Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Ο επόμενος γύρος του «παιχνιδιού»: Πόλεμος βαρώνωνγράφει ο Βασίλης Πανδής

Αντικρίζουμε πια τον επόμενο γύρο του «παιχνιδιού» του μνημονίου και το κεφάλαιο επιγράφεται: «Πόλεμος βαρώνων».
Αφού βιώσαμε και βιώνουμε την ουσιαστική ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας της ραχοκοκαλιάς της κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, και την πολτοποίηση των μικρομεσαίων, έρχεται η ώρα οι βαρώνοι της διαπλοκής να γίνουν σταδιακά γεύμα στο τέρας που οι ίδιοι εξέτρεφαν επί τόσα χρόνια και δεκαετίες.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων έκανε το παιχνίδι της, τελείωσε έναν γύρο, όπως προείπαμε, και μπήκε σε έναν άλλο και ήρθε η ώρα να βγουν από τη μέση οι "έχοντες και κατέχοντες", η ντόπια ελίτ. Γιατί μπορεί να νόμιζαν ότι χρησιμοποιούσαν το σύστημα, όμως αποδεικνύεται πως το πραγματικό αφεντικό είναι η Νέα Τάξη που τους άφησε να νομίζουν όλον αυτόν τον καιρό πως όλα ήταν "μέλι - γάλα".

Κι εδώ έγκειται η ειρωνεία κι ένα βαθύ ηθικό δίδαγμα:
Τους κερδαλεόφρονες που προθύμως έγιναν γρανάζια του κατοχικού καθεστώτος, η ίδια αυτή η εμμονή τους για χρήμα και δύναμη τους κατανίκησε, αφού ξέχασαν ότι έρχεται κάποτε η στιγμή που τα γρανάζια αντικαθίστανται από άλλα νεότερα, άφθαρτα και πιο γερά.

Οι τζογαδόροι της κρίσης, λοιπόν, αυτοί που τόσο πιστά στήριξαν την εγκληματική συμμορία που έριξε τη χώρα στην ξέρα του ΔΝΤ, ήρθε η ώρα να αλληλοεξοντωθούν και να αντικατασταθούν.

Για του λόγου το αληθές, ορίστε ένα χαρακτηριστικό δείγμα των εκατέρωθεν βολών του πολέμου που μαίνεται μεταξύ των βαρόνων της διαπλοκής (από το χθεσινό φύλλο του "Βήματος"):

Υ.Γ.: Δεν υπάρχει σάβανο με τσέπες, ρε καλόπαιδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...