη ευφυΐα τους."
~ Ηρόδοτος


Τα τροπάρια της Μεγάλης Πέμπτης:
  • Ἀντὶ ἀγαθῶν, ὧν ἐποίησας Χριστέ, τῷ γένει τῶν Ἑβραίων σταυρωθῆναί σε κατεδίκασαν, ὄξος καὶ χολήν σε ποτίσαντες.
  • Ἐπὶ τῇ προδοσίᾳ οὐκ ἠρκέσθησαν Χριστὲ τὰ γένη τῶν Ἑβραίων, ἀλλ' ἐκίνουν τὰς κεφαλὰς αὐτῶν, μυκτηρισμὸν καὶ χλεύην προσάγοντες.
  • Τῶν θεοκτόνων ὁ ἑσμός, Ἰουδαίων ἔθνος τὸ ἄνομον, πρὸς Πιλᾶτον ἐμμανῶς, ἀνακράζων ἔλεγε· Σταύρωσον, Χριστὸν τὸν ἀνεύθυνον. 
  • Ὀλέθριος σπεῖρα θεοστυγῶν, πονηρευομένων, θεοκτόνων συναγωγή, ἐπέστη Χριστέ σοι, καὶ ὡς ἄδικον εἷλκε, τὸν Κτίστην τῶν ἁπάντων, ὃν μεγαλύνομεν.
  • Λαὸς δυσσεβὴς καὶ παράνομος, ἵνα τί μελετᾷ κενὰ; ἵνα τί τὴν ζωὴν τῶν ἁπάντων, θανάτῳ κατεδίκασε; Μέγα θαῦμα! ὅτι ὁ Κτίστης τοῦ Κόσμου, εἰς χεῖρας ἀνόμων παραδίδοται, καὶ ἐπὶ ξύλου ἀνυψοῦται ὁ φιλάνθρωπος, ἵνα τοὺς ἐν ᾍδῃ δεσμώτας ἐλευθερώσῃ, κράζοντας· Μακρόθυμε Κύριε δόξα σοι.
(Πηγή: http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6922.html)


Τα συγγράμματα του Περικλή Γιαννόπουλου, ο οποίος:

Ἀναφέρεται στὴν Δύσι γενικῶς μὲ τὸν ὅρο «Φράγκοι», καὶ χαρακτηρίζει τοὺς δυτικοὺς «ἀγριογουρουνικοὺς λαούς», «θηριόφραγκους», «γουρουνόφραγκους», «φραγκοχοίρους», «σκυλόφραγκους», «φραγκοπιθήκους», «φραγκοκανιβάλους» κ.ἄ., κτήνη ποὺ ἐπιφανειακῶς μόνον ἐξανθρωπίσθησαν ἀπὸ τὸ ἑλληνικὸ Βυζάντιο (πηγή)

και συγκεκριμένα στην "Έκκλησιν προς το Πανελλήνιον Κοινόν" λέει αναιδέστατα και γεμάτος εθνικισμό:

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»


Και (last but not least) τα -γεμάτα ρατσιστικές αναφορές και χαρακτηρισμούς!- εξής λαϊκά άσματα:Και σαν να μην έφτανε το παραπάνω ρατσιστικότατο τραγούδι του συγχωρεμένου Δ.Μητροπάνου με αναφορές σε "αραπάδες" (!), σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής δήλωσε φαλλοκρατικότατα (!):

"Όχι είναι καθαρά αντρικό το ζεϊμπέκικο. Δεν μου έχει τύχει να δω γυναίκα να χορεύει και να πω μπράβο. Κι όχι μόνο όσα χρόνια τραγουδάω. Ζεϊμπέκικο χορεύω από μικρός. Δεν ήμασταν του ξένου ρεπερτορίου εμείς."


Πέρα από την πλάκα, η αλήθεια είναι μία:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...