Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Εθνική δημογραφική συρρίκνωση


γράφει ο Βασίλης Πανδής

Η ιστοσελίδα του περιοδικού "Επίκαιρα", σε άρθρο της με τίτλο: "Συρρικνώνεται ο ελληνικός πληθυσμός", αναφέρει:
"Ο πληθυσμός της Ελλάδας από 11,062 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2013 μειώθηκε στα 10,992 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, τον τελευταίο χρόνο οι γεννήσεις στη χώρα μας ανήλθαν σε 94.100, οι θάνατοι σε 112.100, δηλαδή η «καθαρή» μείωση του πληθυσμού ήταν 17.900."

Μάλιστα. Οι Έλληνες μειώνονται, οι γεννήσεις βρίσκονται σε χαμηλότατα επίπεδα εν σχέσει και με το ποσοστό των θανάτων και γενικότερα ο πληθυσμός της Ελλάδος σταθερά φθίνει και μειώνεται.

Και τι κάνουν οι εθνομειοδότες των μνημονιακών κυβερνήσεων της Μεταπολιτεύσεως;
Αφενός κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να διαιωνίσουν την όλη κατάσταση σε οικονομικό επίπεδο α) κάνοντας τις ελληνικές οικογένειες να σταματούν στο ένα παιδί (και αν...), β) πολεμώντας με κάθε τρόπο τους ήδη τριτέκνους και πολυτέκνους, γ) εξαναγκάζοντας όλο και περισσότερους υψηλά κατηρτισμένους νέους να ξενιτευτούν και δ) εξωθώντας χιλιάδες συνέλληνες σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο και στην αυτοκτονία.
Αφετέρου, όμως, -σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω- δεν λαμβάνεται κανένα σοβαρό μέτρο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, ενώ προσφάτως το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την κατασκευή του ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό (βλ. εδώ)!

Πρέπει να δοθεί επιτέλους μια αποφασιστική λύση στο μείζον αυτό εθνικό ζήτημα.
Ως πότε θα συνεχίζεται η εθνική συρρίκνωση και κατρακύλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...