Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

28η Οκτωβρίου και... Ε.Α.Μ.!γράφει ο Βασίλης Πανδής

Πολύς λόγος έγινε για την επιλογή του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου να ακουστεί στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου το σοβιετικό τραγούδι που διασκευασμένο στα ελληνικά έγινε ο ύμνος του ΕΑΜ.

Για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά βασικά πράγματα:
Κατά πρώτον, την 28η Οκτωβρίου... δεν υπήρχε ΕΑΜ! Το ΕΑΜ ιδρύθηκε περίπου ένα χρόνο μετά (27/9/1941) από συνασπισμό μικρών αριστερίστικων οργανώσεων.
Η υπογραφή του Συμφώνου από τον Υπ.Εξ. της ΕΣΣΔ
Β.Μολότωφ, υπό το βλέμμα του Γ.Στάλιν
Δεύτερον, την περίοδο της κήρυξης του Ελληνοϊταλικού πολέμου, η ναζιστική Γερμανία και η σοβιετική Ρωσία ήταν σύμμαχες χώρες! Το "Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης" υπογράφηκε από τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών (Γιοακίμ φον Ρίπεντροπ και Βιατσεσλάβ Μολότωφ αντιστοίχως) στις 23 Αυγούστου 1939 και είχε ως αποτέλεσμα στο γεγονός που σήμανε την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου να λάβουν μέρος τόσο τα ναζιστικά όσο και τα σοβιετικά στρατεύματα, που συντονισμένα εισέβαλαν στην Πολωνία.
Έτσι, εφ' όσον η "μαμά Ρωσία" είχε συμμαχήσει με τον Άξονα (τουλάχιστον στην αρχή του πολέμου), το ΚΚΕ ήταν κατά της συμμετοχής της Ελλάδος στον πόλεμο, στο πλευρό των Συμμάχων, κάτι που φάνηκε περίτρανα αμέσως μετά την κήρυξη του πολέμου. Στις 31 Οκτωβρίου του '40, ο έγκλειστος στις φυλακές Κερκύρας αρχηγός του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τον Ελληνικό Λαό να συμπαραταχθεί στον υπέρ βωμών και εστιών αγώνα. Σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, όμως, εκδίδεται νέα επανορθωτική δήλωση με την οποία εξαπολύεται ένα βαρύτατο "κατηγορώ" εναντίον της "βασιλομεταξικής σπείρας" και ο ελληνοϊταλικός πόλεμος αποκαλείται "ιμπεριαλιστικός" από το εθνοπροδοτικό κομμουνιστικό κόμμα.
Τρίτον, περί του ποιοι ήταν οι "γερμανοπροσκυνημένοι" επί κατοχής, που αργότερα θέλησαν να δρέψουν τις δάφνες του αντιστασιακού αγώνα, βλ. εδώ.

Επιπροσθέτως, δυο λόγια για τα όσα είπε ο αναρχοανιστόρητος Δήμαρχος Χαλανδρίου.
Με την ίδια λογική που ακούστηκε ο "ύμνος του ΕΑΜ", γιατί δεν ακούστηκε και το "Ο Ζέρβας ξαναγύρισε" ή το "Είμαστε του Ζέρβα οι αντάρτες"; Εδώ κάνει "σκόντο" ο κ.Δήμαρχος ή μήπως δεν ήταν αρκετά αριστεροί οι ΕΔΕΣίτες, ώστε να καταγραφούν στο "αντιστασιακόμετρό" του; Κι αν ακούγονταν τα εν λόγω τραγούδια ή άλλα των αντικομμουνιστικών-αντιναζιστικών ομάδων της ίδιας περιόδου, δεν βάζει ο νους του ανθρώπου τι αντιδράσεις θα ξεσηκώνονταν από πλευράς των -κατά τα άλλα "Δημοκρατών"- αριστερών...
Τέλος, σε όλα τα τηλεπαράθυρα, μόλις "στριμωχνόταν" λίγο, ο κυρ-Δήμαρχος πετούσε στους συνομιλητές του "τσιτάτα" περί χουντικών (χωρίς καμιά περαιτέρω εξήγηση... Ξέρετε για τους αριστερούς, φτάνει να διαφωνείς μαζί τους, προκειμένου να χαρακτηριστείς "φασίστας", "ναζί", "νεφελίμ" ή οτιδήποτε άλλο...). Βεβαίως, όμως, η μόνη χούντα που υφίσταται στην Ελλάδα απ' το 1974 έως και σήμερα είναι εκείνη της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς, πράγμα που δικαιολογεί απολύτως την εθνική καταστροφή την οποία βιώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...