Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις είναι εντελώς τυχαία...γράφει ο Βασίλης Πανδής

Διάβασα προσφάτως ένα βιβλίο με τίτλο "Μικρός οδηγός της πολιτικής διαφθοράς" (εκδόσεις Κέδρος). Ο συγγραφέας του βιβλίου υπογράφει με το ψευδώνυμο Brice de Tours (άσωτος κληρικός της Λατινικής Εκκλησίας, του Ε' αιώνα) και δεν αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητά του, καθώς ανήκει στα μείζονα στελέχη της γαλλικής πολιτικής σκηνής.
Το εν λόγω βιβλίο είναι γραμμένο με βάση τα κριτήρια της γαλλικής πολιτικής διαφθοράς και γι' αυτό ίσως να εκπλαγεί κάποιος, όταν, διαβάζοντάς το, ανακαλύψει πως πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τη χώρα μας, αφού μάλλον η διαφθορά... σύνορα δεν κοιτά!

Συγκεκριμένα θα σταθώ σ' ένα απόσπασμα. Στη σελίδα 23 αναφέρεται:
"Ο υπουργός συμβουλεύεται όλες τις γνωριμίες του, δημόσιες και ιδιωτικές, για να συλλέξει τις επιθυμητές πληροφορίες. Προσοχή στην παγίδα που αποτελεί η πολιτική ταυτότητα! Αν αποδοθεί εσπευσμένα, μπορεί να γεννήσει ψεύτικες ελπίδες, αφού, ακόμη κι αν είναι αυθεντική, ό,τι ισχύει για τον υπουργό ισχύει και για τους υπαλλήλους του: νοιάζονται πάνω απ' όλα για την καριέρα τους, πράγμα που τους καθιστά αδιάφορους ως προς το χρώμα της κυβέρνησης. Η στράτευση αρμόζει στους αφελείς οπαδούς, στους φωνακλάδες των πολιτικών συγκεντρώσεων και στους αφισοκολλητές. Ένας ανώτερος δημόσιος υπάλληλος, που αποσκοπεί κυρίως στο να μην ξανανιώσει ποτέ την ανία της πρώτης του μετάθεσης, ουδέποτε θα υπέπιπτε στο χονδροειδές σφάλμα να διακηρύξει υπερβολικά ανοιχτά ότι είναι αριστερός ή δεξιός. Το άλλοθι του δημοσίου λειτουργήματος είναι τόσο βολικό επ' αυτού..."

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΞΥΠΝΑΤΕ, ΜΑΛΑΚΕΣ!
Το ανωτέρω απόσπασμα είναι παντελώς αληθές προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις του ελληνικού δημοσίου βίου (και δη με τη mixed grill κυβέρνησή "μας") είναι εντελώς τυχαία... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...